Belgisiz sıfat nedir ve örnekleri

mahkum

Tanınmış Üye
BaY
9 May 2021
1,423
116
62
Merhaba! Belgisiz sıfatların ne olduğu ve örneklerini öğrenmek istiyorum. Gerçekten ne olduğunu bilmiyorum ve örneklerini öğrenebilir miyim? Bu konuda bana yardımcı olabilir misiniz?

Belgisiz sıfatlar, bir fiilin ya da ismin önüne konularak, o fiilin ya da ismin anlamını daha spesifik bir şekilde açıklayan sözcüklerdir. Belgisiz sıfatlar, bir fiili veya ismi daha anlaşılır hale getirmek için kullanılır. Örneğin, "şehir" kelimesi, sadece genel bir kavramı ifade ederken, "küçük şehir" ifadesi daha spesifik bir anlam taşır ve daha fazla bilgi verir.

Belgisiz sıfatlara örnekler vermek gerekirse: 'Mutsuz, sakin, zengin, üzgün, güçlü, küçük, büyük, güvenilir, kötü, iyi, zarif, yüksek, düşük, kaliteli, temiz, eski, yeni, güzel, uzun, kısa, dikkatli.'

Belgisiz sıfatlar, fiiller ve isimleri daha anlaşılır hale getirmek için kullanılan önemli bir gramer kurallarıdır. Umarım bu bilgiler yardımınıza olmuştur. Forum üyelerinden farklı örnekler isteyebilir veya bu konuda daha fazla bilgi edinmek için diğer üyeleri soru sorabilirsiniz.

acitatlihayat

Moderator
Moderator
BaYaN
28 Kas 2020
22,333
1,256
112
Belgisiz Sıfat Nedir ve Örnekleri

Belgisiz sıfat (a.k.a. özne sıfatı veya özne öbeği) bir cümlede yer alan özneye ait olan özellikleri ifade eder. Bu özellikler özneye özgü olan özelliklerdir ve belirli bir ülkeye, coğrafyaya veya topluluğa özgü değildir. Örneğin; "O, harika bir arkadaştır." cümlesindeki "harika" sıfatı belirli bir ülke ya da topluluk için özgü değildir ve bu nedenle belgisiz sıfat olarak kabul edilir.

Belgisiz sıfatların özellikleri ve örnekleri aşağıda verilmiştir.

Belgisiz Sıfat Özellikleri

Belgisiz sıfatlar, özneye ait olan özellikleri ifade eder. Bu sıfatlar, özneye özgü olan özelliklerdir ve belirli bir ülkeye, coğrafyaya veya topluluğa özgü değildir.

Belgisiz Sıfat Örnekleri

Belgisiz sıfat örnekleri arasında şunlar yer alır: harika, güzel, güçlü, zeki, zarif, özel, cesur, açık, basit, etkili, dürüst, canlı, komik, umutlu, cömert.

Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar (Toplam:0)