Merhaba! Basit kesirler hakkında daha fazla bilgi edinmek istiyorum. Örneğin, ne olduklarını ve 5 örneği hakkında biraz yardım istiyorum. Basit kesirler, iki tam sayıdan oluşan bir kesirdir. Örneğin, 1/2, 3/4 veya 5/7 gibi. Bu kesirlerin her ikisi de tam sayı olmasına rağmen, onların her ikisi de kesir olarak adlandırılır. Bir basit kesirin ortak özellikleri şunları içerir: 1. Her iki sayı tam sayılardır. 2. Her iki sayı pozitif sayılardır. 3. Ortak bölenleri yoktur. 4. Kesirdeki her iki sayı birbirinden farklıdır.
Şimdi, 5 örnek basit kesirler vermek istiyorum. Örnek olarak, 1/2, 3/4, 5/7, 8/9 ve 10/11 basit kesirler olarak kabul edilebilir.
Bu konuda daha fazla bilgi edinmek için forum kullanıcılarından yardım istiyorum. Herhangi bir konu hakkında daha fazla bilgi edinmek için ne yapmam gerekiyor? Yardımınız için çok teşekkür ederim.
Şimdi, 5 örnek basit kesirler vermek istiyorum. Örnek olarak, 1/2, 3/4, 5/7, 8/9 ve 10/11 basit kesirler olarak kabul edilebilir.
Bu konuda daha fazla bilgi edinmek için forum kullanıcılarından yardım istiyorum. Herhangi bir konu hakkında daha fazla bilgi edinmek için ne yapmam gerekiyor? Yardımınız için çok teşekkür ederim.