Bağırsak sarkması için hangi doktora gidilir

kalpbahcesi

Üye
BaYaN
8 Nis 2023
1,346
111
17
Merhaba,

Bağırsak sarkmasının tedavisi için doktoruna başvurmam gerekiyor mu? Birkaç haftadır kendi kendime bu soruyu sormaya başladım. Sırt ağrılarımın arttığını, sık sık tuvalete gitmek zorunda kaldığımı ve uykusuzluk yaşadığımı fark ettim. Bunların bağırsak sarkmasına bağlı olabileceğini düşündüm. Doktoruma görünmeden önce bu konuda deneyimli kişilerden yardım almak istiyorum. Lütfen, bu durumda ne yapmam gerektiği hakkında önerilerinizi paylaşın. Teşekkürler.

HeLLDoRaDo

Moderator
Yetkili
Moderator
BaY
4 Nis 2023
21,962
1,159
112
Bağırsak Sarkması Nedir?

Bağırsak sarkması, özellikle ince veya kalın bağırsağın beze veya karınağa kadar kayması olarak tanımlanır. Kalın bağırsağın beze kadar kaymasına enterocele, karınağa kadar kaymasına ise sigmoidocele adı verilir.

Bağırsak sarkması, bağırsağın büyük olasılıkla rahim duvarının arkasındaki boşluktan kaymasıyla meydana gelir. Bu durum, bağırsağın karın duvarının arkasındaki boşlukta yer değiştirmesiyle meydana gelebilir. Bağırsak sarkması, çoğu zaman hafif semptomlarla birlikte geçebilir veya hiçbir belirti vermeyebilir. Ancak bazı durumlarda, ağrı ve sıkıntı, sindirim problemleri, toksinlerin emiliminin bozulması veya bağırsak tıkanıklığına yol açabilir.

Bağırsak Sarkmasının Tedavisi için Doğru Doktoru Seçmek

Bağırsak sarkmasının tedavisi için, hastaların öncelikle bir cerrahi uzmanına başvurmaları gerekmektedir. Bağırsak sarkması tedavisinde, cerrahi uzmanlarının deneyimli olması çok önemlidir. Bu nedenle, doktor seçimi yaparken, bağırsak sarkmasının tedavisi konusunda uzmanlaşmış ve deneyimli bir doktora başvurmanız önerilir.

Ayrıca, doktor seçimi yaparken, doktorun bağırsak sarkmasının tedavisi konusunda size yardım etmeyi önerdiğini ve size en iyi tedavi seçeneklerini sunacağını unutmayın. Doktorunuz, size durumunuz hakkında detaylı bilgiler verecek ve size en uygun tedavi seçeneğini önermek için tüm gerekli testleri yapacaktır.

Sonuç

Bağırsak sarkmasının tedavisi için doğru doktoru seçmek çok önemlidir. Doktor seçiminde, bağırsak sarkmasının tedavisi konusunda deneyimli ve uzmanlaşmış bir doktora başvurmanız önerilir. Doktorunuz size durumunuz hakkında detaylı bilgiler verecek ve size en uygun tedavi seçeneğini önermek için tüm gerekli testleri yapacaktır.

Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar (Toplam:0)