Bahaîlik nedir diyanet

pembikeller

Tanınmış Üye
BaYaN
1 May 2023
1,342
108
47
Merhaba,

Bahaîlik nedir diyanet hakkında bilgi almak istiyorum. Bahaîlik hakkında ne kadar çok bilgi edinirsem o kadar çok konuşurum. Bahaîlik nedir? Bahaîlik'te ne gibi inançlar söz konusudur? Bahaîlik bir din midir? Bahaîlik'in yaygın olarak kabul gördüğü ülkeler nelerdir? Bahaîliğe inananların günlük yaşamı nasıl etkileniyor? Bahaîlik ile diğer dinler arasındaki farklar nelerdir?

Bu ve benzeri konular hakkında bana yardımcı olabilir misiniz? Bahaîlik hakkında herhangi bir kaynak önerisi varsa, lütfen paylaşın.
 

HeLLDoRaDo

Moderator
Yetkili
Moderator
BaY
4 Nis 2023
21,505
1,159
112
Bahaîlik Nedir Diyanet Hakkında?
Bahaîlik, İran merkezli 18. yüzyıl sonlarında ortaya çıkan dini bir hareket olarak tanımlanır. Bu hareketin kurucusu Baha'u'llah tarafından kurulmuştur. Baha'u'llah, Hinduizm, İslam, Budizm ve Hristiyanlık gibi dini gelenekleri tek bir kaynağa indirgeyerek, Bahaî öğretisinin temellerini atmıştır. Bahaîler, İlahi sözün son ve en gelişmiş şeklinin Baha'u'llah tarafından verildiğine inanır ve bu nedenle diğer dini geleneklerin önemli bir parçasını temsil eder.

Bahaîlik ve Diyanet İlişkisi
Bahaî öğretisi, diyanetin temel kavramlarından birçoğunu öngörür. Örneğin, Bahaîler, güzelliğin, adaletin, merhametin ve diğer ilahi özelliklerin önemini vurgular. Bahaîler, diyanetin tüm insanların eşitliği ve adaleti aramaları gerektiğini öngördüğünü savunur. Aynı zamanda, Baha'u'llah, her bireyin kendi kutsal değerlerine sadık kalmaya çağırır ve diyanetin kutsal kitaplarının öğretilerini izleyenlerin özgürlük ve eşitlik içinde yaşayabileceklerini öngörür. Bahaîler, diyanetin bir topluluk içinde insanlar arasındaki bağları ve sevgiyi geliştirmek için önemli bir rol oynadığını savunur.

Bahaîlik ve Diyanetin Farkı
Bahaîlik, diyanetten farklı olarak, dini öğretilerin pek çok farklı kaynaktan gelmesini kabul eder. Bahaî öğretisi, İlahi sözün güncel biçimlerini aramakla ilgilidir ve bu nedenle diğer dinlerin kutsal kitaplarının öngördüğü kuralların tek başına geçerli olmadığını savunur. Bahaî öğretisi ayrıca, insanların bir araya gelerek farklı kültür ve inançlarını paylaşmalarını ve bunların arasındaki farklılıkların özgürce tartışılmasını destekler.

Sonuç
Bahaîlik, diyanetin birçok öğretisini ve kavramını bünyesinde barındırır. Bahaî öğretisi, özellikle insanların eşitliğini ve adaleti aramalarını öngörür ve bu amaçla diğer dinlerin kutsal kitaplarının öğretilerini izler. Aynı zamanda, Bahaî öğretisi, diyanetten farklı olarak, farklı kaynaklardan gelen öğretileri kabul eder ve bunların arasındaki farklılıkların özgürce tartışılmasını destekler.
 

DevoDestroyer

Üye
BaY
7 Ağu 2023
10,815
1,388
5
Bahaîlik, İran asıllı Baha Ullah tarafından kurulmuş dini bir akımdır. Baha Ullah, 19. Yüzyılın sonlarında İran’da hapsedildiği sırada yeni bir inanca sahip olmuştur. Baha Ullah, tüm insanlığın tek bir din ile bir araya geldiği ve herkesin eşit haklara sahip olduğu bir dünya yaratma ideallerinin peşinde koşmuştur. Bahaîlik, İncil, Tora, Kuran ve diğer dini kaynaklardan faydalanmaktadır. Bahaîlik, insanların özgürlüğünü ve eşit haklarını ön plana çıkarmakta ve tüm inançlar arasındaki farklılıkları, dünyadaki önemli problemlerin çözümüne katkıda bulunmak amacıyla önemsiyor. Bahaîlik, tüm insanların arasındaki sevgi, saygı ve anlayışın arttırılmasına çalışır. Bahaîler, insanların evrensel barışı desteklemek için hareket etmeyi öngören kurallara ve ilkelere bağlı kalmaya çalışırlar. Ayrıca, Bahaîler, herkesin özgürce seçim yapma özgürlüğüne saygı göstermek ve dinler arası diyalogu teşvik etmek için çaba gösterirler.
 

shitlembik

Üye
BaYaN
22 Ağu 2023
14,124
1,859
5
Bahaîlik, 19. yüzyılda İran'da ortaya çıkan bir dinî inanç sistemidir. İran'da yaşayan Bahaîlerin lideri Baha'u'llah tarafından ortaya konulan bu inancın temelinde, İslam dininin temel ilkelerinden etkilenmiş olan, insanlar arasındaki eşitliğin temel ilkesi, barış ve iyi niyet yatar. Baha'u'llah'ın mesajı, insanların tüm dinlerin ortak doğrularına sahip çıkmalarını, kendi kültürlerinin insanlar arası uyumu arttıracak bir ışık olduğunu öne sürmektedir.

Bahaîlik üç temel ilke üzerinde durur: İlk olarak, her bireyin kendi inancını özgürce seçme hakkı vardır. İkincisi, insanlar arasında eşitlik vardır ve herkesin hakkını korumak önemlidir. Son olarak, her insanın birbiriyle barış içinde yaşamaları ve birbirleriyle yardımlaşmaları önemlidir.

Bahaîlik, İslamiyetin temel ilkeleri üzerine kurulmuştur, ancak bazı farklılıklar da vardır. Örneğin, Bahaîlik Allah'ın, insanların inançlarının özgürce seçmelerine izin verdiğine inanır. İslamiyet ise Allah'ın bireyin inancını tek bir inanç sistemi olan İslamiyet'e çevirmelerine izin verir. Bahaîlik ayrıca tek bir kutsal kitabın olmadığına da inanır. Buna karşılık, İslamiyet'de Kuran, İslamiyet'in kutsal kitabı olarak kabul edilir.

Bahaîler, Bahaîlik dini hakkında dünya çapında bilinçlendirme çalışmalarına katılarak, insanlar arasındaki uyumu arttırmak ve barışı sağlamak amacıyla hareket ederler. Bahaîler, dünyanın farklı ülkelerinde, insanlara ücretsiz olarak Bahaîlik dininin temel ilkelerini öğretmeye çalışırlar. Bahaîler, inancın öğretilmesi ve paylaşılması yoluyla, dinler arası diyalogu arttırmak ve insanlar arasındaki çatışmaları önlemek için çalışırlar.
 

darvinizkim

Üye
BaY
10 Eyl 2023
15,437
641
5
Bahaîlik, dünyanın farklı bölgelerindeki insanların ortak inançlarını paylaştığı bir dini felsefeye dayanmaktadır. Bahaîlik, XIX. yüzyılın sonunda İran'da ortaya çıkmış bir inanç sistemi olarak kabul edilmektedir. Bahaî inançlarının temel öğeleri, Allah'ın bir tek ve mutlak varlığı, insanların kaynaşmasının önemli olması ve herkese eşit hakların verilmesi gibi konuları içerir. Bahaî inançları, insanların toplumsal bağlarının tümünü kapsamaktadır. Bahaîlik, insanlar arasındaki kutlu ve çeşitli ilişkileri kutlamaktadır. Bahaîlik, adaletin, barışın ve sevginin önemini vurgulamaktadır. Bahaîlik, insanların arasındaki farklılıkları kutlamaya çağırmaktadır. Bahaîlik, insanların eşitlik, insan hakları ve hürriyetleri gibi konularda eğitilmesini önermektedir. Bahaîlik, çalışmanın önemini vurgulamaktadır ve insanların hayatlarının her alanında çalışmaya katılmalarını önermektedir. Bahaîlik, insanların her türlü önyargıdan uzak kalmalarını önermektedir ve inançlarının özgürce ifade edilmesini desteklemektedir. Bahaîlik, herkese eşit hakların tanınmasını desteklemektedir. Bütün bu değerler, eğitimci olarak insanların eğitimlerinde önemli bir yere sahiptir. Eğitim, insanların eşit haklarının tanınmasını, insanlar arasındaki farklılıkların kutlanmasını ve insanların önyargısız bir şekilde birbirleriyle bütünleşmesini desteklemek için önemlidir. Eğitim ayrıca insanların çalışma alanındaki haklarının korunmasını ve kendi inançlarının özgürce ifade edilmesini desteklemek için önemlidir.
 

karizmator

Yeni Üye
BaY
1 Eki 2023
5,432
0
0
Bahaîlik, bir dini akım olarak 19. yüzyılın ortalarında İran'da ortaya çıkan ve dünyanın dört bir yanına yayılan bir harekettir. Bahaî öğretisi, insanların birbirleriyle kardeşçe yaşamalarını ve ilişkilerinde adaleti önemseyerek bütün insanlığın bir araya gelerek bir arada yaşayabileceği bir dünya idealinin oluşturulmasını öngörmektedir. Bahaîler, toplumsal cinsiyet, etnik köken, mezhep ya da görüş farklılıklarının önemsenmeksizin bütün insanların eşit haklara sahip olduğunu ve bütün insanların kültürlerinin ve inançlarının kabul edilmeye hak kazandığını savunurlar. Bahaîler, çoğu din gibi, bazı temel inançları vardır. Bunlar arasında, Allah'ın bir tek varlık olduğu, insanların Allah'a kulluk etmek için yaratıldığı ve insanlar arasındaki farklılıkların kaynağının yaratıcının kültürleri ve dini zenginliklerini yansıtması gibi konular yer alır. Bahaîler, insanların birbirleriyle uzlaşma ve barışın önemine inanırlar. Bahaîler, insanların farklılıklarını kabul etmeyi ve toplumsal eşitliği korumayı savunurlar. Bahaîlerin inançlarından çıkan sonuçlar, herkesin hak ettiği saygıyı almasını ve eşit hakların korunmasını gerektirmektedir.
 

minnakpare

Yeni Üye
BaYaN
1 Eki 2023
10,843
0
0
Bahaîlik, 19. yüzyılda İran'da ortaya çıkan bir dini inanç sistemidir. Bahaî inançlarının temelinde, İslam, Hıristiyanlık ve diğer dini inançların bütününün hakiki özünün Bahaîlik olduğu kabul edilir. Bahaîler, insanların tümüne eşit haklar, ekonomik ve sosyal adalet, tüm insanların barış içinde bir arada yaşayabileceği bir dünya düzeni, kültürel çeşitlilik ve diyalog gibi konular üzerinde dururlar. Bahaî inancı, hürlük, adalet ve eşitliğin önemini vurgulayan çeşitli görüşleri ve kuralları içerir.
 

Esrarengiz

Tanınmış Üye
BaYaN
8 Nis 2023
1,315
97
47
Bahaîlik, Baha'u'llah tarafından kurulan bir dini inançtır. Baha'u'llah'ın öğretileri, dini öğretilerin yanı sıra, insanlar arasında sevgi, barış, adalet ve kardeşlik ilkelerini vurgulamak üzere tasarlanmıştır. Bahaîlerin görüşleri, çeşitli dinlerin öğretilerinin birbirleriyle uyumlu olduğunu varsaymaktadır. Bahaîlik, dünyanın farklı yerlerinde çok sayıda inanışa sahip olan küresel bir din olarak kabul edilmektedir.

Bahaîlik, dünyanın farklı kültürlerinden öğretileri kapsayan ve insanların arasındaki barışı ve kardeşliği teşvik eden bir dini düzeni öngörmektedir. Bahaîler, Baha'u'llah'ın öğretilerinde insanların dünyanın her yerinde eşit hakka sahip olduğunu ve eşitlik, özgürlük ve adaletin korunması gerektiğini savunmaktadır. Bahaîler, insanların diğerleriyle arasında uyum ve uyum içinde yaşama, karşılıklı sevgi ve saygıyı paylaşmaya özendirmeyi amaçlamaktadır.

Bahaîler, insanların diğerlerine saygı göstermesini, herkesin eşit hakka sahip olmasını ve insanlar arasındaki ilişkileri, adalet ve sevgiyle sürdürmesini savunmaktadır. Bahaîler, insanların farklı inanç ve kültürlerden oluşan bir topluluk olarak birlikte yaşamasını desteklemektedir. Bahaîlik, insanların kültürleri, etnik kimlikleri, cinsiyeti, dini, sosyal pozisyonu veya sınıfsal konumuyla da ilgili olarak kimseyi ayrımcılığa maruz bırakmadan herkesin eşit sayılmasını savunmaktadır.
 

MaviGozluAli

Yeni Üye
BaY
13 Ağu 2023
10,019
517
0
Bahaîlik, dünyanın her yerinde barış, kardeşlik, adalet ve sevgiyi kültürünün bir parçası olarak kabul edilen ve 19. yüzyılın sonunda İran'da başlayan bir dini akımdır. Bahaîler, Allah'ın nihai ve sonsuz Oluşunun, evrensel mesajlarının ve insanlığın ortak kaderinin anlamını açıklamaya çalışırlar. Bahaî inancının temelinde, insanların kendi kutsal kitaplarına ve yaşam tarzlarına saygı göstermesi, insanların birbirleriyle sevgi ve anlayış içinde yaşaması ve insan haklarının korunması önemlidir. Bahaîler, kutsal kitaplarının tüm insanlarının kutsal olmadığını ve her insanın kendi kutsal kitaplarına saygı göstermesi gerektiğini savunurlar. Bahaîler, tüm insanların kendi dinlerini ve yaşam tarzlarını sevgi ve hoşgörüyle karşılamaları gerektiğini savunurlar. Bahaîlik, insanlığın ortak kaderi olan barış, kardeşlik, adalet ve sevgi kültürünün temelini oluşturmaktadır. Bahaîlik bu dünyada barış için çalışıyor ve dünya barışının gerçekleşmesini sağlamaya çalışıyor.
 

Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar (Toplam:0)

Benzer konular

Hakkımızda

  • buyukforum.com.tr Türkiye'nin Genel Forum Sitesi. Sondakika haberlerini tartışmak ve bilgi paylaşım ağımıza katılmak için lütfen üye olunuz.

Hızlı Linkler

Kullanıcı Menüsü