bazal kalori hesaplama

Bazooka

Tanınmış Üye
BaY
27 Şub 2022
1,450
144
62
Merhaba! Benim bazal kalori hesaplamam gerektiğini farkettim ve bunu nasıl yapacağımı bilmiyorum. Ne kadar bazal kalori almam gerektiğini öğrenmek istiyorum. İçerik hakkında en azından bir kez duymuş olan herkes yardım edebilir mi? Lütfen bana bazal kalori hesaplamasıyla ilgili bilgiler verin ve yaşım, cinsiyetim, aktivite seviyem ve kilom gibi diğer ölçütleri de dikkate alarak açıklayın. Ayrıca, bazal kalori hesaplamasının sağlığım üzerindeki etkileri hakkında da bilgi vermek isterim. Yardımınızı bekliyorum.

admin

Administrator
Yetkili
Admin
BaY
25 Eyl 2020
19,994
1,347
112
Bazal Kalori Hesaplama Hakkında Makale

Bazal kalori hesaplaması, sağlıklı bir yaşam için önemli bir faktördür. Bazal kalori, vücut tarafından günlük ihtiyaçları karşılamak için harcanan enerji miktarını ifade eder. Vücut, kalori alınıp harcanırken, bu hesaplamaların dikkate alınması oldukça önemlidir. Özellikle diyet yapan veya kilo kaybetmek isteyen kişiler için bazal kalori hesaplaması çok önemlidir.

Bazal Kalorinin Ne Olduğu ve Hesaplanması

Bazal kalori, vücudun günlük ihtiyaçlarını karşılamak için harcadığı enerji miktarıdır. Bunu hesaplamak için, kişinin yaşı, cinsiyeti, boyu ve ağırlığı kullanılır. Bazal kalori hesabının yapılması, özellikle diyet yapan veya kilo kaybetmek isteyen kişiler için çok önemlidir.

Bazal Kalori Hesaplama Formülü

Bazal kalori hesaplama formülü, kişinin yaşına, cinsiyetine, boyuna ve ağırlığına göre farklılık gösterir. Genel olarak, erkeklerde kullanılan formül şu şekildedir: (66 + (6.3 x ağırlık) + (12.9 x boy) – (6.8 x yaş)). Kadınlarda ise, kullanılan formül şu şekildedir: (655 + (4.3 x ağırlık) + (4.7 x boy) – (4.7 x yaş)).

Bazal Kalorinin Hesaplanmasının Önemi

Bazal kalori hesaplamasının önemi, çok büyüktür. Çünkü bazal kalori, kişinin günlük olarak harcadığı enerji miktarını ortaya koyar. Bu sayede, kişi istediği kiloya ulaşmak için ne kadar kalori alması gerektiğini anlayabilecek ve günlük kalori alımını kontrol edebilecektir.

Sonuç

Bazal kalori hesaplaması, sağlıklı ve zinde bir yaşam sürebilmek için çok önemlidir. Bu hesaplamaların doğru yapılması, vücut ağırlığının kontrol edilmesini ve günlük kalori alımının düzenlenmesini sağlar. Bu sayede, diyet yapan veya kilo kaybetmek isteyen kişiler, kendilerine uygun sağlıklı beslenme programlarını oluşturabilirler.

Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar (Toplam:0)