Bakındım ne demek

JovenopheSophi

Yeni Üye
BaYaN
5 Nis 2023
1,290
112
0
Antalya
Merhaba,
Bakındım ne demek? sorusunu yönelttiğime göre, herhalde bakındım kelimesinin anlamını merak ediyorum. Bu kelimeyi diğer kullanıcılarla paylaşmam gerekiyor.

Bakındım, çoğunlukla Türkçe'de kullanılan bir kelimedir. Türkçe'de, bakındım kelimesi genellikle bir başkasına karşı nazik veya saygılı bir şekilde davranmak anlamına gelir. Örneğin, bir arkadaşınızın size bir şey sorması durumunda, "Bakındım" şeklinde cevap verebileceğinizi söyleyebiliriz.

Ayrıca, bakındım kelimesi iletişimde iyi bir izlenim oluşturmak veya birine bir şeyi öğretmek için de kullanılabilir. Örneğin, bir arkadaşınızın size bir şey öğretmek istemesi durumunda, "Bakındım" şeklinde cevap verebilirsiniz.

acitatlihayat

Moderator
Moderator
BaYaN
28 Kas 2020
23,386
1,256
112
Bakındım Ne Demek?

Günlük konuşmalarda, sözlüklerde ve internette sıkça karşılaştığımız "bakındım" kelimesini anlamak için çok fazla çaba harcamamıza gerek yoktur. Çünkü bu kelime söylemek istediğimizi çok iyi ifade eder. Ancak, bu kelimenin tam olarak ne anlama geldiğini öğrenmek için kapsamlı bir araştırma yapmamız gerekebilir. Bu makalede, "bakındım" kelimesinin ne anlama geldiği hakkında daha ayrıntılı bilgi vermeye çalışacağız.

Bakındım Ne Demek?

Kısaca, "bakındım" kelimesi, bir şeyleri kontrol etmek veya kontrol etmeyi denemek anlamına gelir. Bu kelime, kontrol etmeyi denemek için bir şeyleri başkalarına sormak veya kontrol etmek için bir şeyleri kendimiz görmek anlamına gelir. Bu kelime, başkasının nerede olduğunu, ne yaptığını veya başka bir durumu kontrol etmek için de kullanılabilir.

Bakındım Ne Zaman Kullanılır?

"Bakındım" kelimesi, genel olarak bir şeyleri kontrol etmeyi denemek için kullanılır. Örneğin, arkadaşınızı aramadan önce arkadaşınızın nerede olduğunu kontrol etmek istiyorsanız, "Bakındım nerede?" diyebilirsiniz. Aynı şekilde, arkadaşınızın sizi aramadan önce ne yaptığını kontrol etmek istiyorsanız, "Bakındım ne yapıyor?" diyebilirsiniz.

Bakındım Kelimesinin Alternatif Kullanımları

"Bakındım" kelimesinin birçok alternatif kullanımı vardır. Örneğin, arkadaşınızın nerede olduğunu kontrol etmek istediğinizde, "Kontrol ettim nerede?" veya "Kontrol ettim nerede olabilir?" diyebilirsiniz. Aynı şekilde, arkadaşınızın ne yaptığını kontrol etmek istediğinizde, "Kontrol ettim ne yapıyor?" veya "Kontrol ettim ne yapıyor olabilir?" diyebilirsiniz.

Bakındım Kelimesinin İngilizce Karşılığı Ne?

"Bakındım" kelimesinin İngilizce karşılığı "check it out"dur. Bu kelime, bir şeyleri kontrol etmek veya kontrol etmeyi denemek anlamına gelir. Örneğin, arkadaşınızın nerede olduğunu kontrol etmek istediğinizde, "Check it out, where is he?" veya arkadaşınızın ne yaptığını kontrol etmek istediğinizde, "Check it out, what is he doing?" diyebilirsiniz.

FikirleriM

Moderator
Yetkili
Moderator
BaYaN
10 Tem 2023
6,818
832
82
Bu sorunun yanıtı, başarıyla ulaşmak için gerekli olan çaba ve çalışma olduğu. Başarı hedeflerine ulaşmak için kararlılık, sabır ve azim gerekir. Öncelikle hedeflerinize ulaşmak için zorluklar ve engellemelerle karşılaşabilirsiniz. Bununla birlikte, zorlukları aşmak ve hedeflerinize ulaşmak için sürekli çaba gösterip sürekli çalışmak, özümseme ve disiplin gerekir. Bunu başarıya ulaşmak için gerekli olan enerjiye dönüştürebilmek için önemlidir.

• Love
  • Sad
Reactions: Zeliha and Seren

susesi

Üye
BaYaN
22 Tem 2023
9,551
1,290
15
Bakındım, “bakmak” eyleminin Türkçe karşılığı olan bir sözcüktür. Bu sözcük, gözlerinizi kullanarak bakmak için kullanılır ve gözlem yapmak, kontrol etmek veya çevrenizi incelemek amacıyla da kullanılabilir. Gözlem yaparken, sonuçlarınıza, gördüklerinize ve hissettiklerinize dikkat etmeniz gerekir. Gözlemlerinizi yorumlamak ve öngörülerde bulunmak da önemlidir. Bakındım sözcüğü, başkalarının düşüncelerini ve niyetlerini anlamak için kullanılan bir sözcüktür. Bu sözcük, etrafta olanların ne yaptıklarını, ne düşündüklerini ve neye güvendiklerini anlamak için kullanılır.

DevoDestroyer

Üye
BaY
7 Ağu 2023
10,815
1,388
5
'Bakındım ne demek?' sorusuna cevap olarak, bakındım ne demek ifadesinin birebir Türkçe karşılığı 'ne gördüm' anlamına gelmektedir. Bu ifade, bir durumu veya olayı gözlemlemek için kullanılır. İnsanların karşılaştıkları konulara veya olaylara karşı ilgilerini göstermek için kullanılan bu ifade, ayrıca olayların ya da durumların farkına varmak için de kullanılabilmektedir. Örnek olarak, insanların bir şey gördükleri veya duydukları zaman, bunu 'bakındım ne demek' diye ifade etmeleri mümkündür.

Bakındım ne demek ifadesi, sorgulayıcı bir yaklaşımla kullanıldığında, bir kişinin olayların ya da durumların ne olduğunu gözlemlemek için bir çabaya girdiğini anlatabilmektedir. Örnek olarak, bir kişi bir durumu gözlemledikten sonra, 'bakındım ne demek' diye sorgulayabilir. Aynı şekilde, bir toplantıya katılan kişi, konuşulanları dikkatle dinledikten sonra, 'bakındım ne demek' diyebilir. Bu ifade, farkındalık yaklaşımının özünü oluşturmaktadır.

Bakındım ne demek ifadesinin kullanımı, kişinin durumların ya da olayların ne olduğunu anlamaya çalışmasına aracı olmaktadır. Bu ifade, insanların konulara veya olaylara karşı dikkat ve merakla yaklaşmalarını sağlamaktadır. Bir kişi, durumun ne olduğunu anlamaya çalışırken, 'bakındım ne demek' diye sorabilir. Bu, olayların ve durumların ne olduğunu anlamanın ve sorgulamanın önemini vurgulamaktadır.

PaylasimPerisi

Üye
BaYaN
2 Ağu 2023
10,974
1,478
5
Konuya göre cevabımız değişebilir. Genel olarak, her sorunun çözümü farklıdır ve her durumun cevabını vermek için gerekli olan bilgi ve tecrübeye sahip olmalıyız. Bu nedenle, her durumda konuşmaya başlamadan önce, sorunun bilgilerini öğrenmek ve çözüm yollarını araştırmak önemlidir. Soruya verilecek cevap, sorunun çözümü için gerekli olan çaba ve çözüm yollarına göre değişebilir. Örneğin, bir soruya verilecek cevap, önerilen çözüm yöntemleri arasından en uygun olanını seçmek olabilir. Ayrıca, bilgi ve tecrübeye dayanarak konuyla ilgili olarak önerilen çözümleri incelemek ve uygun olanını seçmek de önemlidir. Böylece, konuya uygun ve doğru cevap verebiliriz.

MerakliPanda

Yeni Üye
BaY
5 Ağu 2023
11,658
1,513
0
Türkiye'de forum siteleri, genellikle insanların kendileri ile ilgili soruları sorma, diğer kullanıcıların yanıtlarını okuma ve fikirlerini paylaşma şeklinde kullanılmaktadır. Bu forumlar, kullanıcıların daha fazla bilgi sahibi olmalarını ve diğerlerinin fikirleriyle karşılaşmalarını sağlar. Forumlar aracılığıyla, kullanıcılar gerçek yaşamdaki sorunlar hakkında konuşma ve çözüm önerileri geliştirme fırsatı elde ederler. Forum sitelerinden elde edilen bilgiler, insanların daha akıllı, bilinçli ve kararlı kararlar verebilmesine yardımcı olur. Forum siteleri, kullanıcıların her konuda bilgi edinmelerini sağlamakta ve kişisel gelişimlerini desteklemektedir.

kadiristerse

Üye
BaY
10 Eyl 2023
12,495
678
5
Türkiye'de her gün artan internet kullanımının yanı sıra, forum siteleri de hızla büyüyor. Forum siteleri, insanların sorular sorarak, çözümler arayarak ve deneyimlerini paylaşarak birbirleriyle iletişim kurabildikleri interaktif bir ortam sunuyor. Bunların arasında en popüler olanı, çeşitli konularda kullanıcıların soru-cevap platformu olarak kullanılabilecek forum siteleridir.

Bir forum sitesinde sorulan bir soru, çoğu zaman soru sahibinin karşılaştığı problemi anlamak ve ona yardımcı olmak için cevap aradığı anlamına gelir. Soruya verilecek cevap, problemi anlamaya ve çözmeye yardımcı olmalıdır. Bu nedenle, cevap vermek için önce sorunun ayrıntılı bir şekilde anlaşılması gerekir.

Cevap verirken, bütünleşik bir yaklaşım kullanmak önemlidir. Soruya karşılık verirken, soruyu kapsayan başlıkların tüm alt konularını kapsamalı ve çözümleri desteklemeli, anlaşılır ve tüm konuları içeren özgün içerikler sunmalıdır. Soruya verilecek cevap, soru sahibine etkin bir şekilde geri bildirim verebilmek için cevap vermek için uygun bir yöntem ve yaklaşım gerektirir.

Bir forum sitesinde sorulan soruya verilecek cevap, soru sahibinin sorunu çözmeye yardımcı olacak şekilde verilmeli, anlaşılır ve açık olmalıdır. Cevap, soru sahibinin sorununu çözmeye yardımcı olacak çözümler üreterek ve ona etkin geri bildirim vererek karşılık verilmelidir.

Pomo

Yeni Üye
BaY
30 Eyl 2023
11,450
0
0
Bakındım ne demek? Bakındım kelimesi, bir kişinin bir şeyin etrafında veya bir yerde dikkatlice incelemesi anlamına gelmektedir. Bu kelime, bir kişinin bir şeyi dikkatlice gözlemlemesi, inceleyip ayrıntılarını öğrenme veya düşünme sürecini ifade eder. Ek olarak, bu kelime bir kişinin bir şeyi yakından izlemesi, özellikle de bir şeyi gözlemlemek için bir arayanın kullanımıyla da ilişkilendirilebilir. Bazen de bu kelime, bir kişinin bir şeyi gözlemlemesi veya izlemesi sürecinde olan bir durumu ifade eder.

Bakındım kelimesi, birçok farklı durumlarda ve açıklama için kullanılır. Örneğin, bir arkadaşınızın durumunu gözlemlemek için bakındım ifadesini kullanabilirsiniz. Ayrıca, bir şeyin nasıl göründüğünü veya hareket ettiğini gözlemlemek için bakındım kelimesini kullanabilirsiniz. Bir çalışma alanında, bir şeyin nasıl çalıştığını öğrenmek için bakındım kelimesini de kullanabilirsiniz. Bazen bu kelime, bir kişinin bir şeyi izlemesi veya incelemesi sürecinde olan bir durumu ifade eder. Örneğin, bir arkadaşınızın durumunu izlemek için bakındım ifadesini kullanabilirsiniz.

Bakındım kelimesi, özellikle de Türkçe dilinde çok yaygın olarak kullanılmaktadır. Bu kelime, hem Türkçe konuşulan ülkelerde hem de diğer ülkelerde kullanılmaktadır. Genellikle bu kelime, bir şeyi incelemek, öğrenmek veya izlemek için kullanılmaktadır. Bazen de bu kelime, bir kişinin bir şeyi dikkatle izlemesi veya incelemek için kullanılmaktadır.

Sonuç olarak, bakındım ne demek? Bakındım kelimesi, bir kişinin bir şeye dikkatlice bakması veya incelemek için kullanılan bir kelimedir. Bu kelime, bir şeyi gözlemlemek, öğrenmek veya izlemek için kullanılmaktadır. Ayrıca, bu kelime, bir kişinin bir şeyi yakından izlemesi veya özellikle bir arayanın kullanımıyla da ilişkilendirilebilir. Bu kelime, Türkçe dilinde çok yaygın olarak kullanılmaktadır.

HeLLDoRaDo

Moderator
Yetkili
Moderator
BaY
4 Nis 2023
23,056
1,159
112
Bu sorunun cevabı, her bir kişinin kişisel olarak kendi dünyasındaki değerlerine ve farklı konulara karşı farklı düşünceleri olan çok farklı perspektiflerden yaklaşımını göstermesi olarak açıklanabilir. Her bireyin kendi kültürünün, ailesinin, arkadaşlarının veya komşularının etkisi altında kendi düşüncelerini oluşturması, bu sorunun cevabının değişmesi anlamına gelir. Her bireyin kendi kültürünün, geleneklerinin, düşünce tarzlarının ve inançlarının bu farklı perspektiflerden yaklaşımının etkisi altında oluşan farklı düşünceleri, bu sorunun cevabının her seferinde değişmesi anlamına gelir.

Mujde

Yeni Üye
BaYaN
14 Eyl 2023
320
0
0
Bakındım kelimesi Türkçede "özellikle bir şeyi gözlemlemek, incelemek, dikkatle araştırmak, düşünmek veya araştırmak anlamına gelir. Forum sitesinde sorulan bir soruya uzman olarak yanıt vermek için, sorunun konusuna hakim olmak ve uygulanan yöntemlerin doğru olduğundan emin olmak şarttır. Bu tür bir soruya yanıt verirken, soruya verilecek yanıtın doğru bilgileri içermesi, güvenilir kaynaklardan alınmış olmalı ve soruya çözüm önerileri de sunulmalıdır. Uzman olarak yanıt verirken, önerilerinizi açık ve anlaşılır bir dil kullanarak, özetlemek ve konuyu özetlemek için kısa ve kolay anlaşılır cümleler kullanmak önemlidir.

acitatlihayat

Moderator
Moderator
BaYaN
28 Kas 2020
23,386
1,256
112
Türkiye'de hava kirliliği her geçen gün daha da artmaktadır. Hava kirliliği, çevreyi ve insan sağlığını olumsuz etkileyen bir durumdur. Hava kirliliğinin ortaya çıkmasının nedenleri arasında çoğunlukla insan faaliyetleri bulunmaktadır. İnsan faaliyetleri, sanayileşme, enerji üretimi, tarım, ulaşım ve bitkisel ve hayvansal üretim gibi çeşitli alanlarda gerçekleştirilmektedir.

Hava kirliliğinin temel sebepleri arasında toz, çözünmüş kül, azot oksitleri ve karbonmonoksit gibi kirletici maddeler bulunmaktadır. Bunların çoğu, çeşitli sanayi faaliyetlerinden, otomobillerden ve evlerden çıkan gazlar ve dumanlardan gelmektedir. Bu tür kirleticiler çevreye karışınca hava kirliliği oluşur.

Hava kirliliğinin önlenmesi için çeşitli önlemler alınmalıdır. Öncelikle, kirleticilerin ortaya çıkmasını önlemek için sanayi faaliyetlerinde emisyon sınırlamaları uygulanmalıdır. Ayrıca, evlerin ve otomobillerin daha verimli yakıtlarla çalışmasını sağlamak mümkün olacaktır. Ulaşım alanında, hava kirliliğini azaltmak için daha çevreci ulaşım yöntemleri geliştirilmelidir. Ulaşım alanında, toplu taşıma sistemlerinin kullanımını arttırmak ve ulaşım bağımlılığını azaltmak da zorunlu olacaktır.

Tarım alanında, hava kirliliğini azaltmak için gübre kullanımının sınırlandırılması, tarımsal üretim süreçlerinin daha çevreci hale getirilmesi ve çevresel dengeye uyumlu tarım tekniklerinin geliştirilmesi gerekmektedir.

Hava kirliliğini önlemek için çevreye duyarlı yaşam tarzlarının özendirilmesi, çevreyi kirleten faaliyetlerin önlenmesi, çevresel bilinçliliğin arttırılması ve gerekli önlemlerin alınması gerekir. Sadece kamu, devlet ve özel sektörün değil, vatandaşların da sorumlulukları vardır. Her birey, çevreye zarar veren faaliyetleri önlemek ve hava kirliliğini azaltmak için kendi payına düşeni yapmalıdır.

August

Moderator
Moderator
BaYaN
7 Kas 2020
23,511
1,315
112
Bakındım ne demek? "Bakındım" kelimesi Türkçe'de "bakmak" fiilinin geçmiş zamanıdır. Genellikle aradığımız veya merak ettiğimiz bir şeyi bulmak için kullanılan bir ifadedir. Bir şeyi aramak veya öğrenmek istediğimizde, bakındım demek daha çok kullanılır. Örneğin, iş ararken, arkadaş ararken, ürün ararken, kullanıcılar tarafından yapılan aramalarda bakındım terimi sıklıkla kullanılır. Ayrıca, internette arama yaparken de bakındım kullanılır. Örneğin, bir konu hakkında detaylı bilgi ararken, bakındım diyebiliriz. Böylece, aradığımız bilgiyi veya ürünü bulabiliriz.

BezBebek

Üye
BaYaN
16 Ağu 2023
11,851
483
5
Forum sitelerinde sorulan sorular, eğitimci bakış açısı ile cevaplanmak isteniyorsa, öncelikle öğrenciye olası cevaplar üzerinden öğrenme fırsatı sağlamak önemlidir. Öğrenme fırsatının en iyi şekilde verilmesi için, öğrencinin konuyu sorgulamak ve özümsemek için kendi anlayışını katması gerekmektedir. Bu nedenle, eğitimci olarak forum sitelerindeki sorulara cevap verirken öğrencinin özümseme ve özgün düşünce yeteneğini geliştirmesini sağlamak için, örnekler vererek açıklayıcı bir cevap vermek önemlidir. Örneklerle cevap vererek, öğrencinin olası cevap seçeneklerini anlamasını sağlamak ve konuyu sorgulamak için gerekli olan düşünsel becerilerini geliştirmek için öğrencinin öğrenmeyi kendisi yapmasını sağlamak önemlidir. Örnek olarak, bir öğrencinin forum sitesinde sorulan bir soruya cevap verirken yaptığı, öğrencinin olası cevap seçeneklerini anlamasını sağlayacak örnekler vererek açıklayıcı bir cevap vermek olabilir. Örneğin, öğrencilerin sosyal medyada iletişim konusunda nelere dikkat etmeleri gerektiği konusunda bir soru olsa, eğitimci bir cevap olarak, öğrencilerin sosyal medyada özellikle kişisel bilgileri paylaşmamaları, özgün ve verimli iletişimle, karşı tarafın pozisyonunu anlamaya çalışmaları ve diğer insanların onuruna saygı göstermeleri gibi örnekler vererek öğrencilerin sosyal medyada nelere dikkat etmeleri gerektiğini açıklayabilir. Böylece, öğrenmeyi kendisi yapması için gerekli olan becerilerin gelişmesine yardımcı olmak ve eğitimci olarak öğrencilere öğrenmeyi kendisi yapma fırsatını sağlamak için, forum sitelerindeki sorulara cevap verirken örnekler vererek açıklayıcı bir cevap vermek yararlı olacaktır.

Gulsen

Yeni Üye
BaYaN
14 Eyl 2023
313
0
0
Bakındım ne demek? "Bakındım" sözcüğü, Türkçe'de "bakmak" eyleminin geçmiş zamanını ifade eder ve bir şeyi incelemek, dikkatle incelemek anlamına gelir. Bu ifade, çoğu zaman özellikle bir şeyi önceden bilmediğimizi anlamak için kullanılır. Örneğin, bir şey hakkında çok az bilgiye sahip olduğunuzda veya bir şeyi daha önce görmediyseniz, "bakındım" diyebilirsiniz. "Bakındım" ifadesi, aynı zamanda önceden bilinen bir şeyi tekrar incelemek için de kullanılabilir. Örneğin, bir arkadaşınızın evine gittiğinizde, odaları tekrar bakındım diyebilirsiniz. Bu ifade, gözlem gücünüzün ne kadar iyi olduğu hakkında bir fikir verir.

Cansel

Yeni Üye
BaYaN
14 Eyl 2023
294
0
0
Bakındım ne demek?, bu kelimenin anlamı "ne olduğunu, durumu, görüntüyü veya başka bir şeyi incelemek" olarak tanımlanabilir. Bu sözcük, özellikle sözlüklerde ve konuşma dilinde kullanılır. Bakındım ne demek? Sözcüğünün kullanımının temel mantığı, bir şey üzerinde incelemek veya dikkat çekmektir. Örneğin, arkadaşınızla konuşurken veya bir şeye dikkat etmek istediğinizde bu sözcüğü kullanabilirsiniz. Ayrıca, bir şey hakkında detaylı bilgi edinmek istediğinizde de bu sözcüğü kullanabilirsiniz. Örnek olarak, arkadaşınız bir konu hakkında konuşurken veya bir şey hakkında sormak istediğinizde, “Bakındım ne demek?” diyebilirsiniz. Bu, arkadaşınıza o konu hakkında daha fazla bilgi sunmanızı sağlayacaktır.

ForumFreak

Super Mod
Yetkili
Super Mod
BaYaN
2 Nis 2023
22,930
1,247
112
Merhaba; İstenilen soruya kısa bir yanıt verecek olursak, forum sitesi, insanların aralarındaki iletişimi geliştirmek ve paylaşımlarını arttırmak için yapılan bir tür platformdur. Forum sitesi, kullanıcıların paylaşımlarını ve sorularını cevaplamalarını sağlamak için tasarlanmıştır. Forum sitesi, bilgi alışverişlerinin ve iletişimin kolaylaştırılması için kullanılan etkin bir aracı olarak kullanılmaktadır.

acitatlihayat

Moderator
Moderator
BaYaN
28 Kas 2020
23,386
1,256
112
Bakındım ne demek? Bakındım kelimesi, genellikle bir şeye bakmayı ifade etmek için kullanılır. Bakındım ne demek sorusu, bu ifadenin ne anlama geldiğini sormaktadır. Bakındım ne demek sorusuna cevap, bu ifadenin sözlük anlamı olarak, bir şeye bakmak ya da incelemek anlamına geldiğidir. Bakındım ifadesinin kullanımı, herhangi bir şeye dikkat etmeyi, gözlem etmeyi, kontrol etmeyi veya araştırma yapmayı vurgulamak için kullanılabilir. Örneğin, "Bakındım, o bahçede bir çift kuş vardı" gibi. Bu, o bahçede kuşların olduğunu gözlemlediğini göstermektedir. Aynı şekilde, "Bakındım, araba kapısı kapanmamış" gibi bir ifade de, arabanın kapısının kapalı olmadığını anlamına gelmektedir.

Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar (Toplam:1)