Bağırsak spazmı için hangi doktora gidilir

GaddarKerim

Yeni Üye
BaY
8 Nis 2023
1,308
131
2
Merhaba, bağırsak spazmı için hangi doktora gidilir? sorusunu sormaktayım. Son zamanlarda bağırsak spazmlarına sahip oluyorum ve bu nedenle doktorun ne tür bir uzman olduğunu öğrenmek istiyorum. Bütün bu belirtileri yaşıyorum ve sık sık baş ağrısı, kusma, karın ağrısı, kabızlık, ishal, gaz veya bulantı gibi semptomların olduğunu fark ettim. Bu semptomların hiçbiri fiziksel bir hastalığa işaret etmiyor, bu nedenle doktoru bilmiyorum. Bana yardım edebilecek biri var mı? Acaba bunun için hangi tür doktora gidebilirim? İç Hastalıkları Uzmanı, Gastroenteroloji Uzmanı veya Genel Bir Doktor mu? Bu konuda her türlü öneri ve tavsiye için çok minnettar olacağım. Teşekkürler.

admin

Administrator
Yetkili
Admin
BaY
25 Eyl 2020
19,994
1,347
112
Bağırsak Spazmı: Ne, Neden, Kimin İçin?

Bağırsak spazmı, bağırsak içindeki sertleşme veya kasılmalara verilen genel isimdir. Bağırsak spazmı, kolonun bazı kısımlarında veya tümünde hareketleri kısıtlıyor veya durmuş gibi hissediyor. Bağırsak spazmı, çoğu zaman gözle görülmeyen veya bazen sıkışıklık hissedilebilen kolon kasılmalarının bir sonucu olarak ortaya çıkar. Bu kasılmalar hafiften şiddetliye kadar değişebilir ve kolonda hareketleri kısıtlayarak gaz ve kabızlık gibi semptomların ortaya çıkmasına neden olabilir.

Bağırsak spazmının nedeni tam olarak bilinmemektedir. Bazı çalışmalar, stres veya bağırsak hastalıklarının, özellikle de irritabl bağırsak sendromunun bağırsak spazmına neden olabileceğini göstermektedir. Ayrıca, bazı besinlerin veya ilaçların da bağırsak spazmına neden olabileceği belirtilmektedir.

Bağırsak spazmının belirtileri, kişiden kişiye değişebilir; ancak genel olarak şu belirtileri içerir: karın ağrısı, gaz, uykusuzluk, bağırsak semptomları, gaz sancısı, bulantı, ishal veya kabızlık. Ayrıca, bağırsak spazmı, kas sertliği, sıkışıklık veya karın şişkinliği ile de ortaya çıkabilir.

Bağırsak Spazmı için Hangi Doktora Gidilir?

Bağırsak spazmı için en iyi doktora, bir gastroenteroloji uzmanına gitmektir. Gastroenteroloji uzmanları, bağırsak spazmının nedeninin tespiti ve tedavisi için gerekli olan tüm testleri yapabilir. Bu testler arasında, kolonoskopi, sigmoidoskopi, sintigrafi, kan testleri veya tıbbi tarih gibi testler yer alabilir.

İlaç tedavisi, bağırsak spazmının çoğu zaman en etkili tedavi yöntemidir. Doktorlar, antispazmodik ilaçlar veya antikolinerjik ilaçlar gibi düşük dozlu ilaçlar reçete edebilir. Ayrıca, kortikosteroidler, probiyotikler, diyet değişiklikleri veya özel ekstraktlar gibi diğer tedavi yöntemleri de kullanılabilir.

Öneri olarak, bağırsak spazmı için bir gastroenteroloji uzmanına gidilmelidir. Uzman, bağırsak spazmının nedenini tespit etmesi ve çeşitli testler ile birlikte en uygun tedavi seçeneğini bulması için gerekli olan tüm bilgiyi sağlayacaktır.

Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar (Toplam:0)