Bekleyen Emir ne demek

pembikeller

Tanınmış Üye
BaYaN
1 May 2023
1,342
108
47
Merhaba,
Bekleyen Emir ne demek? sorusunu merak ediyorum. Birinci kişi ağzından bakıyorsam, Bekleyen Emir, borsalarda alım ve satım emirleri göndermek için kullanılan bir terim olarak tanımlanıyor. Borsa için belirli bir fiyat ve miktar belirleyerek kullanılan bir emir türüdür. Emir, fiyat ve miktar belirlenirken, borsada sürekli olarak değişen piyasa koşullarına göre, o anda uygun fiyata uygun miktarda alım veya satımını gerçekleştirmek için kullanılır. Ancak, bazı durumlarda herhangi bir fiyat veya miktar belirlenmez ve emir bekleyen duruma getirilir. Bu durumda, emir belirlenen fiyat veya miktara ulaşıldığında gerçekleştirilir.

Bunu anladığıma göre, Bekleyen Emir'in ne anlama geldiğini anlamaya çalışıyorum. Bir Bekleyen Emir kullanarak nasıl bir alım veya satım yapılacağı ve bu emrin nasıl kullanılacağı hakkında açıklayıcı bilgi almak istiyorum. Bu konuda bilgilendirme yapan ya da bu konuda yardım edecek olan kim varsa, çok sevinirim. Teşekkürler.

admin

Administrator
Yetkili
Admin
BaY
25 Eyl 2020
19,994
1,347
112
Bekleyen Emir Nedir?

Bekleyen emir, finansal piyasalarda kullanılan bir stratejidir. Bekleyen emir, belirli bir fiyata bir alım veya satım emrini yatırma olanağı sağlar. Bekleyen emirler, çeşitli türde fiyatlar kullanılarak veya belirli bir zaman aralığında kullanılarak kullanılabilir. Bekleyen emirler, riskli ve kararlı bir şekilde işlem yapmak için kullanılabilir.

Bekleyen Emirlerin Farklı Türleri Nelerdir?

Bekleyen emirler, çeşitli türlerde olabilir. Bunlar arasında, sabit fiyatlı bekleyen emirler, limitli bekleyen emirler, zaman aralıklı bekleyen emirler ve daha fazlası yer alır. Sabit fiyatlı bekleyen emirler, belirli bir fiyatın önceden belirlenmiş bir zaman aralığında alım veya satım işlemi yapmak için kullanılabilir. Limitli bekleyen emirler, belirli bir fiyatın üzerinde veya altında bir fiyatın belirlenmesi ve bu fiyata göre alım veya satım işlemi yapılmasını sağlar. Zaman aralıklı bekleyen emirler, belirli bir zaman aralığında alım veya satım işlemi yapmak için kullanılır.

Bekleyen Emirlerin Avantajları Nelerdir?

Bekleyen emirler, piyasadaki fiyatların önceden belirlenen fiyatlara ulaşmasını beklemek için kullanılan riskli ve kararlı bir stratejidir. Bekleyen emirler, alım veya satım işlemleri için fiyatların düşmesi veya yükselmesi gibi zaman ve fiyat risklerini azaltabilir. Ayrıca, bekleyen emirler, yatırımcıların günlük piyasa koşullarını izleme ve düzenli olarak işlem yapma zorluğunu ortadan kaldırır. Bekleyen emirler sayesinde, yatırımcılar fiyatlardaki dalgalanmaları kontrol edebilir ve kayıplarını minimize edebilirler.

Bekleyen Emirlerin Dezavantajları Nelerdir?

Bekleyen emirler, riskin kontrol altına alınmasına rağmen, piyasanın her zaman beklenen fiyatlara ulaşmasını garanti edemez. Bu nedenle, bekleyen emirler, piyasada beklenen fiyatlara ulaşılamazsa, alım veya satım işlemleri gerçekleştirilemeyebilir. Ayrıca, bekleyen emirler, mevcut piyasa koşullarına göre değişebilir ve önceden belirlenen fiyatlara ulaşılamayacaktır. Bekleyen emirler, ayrıca, mevcut piyasa koşullarının fiyatlara etkisi nedeniyle, beklenen fiyatlara ulaşılamadığında, yatırımcıların kayıp yaşamasına neden olabilir.

DevoDestroyer

Üye
BaY
7 Ağu 2023
10,815
1,388
5
Bekleyen Emir, bir finansal piyasalarda yatırım yapan bir yatırımcının, bir alım satım emrinin piyasaya iletilmesi ve bu emrin gerçekleşmesinden önce herhangi bir fiyat seviyesinde durması anlamına gelir. Bekleyen emir, piyasanın fiyatının arzu edilen seviyeye ulaşıp ulaşmadığına bakılmadan otomatik olarak gerçekleşmesini sağlar. Bekleyen emirler, alım veya satım emirlerinin, tüm işlemlerin kontrolünün elinizde olmasını sağlar. Yatırımcılar, yüksek fiyatların düşeceğini veya düşük fiyatların yükseleceğini düşünerek bekleyen emirler yerleştirebilirler.

Bekleyen emir, bir alım veya satım emrinin, belirli bir fiyat seviyesinde gerçekleşmesini sağlayan bir işlemdir. Bekleyen emirler, yatırımcıların fiyat hareketlerini kontrol etmelerine ve işlemlerinde karı elde etmelerine yardımcı olurlar. Buna ek olarak, bekleyen emirler, yatırımcıların risklerini minimize etmelerine ve kayıplarını sınırlamalarına yardımcı olur. Yatırımcılar, piyasadaki fiyat hareketlerine göre bekleyen emirler yerleştirebilirler ve bunların, arzu edilen fiyat seviyesine ulaştığında otomatik olarak gerçekleşmesini sağlayabilirler.

Bekleyen emirler, piyasada başarılı bir şekilde işlem yapmak için önemli bir araçtır. Yatırımcılar, bekleyen emirleri kullanarak, arzu edilen fiyat seviyesinde alım ya da satım yapmalarını sağlayabilirler. Böylece, yatırımcılar, kayıplarına karşı korunmuş olur ve işlemlerini daha doğru şekilde kontrol edebilirler.

PaylasimPerisi

Üye
BaYaN
2 Ağu 2023
10,974
1,478
5
Bekleyen Emir, bir işletme veya bir kişinin belirli bir ürünün alınması ya da satılmasının, özel olarak belirlenen koşullar karşılandığında gerçekleşmesi için alınan bir emir demektir. Bekleyen emirler, piyasa koşullarının değişimine karşı korunmak için yaygın olarak kullanılan bir stratejidir. Bekleyen emirler, alıcı veya satıcı için daha avantajlı bir fiyatın oluşmasını ve öngörülen fiyatın yakalmasını sağlamak için kullanılabilir. Bekleyen emirler, kullanıcının beklediği fiyatın üzerine ya da altına geçerse, anında alım ya da satım emri olarak gerçekleşmesini sağlayarak, kullanıcının piyasaya girmesini ve pozisyon almasını garanti eder.

MerakliPanda

Yeni Üye
BaY
5 Ağu 2023
11,658
1,513
0
Bekleyen Emir, genellikle finansal işlemlerde kullanılan bir terimdir. Bekleyen Emir, bir finansal işlem için bir tür talimat olarak düşünülebilir. Bekleyen Emir, bir iletişim aracı olarak görev yapar ve aracın kullanıcısı tarafından belirlenen koşullar altında bir işlemi gerçekleştirmek için kullanılır. Bir Bekleyen Emir, belirli koşulların gerçekleşmesi halinde yatırımcının belirlediği bir fiyat ve miktar üzerinden gerçekleştirilen bir alım veya satımı ifade eder. Bu koşulların gerçekleşmesi durumunda, işlemin otomatik olarak gerçekleştirilmesi için Bekleyen Emir kullanılır. Bekleyen Emir çeşitleri, koşulların ne zaman gerçekleşmesi gerektiğine göre değişebilir. Örneğin, bir işlemi belirli bir fiyat seviyesinin üzerinde gerçekleştirmek için bir Bekleyen Emir kullanılabilir.

Bekleyen Emir, yatırımcıların piyasaların olası gelişmelerine karşı risklerini azaltmak için kullanabilecekleri kullanışlı bir araca sahiptir. Bekleyen emirler sayesinde, bir yatırımcının verdiği talimatların sistem tarafından yürütülmesi, yatırımcının kişisel olarak ne zaman işlem yapabileceğine bağlı olmaksızın, piyasa koşullarına göre otomatik olarak işlem yapılmasını sağlar. Bekleyen Emirler, çok önemli olabilecek fiyat değişimlerinden koruyacak ve yatırımcıların olası kayıplarını azaltacak şekilde tasarlanmıştır.

kadiristerse

Üye
BaY
10 Eyl 2023
12,495
678
5
Bekleyen emir, finansal piyasalarda yatırımcıların alım veya satım işlemlerini gerçekleştirmek için kullandıkları bir kavramdır. Bekleyen emirler, yatırımcıların belirli bir fiyat seviyesine ulaştığında alım veya satım işlemleri gerçekleştirmelerini sağlayan emirlerdir. Bekleyen emirler, yatırımcıların piyasa fiyatının belirli bir fiyata ulaşmasını beklemek için kullanılan alım veya satım emirleridir.

Bekleyen emirlerin çeşitli türleri vardır. Stop-Loss emri, piyasa fiyatı yatırımcının istediği fiyat seviyesine ulaştığında satış emri olarak bilinir. Limit emri, istenen fiyat seviyesine ulaşıldığında alım emri olarak bilinir. Stoptal emri, istenen fiyat seviyesine ulaşıldığında alım veya satım emri olarak bilinir.

Bekleyen emirler, yatırımcıların ticaret stratejilerini uygulamak için kullanılan kullanışlı bir araçtır. Yatırımcılar, belirledikleri fiyat seviyesine ulaşıldığında alım veya satım işlemlerini gerçekleştirmek için bekleyen emirler kullanabilirler. Bekleyen emirler sayesinde, belirli fiyat seviyelerine ulaşıldığında alım veya satım işlemlerini gerçekleştirmek için otomatik olarak işlemleri gerçekleştirebilirsiniz.

Bekleyen emirlerin kullanımı oldukça kolaydır. Yatırımcılar, bekleyen emirleri kullanarak ticaret stratejilerini uygulayabilir ve kazanç elde edebilirler. Ancak, yatırımcılar bu emirleri kullanırken dikkatli olmalıdırlar. Çünkü bekleyen emirler, yatırımcıların alım veya satım işlemlerini gerçekleştirmek için kullandıkları önemli bir araçtır.

Pomo

Yeni Üye
BaY
30 Eyl 2023
11,450
0
0
Bekleyen Emir, bir örnekle açıklanacak olursa, bir komutanın komuta ettiği birliklerin bir işlemi yerine getirmesini gerektiren bir komuttur. Bekleyen emir, çeşitli durumlarda kullanılabilir. Örneğin; Bir komutan, komutası altındaki birlikleri harekete geçirmek için, birliklerin bir harekete geçme, durma veya çeşitli emirlerinin işlenmesini gerektiren bir bekleyen emir verebilir. Aynı zamanda, bir komutan, komutası altındaki birliklerin bir seferi yerine getirmesini gerektiren bir bekleyen emir de verebilir.

Bekleyen emirler, bir komutanın birliklerinin harekete geçme veya durma emirlerini işlemelerini sağlayan özel bir tür komutlardır. Komuta ettiği birliklerin komutunu yerine getirmesini gerektirirler. Bekleyen emirler, komutanın birliklerinin çeşitli durumlarda harekete geçmesini veya durmasını sağlamak için kullanılabilir. Bekleyen emirler, komutası altındaki birliklerin seferlerini yerine getirmesini gerektirdiği durumlarda da kullanılabilir. Bekleyen emirler, komuta ettiği birliklerin komuta ettiği komutların gerektiği gibi ve zamanında uygulanmasını sağlar.

acitatlihayat

Moderator
Moderator
BaYaN
28 Kas 2020
23,444
1,256
112
Bekleyen Emir, bir işletmenin veya şirketin, bir ürünün veya hizmetin satın alınması veya üretilmesi için yapması gereken bir çağrıya verilen isimdir. Bekleyen emir, satın alma veya üretim süreçlerinin yönetiminde kullanılır ve ayrıca müşteri taleplerinin karşılanmasında da kullanılır. Bekleyen emirler, kullanılan kaynakların çok iyi bir şekilde kullanılmasını ve sonuçların daha verimli ve kaliteli üretim yapılmasını sağlayan stratejik planlamada önemli bir rol oynarlar. Bekleyen emirler, özellikle de çoklu ürünlerin üretiminde ve satın alınmasında, ürün ve hizmetlerin zamanında elde edilmesini ve teslim edilmesini sağlamak için önemli bir araç olarak kullanılır.

ProtonGiant

Tanınmış Üye
BaY
14 Ara 2020
1,411
115
62
Bekleyen Emir, genellikle militer kurallara, askeri komutlara veya siyasi görevlerle ilgili bir ifadedir. Bekleyen emir, genellikle bir komutan veya görevli tarafından verilen bir talimatlar bütününe verilen addır. Bekleyen emir, özellikle askerlerin komuta kademesinde, komutanların düşüncelerini ve taktiklerini uygulamak için kullandıkları talimatlar olarak tanımlanır.

Bekleyen emirler, genellikle bir komutan veya görevli tarafından verilir ve bu talimatlar, askerler için tam olarak uygulanması gereken bilgileri içerir. Günlük işlerin, komutların ve görevlerin uygulanması için, askerlerin başındaki komutan veya görevli tarafından verilen bu talimatlar, askerlerin güvenli ve etkin bir şekilde görevlerini yerine getirmelerini sağlar.

Bekleyen emirler, komutan veya görevli tarafından verilen tüm talimatları içerir ve askerlerin komutlarına uyum sağlamalarını sağlar. Bekleyen emirler aynı zamanda, askerlerin çalışma şeklini ve taktiklerini de belirler. Böylelikle, askerlerin görevlerini verimli bir şekilde yerine getirmeleri sağlanır.

Bekleyen emirler, özellikle savaş ortamında çok önemlidir. Komutanların talimatlarını doğru bir şekilde yerine getirmek, özellikle cephe hattında hayati öneme sahiptir. Böylelikle, askerlerin görevleri yerine getirilirken yönetim ve koordinasyon sağlanır ve askerlerin hayatı korunur.

Bekleyen emirler, aynı zamanda toplumsal ve siyasi konularda da önemli bir rol oynar. Özellikle politik görevlerde, liderlerin veya görevlilerin verdikleri talimatlar, toplumsal sorunların çözülmesini ve insanların haklarının korunmasını sağlamak içindir. Böylelikle, bekleyen emirler, toplumsal ve siyasi süreçte çok önemli bir etkiye sahiptir.

DigitalPortakal

Üye
BaYaN
10 Eyl 2023
15,548
398
5
Bekleyen Emir, bir görev ya da talimat olarak tanımlanabilir. Bir örnek olarak, işverenin işçilerine yürütülmesi gereken bir görevi vermesi olarak düşünülebilir. Bekleyen emir, işçinin veya çalışanın, işvereninin talimatlarını yerine getirmesi için gerekli ve zorunlu olan bir talimat olarak da düşünülebilir. Bekleyen emrin, işvereninin işçilere teslim etmesi ve işçilerin bunu yerine getirmesi anlamına gelir.

Bekleyen emir, bir öğretmenin öğrencilere verdiği yönergeleri uygulamaları için verdiği bir talimat da olabilir. Örneğin, bir öğretmen öğrencilere ödev yapmalarını veya sınavlarını çalışmalarını isteyebilir. Böyle bir durumda, öğrencilerin bu görevleri yerine getirmeleri için bekleyen bir emir verilmiş oluyor. Bu durumda, öğrencilerin bekleyen emri yerine getirmeleri, öğretmenin öğrencileri ödevleri veya sınavları için özendirmesiyle mümkün olacaktır.

Bekleyen emir, eğitim ve öğretimde önemli bir rol oynayabilir. Öğretmenler, öğrencilere öğretim sürecinde görevler vermek için bekleyen emirler verebilir. Böyle bir durumda, öğrencilerin bekleyen emri yerine getirmesi öğretmenin öğrencilere öğretim sürecinde görevler vermesiyle mümkün olacaktır. Böylece öğrenciler, öğretmenlerin verdiği bekleyen emirleri yerine getirerek, öğrenimlerinde başarılı olurlar.

Bekleyen emir, aynı zamanda öğrencilere disiplin kazandırmada da önemli rol oynayabilir. Öğretmenler, öğrencilere disiplin kazandırmak için bekleyen emirler verebilir. Örneğin, öğrenciye sessiz olması ya da sınıfta ders çalışması gibi emirler verilebilir. Böyle bir durumda, öğrencinin bekleyen emri yerine getirmesi ile disiplin kazandırılmış olur.

Sonuç olarak, bekleyen emir, işverenlerin çalışanlarına, öğretmenlerin öğrencilere veya herhangi bir başka yetkili kişinin kendisine bağlı kişilere verdiği talimatların, görevlerin yerine getirilmesini sağlamak için verilen önemli bir talimattır. Bekleyen emirler, öğrencilerin öğretimlerinde başarılı olmalarını, çalışanların işlerini yerine getirmelerini sağlamak ve disiplin kazandırmak için kullanılabilir.

Duygu

Yeni Üye
BaYaN
14 Eyl 2023
284
0
0
Bekleyen Emir, bir işin ya da görevin tamamlanmasına kadar gönderilmesi gereken bir komut ya da istek olarak tanımlanır. Bekleyen emirler, çoğu zaman bir komutun ya da bir işin ne zaman veya nasıl yapılacağını belirtmek için kullanılır. Örneğin, bir web sitesi geliştiricisi, belirli bir zamanda bir güncelleme sunmak için bir bekleyen emir gönderebilir. Bekleyen emirler, bir süreç ya da iş için bir takvim oluşturmak için de kullanılabilir. Örneğin, bir şirket, belirli aralıklarla e-posta pazarlama mesajları göndermek için bir bekleyen emir gönderebilir. Bekleyen emirler, bir işin ne zaman veya nasıl yapılacağının bir program tarafından otomatik olarak belirlenmesini sağlayan bir yöntemdir.

Sude

Yeni Üye
BaYaN
15 Eyl 2023
301
0
0
Bekleyen Emir, genel olarak bir yönetim sisteminde veya bir bilgisayar programında kullanılan bir terimdir. Bekleyen Emir, o anda yapılacak bir işlemi veya görevleri yönetmek için kullanılan bir kontrol mekanizmasıdır. Bekleyen Emir, sistemlerin veya programların çalışmasını yönetmek için kullanılan bir komut setidir. Bir bilgisayar programı, çalışma zamanının başlangıcından sonuna kadar, belirli görevleri yerine getirmek için kullanılan bir komut setidir. Bekleyen Emir, sistem veya programın çalışmasının herhangi bir aşamasında gerçekleştirilecek bir işlemi tanımlamak için kullanılır.

Bekleyen Emirler, çoğu zaman bir sistemin ya da programın öncelikli işlemlerini veya çalışma zamanının durumunu belirlemek için kullanılır. Bir bekleyen emir, sistemin ya da programın çalışmasının öncelikli görevleri veya herhangi bir zamanda gerçekleştirilecek bir işlemi tanımlar. Bekleyen Emirler, sistemin veya programın çalışmasının herhangi bir aşamasında gerçekleştirilecek bir işlemi tanımlamak için kullanılan metotlardır.

Bekleyen emirler, genellikle, kullanıcıların sistem veya programın çalışmasını kontrol etmesine olanak sağlar. Bekleyen emirler, sistem veya programın çalışmasının herhangi bir aşamasında çalışmasının durumunu kontrol etmek için kullanılabilir. Bekleyen emirler, kullanıcıların, sistem veya programın ne zaman çalışacağını veya ne zaman çalışmayacağını belirlemelerine yardımcı olabilir. Bekleyen emirler, sistem veya programın çalışmasının herhangi bir aşamasında gerçekleştirilecek işlemi tanımlamak için kullanılabilir.

Yaren

Yeni Üye
BaYaN
15 Eyl 2023
308
0
0
Bekleyen Emir, genellikle bilgisayar tabanlı sistemlerde kullanılan bir terimdir. Bekleyen emir, bir işlemi gerçekleştirme görevini yerine getirmek için kullanılan bir komut veya komut dosyasıdır. Bekleyen emirler, belli bir zamanda veya belli bir durumda çalışmasını istediğiniz görevleri otomatik olarak gerçekleştirmek için kullanılır. Örneğin, bir bilgisayarda düzenli olarak tarama yapmak isteyebilirsiniz. Bu durumda, taramayı her gün otomatik olarak gerçekleştirmek için bir bekleyen emir oluşturabilirsiniz. Bekleyen emirler, çoğu zaman, zamanlanmış görevleri gerçekleştirmek için kullanılan otomatik görevleri yürütmek için kullanılır. Bu tür görevler, kullanıcıların bilgisayarlarını önceden programlamalarını sağlar. Yani, belirli bir zamanda otomatik olarak çalışmasını istediğiniz görevleri otomatik olarak gerçekleştirmek için bekleyen emirler oluşturabilirsiniz.

ForumFreak

Super Mod
Yetkili
Super Mod
BaYaN
2 Nis 2023
22,989
1,247
112
Bekleyen Emir, bir işlemi başlatmak için bir bilgisayar tarafından alınan veya çalıştırılan bir talimat veya komut olarak tanımlanır. Bekleyen Emir; kullanıcı tarafından alınan bir talimatın özel bir zamana göre ya da diğer bir işlemi tamamladıktan sonra çalışacağını belirleyen bir komuttur. Bekleyen Emir, bir bilgisayara belirli bir zamanda uygulanacak görevleri göndermek için kullanılan bir yöntemdir.

DigitalPortakal

Üye
BaYaN
10 Eyl 2023
15,548
398
5
Bekleyen Emir, bir ticari işlem sırasında bir broker tarafından alıcıya veya satıcıya verilen bir emirdir. Bekleyen emir, alıcı veya satıcı tarafından belirlenen belirli bir fiyat seviyesi için broker tarafından piyasaya verilmesidir. Bekleyen emir, hangi fiyat seviyesinin geçilmesi durumunda alım veya satım işlemi gerçekleşmesini sağlar. Böylece, alıcı veya satıcı piyasada oluşan fiyat hareketlerini yakından izleyerek, istedikleri fiyat seviyesini yakalamaya çalışabilirler. Bekleyen emirler, alıcı veya satıcıya, piyasada meydana gelen fiyat hareketleri karşısında olası kazançlarını veya kayıplarını kontrol etme imkanı verir.

Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar (Toplam:0)