Baş dönmesi için hangi doktora gitmeliyim

GokKalemi

Yeni Üye
BaY
4 Nis 2023
1,281
112
0
Merhaba, son zamanda başımın sürekli döndüğünü fark ettim. Acaba bunun nedeni ne olabilir? Hangi doktora giderek bu sorunu çözebileceğimi öğrenmek istiyorum. Lütfen kendi deneyimlerinizi ve önerilerinizi paylaşırsanız çok memnun olurum. Doktorun ne tür bir uzmanlık alanında olduğu, seansların ne kadar sıklıkta olması gerektiği ve baş dönmelerinin tedavisinde nelerin kullanılabileceği gibi konularda bilgi almak istiyorum. Ayrıca, bu sorunun fiziksel nedenleri veya psikolojik nedenleri olabilir mi diye de merak ediyorum. Lütfen bilgi ve önerilerinizi paylaşırsanız çok memnun olurum. Teşekkür ederim.

August

Moderator
Moderator
BaYaN
7 Kas 2020
22,422
1,315
112
Baş Dönmesi Nedenleri

Baş dönmesi, genellikle kafa üzerinde dönme hissi olarak tanımlanır ve çoğu zaman kendini kötü hissetmeye neden olur. Baş dönmesi, başının arka tarafındaki basınca dayanıklı bir duvarın, kulak arkasındaki bir tünelin veya damarların çeşitli nedenlerden dolayı etkilenmesiyle ortaya çıkabilir. Baş dönmesinin farklı nedenleri vardır ve bunlar arasında;

• Sürekli yer değiştirme
• Duyu organları arasındaki farklılıklar
• Damar tıkanıklığı
• Sinir sistemi ile ilgili problemler
• Anemi
• Basınç değişiklikleri
• Alkol veya ilaç kullanımı
• Vestibüler kist
• Viral enfeksiyonlar

Baş Dönmesi Tedavi Ekibi

Baş dönmesinin nedeni ne olursa olsun, özellikle tedavi için doğru ekibe erişmek çok önemlidir. Baş dönmesi tedavisinde sizlere yardımcı olmak için farklı türde doktorların ekibi bulunur. Bu doktorlar arasında;

• Genel doktorlar: Genel doktorlar baş dönmesinin nedenini tespit etmek için fiziksel muayene yapabilir ve önerilen testleri tetkik edebilir.

• Nöroloji doktorları: Nöroloji doktorları baş dönmesinin nörolojik kaynaklı olduğunu belirlemek için kafa içindeki sinir sisteminin çalışmasını inceler.

• Otoimmün doktorlar: Otoimmün hastalıkların baş dönmesine neden olabileceğini belirleyen uzmanlardır.

• Psikologlar: Baş dönmesinin fizyolojik nedenleri dışında, stres veya depresyon gibi psikolojik nedenleri ortaya çıkarmak için psikologların yardımını alabilirsiniz.

• Kulak-Burun-Boğaz (KBB) uzmanları: KBB uzmanları, baş dönmesinin tıbbi nedenleri dışında, burun ve kulaklarınızdaki problemleri ortaya çıkarmak için tetkikler yapabilir.

Baş Dönmesi Tedavisinin Ne Şekilde Yapılacağı

Baş dönmesinin tedavisi, nedenlerine ve kişinin durumuna bağlı olarak değişebilir. Bazı durumlarda hap tedavisi kullanılırken, bazı durumlarda ise görme ve işitme terapisi gibi alternatif tedavi yöntemleri kullanılabilir. Baş dönmesinin tedavisinde kullanılan diğer yöntemler arasında;

• Fiziksel aktivite: Fiziksel aktivite, baş dönmesine neden olan olası problemleri ortaya çıkarmak için kullanılan bir yöntemdir.

• Diyet: Baş dönmesinin nedenleri arasında, yüksek tansiyon veya kan şekeri dengesizliği gibi beslenmeyle ilgili durumlar olabilir.

• Psikolojik destek: Bazı baş dönmesi durumları, stresin belirli bir ölçüde azaltılmasını gerektirebilir.

• Mekanik destek: Mekanik destek, baş dönmesinin nedeni olarak kafa içindeki basınç değişimlerinin düzenlenmesi için kullanılan bir yöntemdir.

Baş Dönmesi için Hangi Doktorlara Gitmeliyim?

Baş dönmesi için, genel olarak bir genel doktora başvurmanız tavsiye edilir. Kulak-Burun-Boğaz (KBB) uzmanı, nöroloji uzmanı veya otoimmün doktorları gibi diğer ekip üyelerine göre doktorlar arasında göreceli olarak daha uygun fiyatlıdırlar. Eğer baş dönmesinin nedeni bilinmiyorsa, genel doktorunuz baş dönmesinin nedeni hakkında yardım almak için diğer uzmanların da yardımını isteyebilir.

Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar (Toplam:0)