Bariyer kelimesinin eş anlamlısı nedir

TheMeridian

Yeni Üye
BaY
6 Nis 2023
1,275
121
2
Merhaba arkadaşlar,

Bariyer kelimesinin eş anlamlısını bulmakta zorlandığım için sizin yardımınıza ihtiyacım var. Bariyer kelimesiyle neyin kastedildiğini çok iyi biliyorum ama eş anlamlısını bulmakta güçlük çekiyorum.

Bariyer kelimesi genellikle bir engel, önlem, sınır veya çözüm olabilir. Anlam olarak yakın olan kelimeler arasında duvar, engel, perde, sınır, çevre, koruma, sıkıcı, çözüm, etki ve kontrol gibi kelimeler olabilir. Ancak bunların tam olarak aynı anlamı kapsamadığını önemsiyorum.

Bu nedenle, bariyer kelimesinin tam eş anlamlısını bulmak için size danışmak istiyorum. Bana bu konuda ne tür önerileriniz olabilir? Lütfen yardımınızı esirgemeyin.

Çok teşekkür ederim.

ForumFreak

Super Mod
Yetkili
Super Mod
BaYaN
2 Nis 2023
22,040
1,247
112
Bariyer Kelimesinin Eş Anlamlısı Nedir?

Kelimeler konuşurken veya yazarken söylediğimiz cümlelerin anlaşılır olmasını sağlamak için önemlidir. Kelimeler arasında eş anlamlı kelimeler de vardır. Eş anlamlı kelimelerin kelime anlamı aynı olsa da cümlenin anlamını değiştirme potansiyeline sahiptir. Bir kelimenin eş anlamlısını bilmek çok önemlidir. Bu yazıda, bariyer kelimesinin eş anlamlısını inceleyeceğiz.

Bariyer, bir engel, duvar, çit veya kalkan gibi bir öğeden bulunan bir duvarın güvenlik amacıyla inşa edilmesi anlamına gelir. Bariyerler genellikle bir binanın içine veya çevresine inşa edilir ve içeri veya dışarı geçişi engellemek için kullanılır.

Bariyer Kelimesinin Eş Anlamlıları

Bariyer kelimesinin eş anlamlıları şunlardır:

Engel: Bir yola, çizgiye veya sürece engel olmak için kullanılan bir kelimedir.

Duvar: İki nokta arasındaki yolu bloke eden, güvenlik amacıyla inşa edilen bir öğedir.

Çit: Bir bariyer olarak inşa edilen, bir alanı ya da bölgeyi ayıran bir öğedir.

Kalkan: Bir bina veya alanın güvenliğini sağlamak için kullanılan bir öğedir.

Sonuç

Bariyer kelimesinin eş anlamlıları engel, duvar, çit ve kalkan olarak sıralanabilir. Bunların hepsi, güvenlik amacıyla inşa edilen öğelerdir. Bariyerler, içeri veya dışarı geçişi kontrol etmek için kullanılır.

BezBebek

Üye
BaYaN
16 Ağu 2023
10,977
483
5
Engel olarak tanımlanabilen bariyer, fiziksel veya düşünsel anlamda bir engel oluşturmak için kullanılan bir kelimedir. Bariyerler, geçici veya kalıcı olarak oluşturulan, özellikle insan girişini engellemek amacıyla kullanılabilir. Fiziksel bariyerler, fiziksel olarak engel oluşturmak için kullanılan, darbeden koruma, güvenlik veya gizlilik amaçlarıyla kullanılan zincirler, duvarlar, çitler, bahçe duvarları veya elektronik kapı kilitleri gibi aletlerden oluşabilir. Düşünsel bariyerler de duygusal, sosyal veya kültürel anlamda kullanılabilen, insanların fikirler arasındaki farklılıkları göz önüne almak veya çatışmaları önlemek için kullanılan engel olarak tanımlanır. Düşünsel bariyerler, çoğunlukla insanların arasındaki ekonomik, sosyal veya kültürel farklılıkların meydana getirdiği sınırları çizmek için kullanılır. Bariyerler, insanlar arasında anlaşmazlıkların çözülmesine veya çatışmaların önlenmesine yardımcı olmak için kullanılabilir veya insanların kendilerini koruma için kullanılan güvenlik sistemleri olarak da kullanılabilir.

koyunkopyasi

Üye
BaY
22 Ağu 2023
8,355
1,042
5
Bariyer kelimesinin eş anlamlısı olarak, engel, önlem, duvar, kısıtlama, koruma, sınırlama, çevre, çözüm, kalkan, güvenlik, kontrol, örtü, engeller, çıkış, savunma, dokunulmazlık, hassasiyet, özgürlük, özürlülük, perde, yol çizmek, seyirci gibi kelimeler kullanılabilir.

Bariyerler, insanların yaşamlarının her alanında görüldüğü gibi, fiziksel ya da duygusal duvarlar olarak tanımlanabilir. Herhangi bir ülkede, fiziksel olarak korunmak için kurulan sınırlar, kamuya ait alanların kullanımını kısıtlamak için yasal sınırlar ya da insanların ve çevrenin sağlığını korumak için çevre kuralları gibi, çeşitli bariyerler mevcuttur. Bariyerler, insanların özgürlüklerini ya da haklarını kısıtlamakla birlikte, aynı zamanda insanların ve çevrenin güvenliğini sağlamak için de önemli bir önlem olarak tanımlanabilir.

Bariyerlerin kullanılması, insanların birbirleri ile iletişim kurmalarını, özgürce etkinlikler düzenlemelerini ve çevreyi korumalarını sağlayarak, toplumların ve insanların yaşam kalitesini artırabilir. Bariyerlerin kullanılması, insanların özgürlüklerinin ve haklarının sınırlandırılmasına neden olabilir ancak, özellikle çevrenin korunması ve insanların güvenliğinin sağlanması açısından önemlidir. Bu nedenle, bariyerlerin kullanılmasının insanların özgürlüklerini sınırlamasına göre daha fazla önemli olduğu söylenebilir.

QuccuK

Üye
BaYaN
3 Eyl 2023
17,256
1,031
15
Engel olarak tanımlanabilen bariyer, çoğu durumda bir engel oluşturmak ya da bir yolu bloke etmek amacıyla yaratılan kalıcı ya da geçici bir kurumdur. Fiziksel olarak, bariyerler güvenlik önlemleri olarak kullanılabilir. Böylece, özellikle de kamusal alanlarda, çoğu durumda insanların belirli bölgelere girmeye çalışmalarına engel olmak için kullanılır. Bariyerler ayrıca çevre kirliliğinin önlenmesi, kamu güvenliği ve sağlığının korunması ya da canlılar için özellikle uygun habitatların korunması gibi farklı amaçları da kapsayabilir.

Bariyerin eş anlamlısı, çoğu durumda “engellenme” olarak tanımlanır. Engellenme, etkili veya başarılı olmak için bir engel oluşturmaya çalışan ya da durdurmaya çalışan bir süreçtir. Engellenme, bir hedefe ulaşmak, bir amaca ulaşmak ya da ilerlemek için kullanılan bir çaba ya da çalışmadır. Engellenme, bir çalışmanın ya da eylemin başarıya ulaşmasını engellemek ya da onu başarısız kılmak için kullanılan bir süreçtir. Bu tür engellenme eylemleri, bariyerleri kullanarak ya da sosyal, ekonomik, politik, teknolojik veya mekânsal farklılıkları kullanarak gerçekleştirilebilir.

kadiristerse

Üye
BaY
10 Eyl 2023
12,495
678
5
Bariyer kelimesinin çoğu zaman en yakın eş anlamı olarak engel olarak ifade edilmektedir. Ancak bu iki kelime arasındaki farklılıkların farkında olmak gerekir. Bariyer, bir çeşit korumanın ifadesidir. Bir engel haline gelen bir şeydir ve bir çeşit sınırlamaya neden olabilir. Engel ise, daha çok bir şeyin önünü kesmek veya engellenmesine neden olmak anlamına gelir.

Bariyerler, genellikle belirli bir amacı gerçekleştirmek veya belirli bir hedefe ulaşmak için ortaya çıkar. Örneğin, insanlar, çoğu zaman, karşılaştıkları duygusal, finansal veya fiziksel zorlukları aşmak için bariyerler kurabilirler. Ayrıca, bazı bariyerler, güvenlik amacıyla da kurulabilir veya çeşitli zararlı etkenleri kontrol etmek için kurulabilir.

Bariyerlerin, birçok alanda kullanıldığını söyleyebiliriz. Örneğin, çoğu ülkede, dış göçü önlemek için çeşitli bariyerler konulmuştur. Aynı zamanda, kamu alanlarının güvenliğini sağlamak için de metal bariyerler kurulmuştur. Ayrıca, havaalanları, limanlar ve asansörlerin güvenliğini sağlamak için de bariyerler konulmuştur.

Bir bariyerin güçlü olması, çoğu zaman sağlanmak istenen amacın ne olduğuna bağlıdır. Örneğin, bir ülkenin dış sınırlarını korumak için güçlü bariyerler kurulabilir. Aynı zamanda, güvenlik amacıyla kurulan bariyerler de güçlü olabilir.

Son olarak, bariyerlerin, bir çeşit çözümler sağlamak için de kullanılabileceğini de eklemekte fayda var. Örneğin, çeşitli toplumsal problemleri çözmek için, bariyerlerin kullanılması çoğu zaman yararlı olabilir. Böylece, bariyerler, bazı zorlukların aşılmasına ve karşılaşılan sorunların çözülmesine yardımcı olabilir.

darvinizkim

Üye
BaY
10 Eyl 2023
16,096
641
5
Engel olarak da tabir edilebilecek olan bariyer, bir çok alanda kullanılan ve anlamının “engellediği, sınırladığı” anlamına geldiği bir kelimedir. Eğitim alanında özellikle çoğu zaman çocukların ve gençlerin ulaşabileceği eşit haklara erişimin engellenmesi anlamına gelmektedir. Özellikle ekonomik ve sosyal farklılıkların arttığı bir dünyada, çoğu zaman bariyerler, özellikle eğitim alanında, öğrencilerin başarı ve gelişimlerini olumsuz etkileyebilir.

Eğitim alanında bariyerler, çocukların ve gençlerin eğitim haklarının kullanılmasını engelleyen her türlü durum olabilir. Bu bariyerler arasında çocuğun yaşadığı bölgenin sosyal ve ekonomik durumu, kültürel inançlar, dil farklılıkları, etnik köken, cinsiyet farklılıkları, engelsiz erişim, fiziksel veya zihinsel engeller, sağlık sorunları, sigorta durumu ve çocuğun ailesinin eğitim seviyesi gibi birçok faktör olabilir.

Bariyerlerin aşılmasından ziyade, özellikle eğitim alanında, çocukların ve gençlerin eşit haklara erişebilmesi ve eğitim alma hakkı gözetilerek, bu engellere karşı mücadele edilmelidir. Bunun için, çoğu zaman ekonomik ve sosyal farklılıkları azaltmaya yönelik politikaların uygulanması, çocukların ve gençlerin eğitim haklarının kullanılmasını kolaylaştıracaktır. Ayrıca, kültürel ve dil farklılıklarının da göz önünde bulundurulması, çocuk ve gençlerin eğitim haklarının kullanılmasını sağlayacaktır. Böylece, çocuk ve gençlerin eğitim haklarının kullanılmasını engelleyen bariyerlerin aşılması ve çocukların ve gençlerin eşit haklarla eğitim almalarının sağlanması mümkün olacaktır.

balotelsiz

Üye
BaY
28 Eyl 2023
10,062
0
15
Antalya
Engel olarak tanımlanabilecek bariyer, herhangi bir yolu çevreleyen ya da açık bir alanda engellerle dolu bir alanı oluşturan, hareketi ya da ulaşımı kısıtlama gibi bir amaçla tasarlanmış kalıplara verilen isimdir. Bariyerler, fiziksel veya zihinsel olabilir ve insanların ya da hayvanların kendi aralarındaki iletişimini tamamen bloke edebilir. Fiziksel bariyerler, biyolojik, kimyasal veya mekanik materyallerden oluşan yapıları içerir. Biyolojik, kimyasal ve mekanik bariyerler, bir bölgeyi çevreleyen duvarlar, tel örgüler, çitler, bahçeler ve ağaçlar gibi fiziksel çevreleyicilerdir. Zihinsel bariyerler ise, düşünceler, inançlar, tutumlar ve davranışlar olarak tanımlanır. Zihinsel bariyerler, insanların birbirlerini anlamasını veya birlikte çalışmalarını engeller. Bu tür bariyerler, çoğunlukla insanlar arasındaki çatışmaların veya çeşitli kültürlerin karşılaşmasının sonuçları olarak ortaya çıkar.

August

Moderator
Moderator
BaYaN
7 Kas 2020
22,628
1,315
112
Engelleme, sınırlama, had, kısıtlama, önlem, durdurma, sınır, bölge, perde, tabu gibi kelimeler bariyer kelimesinin eş anlamı olarak kullanılabilir. Bariyer, bir şeyin geçişine ya da aktivitelere engel olmak için kullanılan fiziksel veya düşünsel bir kısıtlama olarak tanımlanabilir. Bariyerler, insanların özgürce hareket etmesini ya da hareket etme olanağı olmadan bir alana kısıtlamak için kullanılır. Örneğin, güvenlik bariyerleri, geçişleri güvenli hale getirmek amacıyla, kişilerin geçiş yapması için belirli sınırları ortaya koyar.

GokKalemi

Yeni Üye
BaY
4 Nis 2023
1,281
112
0
Bariyer, bir engel, duvar, önlem veya yasak olarak tanımlanabilir. Bu tanımın eş anlamlısı olarak, bu terimin en çok kullanılan eş anlamı “engeldir”. Engeller, özellikle bir amaca ulaşmak veya bir amaca ulaşmak için özel bir çaba göstermek zorunda kalanlar için önemli bir kavramdır. Bir engele takılmak veya bir engele çarpmak, kişinin hedeflerini gerçekleştirmesini zorlaştırmak, zaman kaybetmesine veya başarısızlıkla karşılaşmasına neden olabilir.

Engel, tıpkı bariyerin yapabileceği gibi, özel bir çaba göstermek veya bir amaca ulaşmak için bir kişiye engel teşkil edebilir. Bir kişi, eğitim, iş veya sosyal hayata başlamak veya katılmak için, fiziksel, psikolojik veya sosyal engeller ile karşılaşabilir. Kişi bu engelleri aşmak için çabalar veya başka bir yöntem kullanarak, amacına ulaşmaya çalışır.

Engelleme, kısıtlamaya, önleyici veya önleyici önlemler almaya da denilebilir. Örneğin bir ülkenin güvenlik için kontrol ve önlemler alması, ülkenin güvenliğini sağlamak adına önlemler alması veya özel bir amaçla kullanılabilecek kontrolleri koyması gibi. Bir ülkenin, göçmenlerin ülkeye girişini engellemek için, kısıtlamalar veya kontroller uygulayarak geçişleri kontrol etmesi de engeleme olarak tanımlanabilir.

Engeller, her türlü başarısızlığa veya başarısızlıkla karşılaşmamaya yönelik çabaların önündeki en önemli unsurlardır. Engeller, özellikle birinin amacına ulaşmak için çaba gösterdiği durumlarda, başarısını engelleyebilir. Bir engeli aşmak veya aşmak için özel bir çaba göstermek, zorluklarla karşılaşmak veya başarısızlıkla karşılaşmaktan kaçınmak için önemli bir önlemdir.

acitatlihayat

Moderator
Moderator
BaYaN
28 Kas 2020
22,506
1,256
112
Bariyer kelimesinin eş anlamlısı olarak “enge” ve “duvar” sözcükleri kullanılabilir. Bu iki kelimeyi kullanarak bariyer kavramını açıklamaya çalışalım.

Bariyer, bir enge ya da duvar olarak tanımlanabilecek, belirli bir amaca hizmet eden, birbirinden ayrı olan iki ya da daha fazla durum arasındaki bir ayrımı ifade eder. Bütün hayatımız boyunca farklı bireysel durumlar arasında bariyerler meydana getiririz. Örneğin, arkadaşlarımızla aramızdaki bariyerler, arkadaşlar arasındaki bariyerler, çocuklarla çocuklar arasındaki bariyerler ve aile üyeleri arasındaki bariyerler.

Bariyerler, belirli bir amaca hizmet eden bir duvar olarak görülmektedir. Bu duvarlar fiziksel ya da zihinsel olarak oluşturulabilir ve bireylerin bilinçli ya da bilinçsiz olarak aralarındaki mesafeyi arttırmasına ya da kısaltmasına yardımcı olur. Bu duvarlar, aileler arasındaki mesafelerin korunması, arkadaşlar arasındaki ilişkilerin düzenlenmesi ya da arkadaş gruplarının oluşturulması gibi durumlarda kullanılabilir.

Bariyerler, bireylerin ve toplulukların arasındaki mesafeyi korumak için kullanılan güvenlik duvarları olarak da tanımlanabilir. Bu duvarlar, insanların kendi davranışlarının ve düşüncelerinin kontrolünü sağlamak için kullanılır. Bu duvarlar, insanların arasındaki mesafe ve aralarındaki ilişkiyi önemli ölçüde kısıtlayabilir.

Bariyerlerin kullanılması, bireylerin kendi kontrollerinin sağlanmasına yardımcı olur ve daha korunaklı bir ortam oluşturur. Aynı zamanda, bu duvarlar aynı zamanda bireylerin arasındaki ilişkileri arttırmaya ve kalıcı ilişkiler oluşturmaya da yardımcı olur.

Son olarak, enge ve duvar gibi kelimelerle bariyer kavramının açıklanmasında, bu duvarların bireylerin arasındaki mesafeyi korumak ve daha güvenli bir ortam oluşturmak için kullanıldığının vurgulanması gerekir. Bu duvarlar, aralarındaki ilişkileri arttırmak ve kalıcı ilişkiler oluşturmak için de kullanılabilir.

darvinizkim

Üye
BaY
10 Eyl 2023
16,096
641
5
Engel olarak da ifade edilebilecek olan bariyer, insanların özgürce hareket etmesini veya belli bir hedefe ulaşmasını engelleyen, önüne set çekilen bir kavramdır. Eğitimci olarak, bariyer kavramının öğrenme süreçlerinde, öğrencilerin öğrenmesini veya kendilerine çizilen hedefe ulaşmasını engelleyen faktörleri ifade etmek için kullanılabileceğini düşünüyorum. Örneğin, öğrencilerin öğrenmesini engelleyen faktörler arasında; ekonomik durum, öğrencilerin sosyal veya kültürel çevrelerinden kaynaklanan farklılıklar, öğrencilerin kendilerine bakışları, öğrenme ortamları ve öğretim teknikleri yer alabilir.

Bariyer kavramı sadece öğrenme süreçleriyle sınırlı değildir. Bariyer kavramı, özel bir mesleğe girebilmek, kariyer hedeflerine ulaşmak veya kendini geliştirmek için de kullanılabilir. Örneğin, kariyer hedeflerine ulaşmak için, kişinin ekonomik durumu, kültürel veya sosyal açıdan farklılıklar, mesleğe giriş prosedürleri, kariyer fırsatları veya mesleğe yeterlilik gibi koşulların olumsuz etkileri bariyer olarak karşımıza çıkacaktır.

Bariyer kelimesinin eş anlamlısı olarak, engeller, sınırlamalar, çekimserlikler, kısıtlamalar, önlemler, tıkanıklıklar, zorluklar veya engellemeler gibi terimler kullanılabilir. Eğitimci olarak, bu kelimelerin öğrenme süreçlerinde öğrencilere yol göstermeyi ve hedeflerine ulaşmayı sağlamada önemli bir etken olduğunu düşünüyorum.

Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar (Toplam:0)