Belediye Zabıtası 657 ye tabi midir

Gecko

Tanınmış Üye
BaY
27 Şub 2022
1,414
147
62
Merhaba,
Belediye Zabıtası 657 ye tabi midir? gibi bir soru sormak istiyorum. Belediye Zabıtası'nın nerede, ne zaman ve nasıl kullanılacağını tam olarak bilmiyorum. Bir Belediye Zabıtası'nın ne işe yaradığını ve 657 yönetmeliğine nasıl bağlı olduğunu öğrenmek istiyorum. Hem kanuna hem de bu alandaki uygulamalara dair bilgim oldukça sınırlı. Bu konuda bilgili olanların desteğine ihtiyacım var. Lütfen bu konuda yardımcı olur musunuz? Çok teşekkür ederim.

HeLLDoRaDo

Moderator
Yetkili
Moderator
BaY
4 Nis 2023
21,962
1,159
112
Belediye Zabıtası 657 Ye Tabi Midir?

Belediye zabıtası hakkında merak ettiğiniz her şeyi cevaplayacağım. Belediye Zabıtası 657 sayılı Kanun ile düzenlenmiştir. Bu kanun, belediye zabıtalarının görevlerini, yetkilerini ve sorumluluklarını belirler.

Belediye Zabıtasının Görevleri Nelerdir?

Belediye zabıtasının ilk görevi, belediyelerin kamu hizmetlerini ve hizmetleri sağlamak için oluşturulmuş kurum ve kuruluşların kuralları ve düzenlemelerini uygulamaktır. Belediye zabıtaları, mevzuata uygun olarak belediyenin alanlarını denetlemek ve kontrol etmek zorundadır. Ayrıca, belediyenin yönetim ve idari işlerini denetlemek ve kontrol etmekle de görevlendirilmişlerdir. Belediye zabıtaları, belediyelerin hizmetleri ile ilgili olarak kamu otoritesi olarak toplum çatışmalarını çözmeye yardımcı olurlar.

Belediye Zabıtalarının Yetkileri Nelerdir?

Belediye zabıtalarının yetkileri, 657 sayılı Kanun ile düzenlenmiştir. Belediye zabıtalarının yetkileri arasında, belediyenin alanlarında mevzuata uygun olarak denetim ve kontrol işlemleri yapma, belediyenin hizmetleri ile ilgili toplum çatışmalarını çözme, mevzuata uygun olarak belediyenin idari ve yönetim işlerini denetleme ve kontrol etme sayılabilir.

Belediye Zabıtası 657'ye Tabi Midir?

Evet, belediye zabıtaları 657 sayılı Kanun kapsamında düzenlenmiştir. Belediye zabıtalarının görevleri, yetkileri ve sorumlulukları bu Kanun ile belirlenmiştir. Bu nedenle belediye zabıtaları 657 sayılı Kanun'a tabi olmaktadır.

Sonuç

Belediye zabıtaları, belediyenin hizmetlerini, kurallarını ve düzenlemelerini uygulamakla görevlendirilmiştir. Belediye zabıtalarının görevleri, yetkileri ve sorumlulukları 657 sayılı Kanun ile belirlenmiştir. Bu nedenle belediye zabıtaları 657 sayılı Kanun'a tabi olmaktadır.

Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar (Toplam:0)