Başarılı olma korkusu nasıl yenilir

Asosyal

Tanınmış Üye
BaYaN
9 Nis 2023
1,336
117
62
Hatay
Merhaba! Ben başarılı olma korkusuyla mücadele etmek için ne yapmam gerektiğini bilmiyorum. Korkularımın üstesinden gelebilecek konusunda güvensizliğim var ve bu konuda yardım almak istiyorum. Her ne kadar çevremdeki insanlardan destek almak istesem de, bu konuda başkalarının deneyimlerinin de faydasını görebiliyorum.

Başarılı olma korkusuyla başa çıkmak için ne yapmalıyım? Ne tür stratejiler veya teknikler önerirsiniz? Ya da başarılı olmak için zihinsel ve duygusal olarak ne yapmam gerektiği hakkında daha fazla bilgi verir misiniz?

Bu konuda herhangi bir şey paylaşmak isteyenlerin cevabını çok merak ediyorum. Bu konuda bana yardımcı olabilecek herhangi bir bilgi veya deneyim paylaşımı için çok minnettar olurum.

Daniel1336

Co-Admin
Yetkili
Co-Admin
BaY
4 Nis 2023
10,217
1,281
112
Başarılı Olma Korkusu Nedir?

Başarılı olma korkusu, insanların başarmak için girişimde bulunmaktan veya başarılı olma olasılığını değerlendirmekten kaçınma eğilimidir. Başarılı olma korkusu, özellikle de yetenekleri veya yeteneklerinin kendilerine göre yeterli olmadığını düşünen insanlar tarafından daha yaygındır. Başarısızlığa uğramaktan korkan insanlar, bu tarz bir korkuya sahip olabilirler. Başarılı olma korkusu, kişinin kendisini başarısız olacağını düşünmesi ve bu korku nedeniyle başarıya ulaşmaktan çekinmesi durumunda ortaya çıkar.

Başarılı Olma Korkusunun Nedenleri

Başarılı olma korkusu, genellikle güvensizlik, yetersizlik, başarısızlık korkusu veya başarısız olma korkusu gibi kişisel sorunlardan kaynaklanır. Kişinin yetersizliğini düşünmesi, başarısız olacağı konusunda endişelenmesi ve başarısız olması halinde yüzleşmeyi göze alamaması, bu korkuya yol açabilir. Ayrıca, kişinin başarılı olmasının beklendiği bir ortamda yaşamış olması, kendisine yeterli gelmeyen beklentiler veya başarılı olma konusunda duygusal olarak hassas olması da bu korkuya sebep olabilir.

Başarılı Olma Korkusunu Yenmek İçin Ne Yapılır?

Başarılı olma korkusunu yenmek için, kişinin kendisine yeterli olup olmadığına dair endişelerini gidermesi ve bunun için gereken adımları atması gerekir. Kişinin, başarılı olmak için kendisini geliştirmesi veya yetenekleri üzerinde çalışması gerekir. Ayrıca, başarılı olma konusunda kendisine güvenini arttırmak için pozitif düşünmeyi öğrenmesi de önemlidir. Kişinin başarılı olacağını kabul etmesi ve başarısız olma olasılığını göz ardı etmemesi gerekir. Kişinin, başarılı olmak için kendisini motive etmesi ve başarılı olma korkusunu yenmek için kendisine hedefler belirlemesi ve bu hedefleri gerçekleştirmek için planlar yapması önemlidir.

Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar (Toplam:0)

Hakkımızda

• buyukforum.com.tr Türkiye'nin Genel Forum Sitesi. Sondakika haberlerini tartışmak ve bilgi paylaşım ağımıza katılmak için lütfen üye olunuz.

Hızlı Linkler

Kullanıcı Menüsü