Bencillik hastalığının adı nedir

Caesar

Tanınmış Üye
BaY
27 Şub 2022
1,423
132
62
Merhaba,

Bencillik hastalığının adını öğrenmek istiyorum. Bu hastalık hakkında bilgim yok ancak konu hakkında kısa bir araştırma yaptım ve bu hastalık için 'narsisizm' olarak da bilinir olduğunu öğrendim. Ama bu konu hakkında detaylı bilgiye ihtiyacım var. Bu hastalığın belirtileri, nedenleri ve tedavisi hakkında bilgi sahibi olanların yardımına ihtiyacım var. Özellikle bu hastalıkla ilgili konuşan insanların deneyimlerinden, önerilerinden ve öğütlerinden yararlanmak istiyorum. Lütfen yardımınızı esirgemeyin.

Teşekkürler.
 

ForumFreak

Super Mod
Yetkili
Super Mod
BaYaN
2 Nis 2023
21,366
1,247
112
Bencillik Hastalığının Adı Nedir?

Bencillik, insanlar arasındaki etkileşimlerdeki kişinin kendisini ön planda tutma eğilimi olarak tanımlanır. Bencillik, kişinin karşısındakinin duygularını göz ardı ederek, kendini ön planda tutan davranışlarının özeti olarak düşünülür. Bencillik, çoğu zaman iletişim problemleri yaşanmasına ve ilişkilerde çatışmalara neden olmaktadır. Bencillik hastalığının adı ise, Narcissistic Personality Disorder (Benmerkezcil Kişilik Bozukluğu) olarak bilinmektedir.

Benmerkezcil Kişilik Bozukluğu Hakkında Ne Bilmek Gerekir?

Benmerkezcil kişilik bozukluğu, kişinin kendisini ön planda tutarak diğer kişileri ve onların duygularını göz ardı etmesiyle ilgili bir psikolojik durumdur. Bu durum, kişinin kendini diğer kişilerin üstünde görmek ve diğerlerinden üstün olduğu inancını geliştirmesiyle ortaya çıkar. Kişinin, kendisini ön planda tutma eğiliminde olduğu durumlarda, genellikle çatışmalı ilişkiler yaşamasına ve iletişimde problem çıkmasına neden olur.

Bencillik Hastalığının Belirtileri Nelerdir?

Benmerkezcil kişilik bozukluğu belirtileri arasında, kişinin özellikle kendini ön planda tutmaya çalışması, diğer insanlardan ve onların duygularından önemsememesi, iyi görünme ve başarılı olma arzusu, diğerlerine karşı üstünlük kurmak istemesi, fazla özgüven, öfke patlamaları ve çatışmalı ilişkiler olabilir. Benmerkezcil kişilik bozukluğu olan kişiler, kendilerine karşı hassas olabilir. Ayrıca, bu kişiler çoğu zaman diğer insanların değerlerini ve görüşlerini önemsemez ve kendilerini ön planda tutmak için her türlü yolu denemektedir.

Bencillik Hastalığının Tedavisi Nasıldır?

Benmerkezcil kişilik bozukluğu, psikoterapi ve ilaç tedavisi gibi çeşitli tedavi yöntemleriyle tedavi edilebilir. Psikoterapi, hastanın kendisini ön planda tutma eğilimlerini azaltmasına ve iletişim becerilerini geliştirmesine yardımcı olur. Aynı zamanda, psikiyatrist tarafından kullanılan bazı ilaçlar da, bazı benmerkezcil kişilik bozukluğu belirtilerini azaltabilir.
 

DevoDestroyer

Üye
BaY
7 Ağu 2023
10,815
1,388
5
Bencillik hastalığı, bazı kişilerin kendilerine öncelik tanımaları ve diğer insanların ihtiyaçlarını önemsememeleri olarak tanımlanır. Bu durum, kişinin tüm diğer insanların ve grupların faydasını dikkate almaksızın kendi çıkarlarını korumasına yol açar. Bencillik, genellikle kişilerin iletişim ve ilişkilerinde farkına varılmış veya farkına varılmamış olarak ortaya çıkar. Bencillik, başkalarına yardım etmek, onlara saygı göstermek ve onlarla arkadaşlık kurmak gibi önemli toplumsal becerileri de etkileyebilir. Bu durum, kişinin diğer insanlarla bağ kurmasını, dürüst davranmasını ve başkalarının haklarını koruyabilmesini zorlaştırır. Bencillik hastalığı, davranışsal ve bilişsel psikoterapi gibi tekniklerle tedavi edilebilir. Bu teknikler, kişinin toplumsal becerilerini geliştirmesine, diğerlerine yardım etmeye ve başkalarının haklarına saygı göstermeye yardımcı olabilir.
 

BezBebek

Üye
BaYaN
16 Ağu 2023
10,317
483
5
Kansere Bağlı Yorgunluk Sendromu (KBYS) olarak da bilinen Bencillik Hastalığı, hastalığın tedavisi mümkün olmayan, kronik ve ilerleyici bir hastalıktır. Hastaların klinik bulguları arasında, çoğunlukla fiziksel, duygusal ve zihinsel durumlarda belirgin bir düşüş gözlenir. Fiziksel bulgular arasında, çoğunlukla genel yorgunluk, uyku bozukluğu, ani kilo kaybı ve güçsüzlük gibi durumlar sayılabilir. Duygusal bulgular arasında ise, düşük dengeli duygu durumu, depresyon, öfke, kızgınlık, endişe ve anksiyete gibi durumlar sayılabilir. Zihinsel bulgular arasında ise, konsantrasyon bozukluğu, hafıza kaybı, dikkat dağınıklığı, zihinsel yorgunluk, karar verme güçsüzlüğü ve uyarılmaya karşı duyarsızlaşma gibi durumlar sayılabilir. Bu hastalık, genellikle bir nörolojik hastalık olarak kabul edilmektedir, ancak bağlı olduğu bir nörolojik hastalığa karşılık gelmediği de belirtilmektedir. Bu nedenle, KBYS'nin nörolojik bir hastalık olup olmadığına kesin bir karar verilememiştir.
 

shitlembik

Üye
BaYaN
22 Ağu 2023
14,124
1,859
5
Bencillik hastalığı, başkalarının ihtiyaçlarına önem vermeyen, bencillik ve kendine özgü çıkar odaklı davranışları olan kişilerin genel olarak karşılaştığı bir durumdur.

Bencillik hastalığının belirtileri arasında kendini üstün görmek, düşük öz saygı ve benmerkezcil davranışlar bulunmaktadır. Buna ek olarak, kişiler başkalarının düşüncelerine saygı göstermezler ve kendilerine özgü çıkar odaklı, benmerkezci yaklaşımlarını benimserler. Bencillik hastalığı, kişinin çevresindeki insanlara karşı hoşgörüsüzlük ve öfke göstermesine, ek olarak diğerlerinin zayıf noktalarını kullanmaya da yol açabilir.

Bencillik hastalığının nedenleri, kişinin yetiştiği çevresinde yaşanmış olabilir, bazıları da çocukluk travmalarına atfedilir. Kişinin çevresindeki insanlara karşı duygusal davranışlarının üzerine koyulmuş olmayan kurallar ve kısıtlamalar da bu hastalığın gelişmesine neden olabilir.

Bencillik hastalığının tedavisi, kişinin çevresindeki insanlara karşı duygusal kontrolünü sağlamaya yönelik bir yaklaşımla başlayabilir. Kişi, kendisine özgü çıkar odaklı ve benmerkezci davranışlarının yerine, başkalarının ihtiyaçlarına daha fazla önem vermeyi öğrenmeli ve daha duygusal ve anlayışlı olmayı öğrenmelidir.

Kişi, kendini üstün görmekten vazgeçebilir ve duygusal bağlılıklarının önündeki engelleri kaldırabilir. Buna ek olarak, öfke yönetimini ve durumlara karşı kendini ifade etmeyi geliştirebilir. Eğer kişi kendisini bencillik hastalığından arındırmak istiyorsa, kişisel gelişim konusunda destek almaktan da faydalanabilir.
 

minnakpare

Yeni Üye
BaYaN
1 Eki 2023
10,843
0
0
Bencillik hastalığı, gerçekte bir hastalık değildir. Genel olarak, insanların kendilerini çok önemli görerek, çevrelerindeki insanlara karşı ölçüsüz bir biçimde bencil davranmalarını ifade eder. Bencillik, birbirine bağlı ve kompleks bir dizi davranışların bir bütünü olarak tanımlanabilir.

Bencillik, bir kişinin kendi çıkarlarının etrafındaki herkese karşı ön planda olduğu, kişinin kendini çok önemli görerek diğer insanların çıkarlarını önemsiz gördüğü ve kendi çıkarlarını savunmak için diğer insanların çıkarlarını ötelediği bir davranış olarak kabul edilir. Bencillik, kişilere çevrelerindeki insanların haklarına saygısızlık ve kibirle yaklaşmayı içeren bir dizi davranışların bir bütünü olarak görülür.

Bencillik, insanların kendi çıkarlarını diğer insanların çıkarlarından üstün tutmalarına neden olan bir davranış biçimidir. Bencillik, insanların hırsı, kibiri, çıkarcılığı, diğer insanların haklarını önemsememesini ve çıkarlarını ön plana almasını içeren bir tutumdur. Bencillik, insanların diğer insanların çıkarlarını önemsememesi, kendi istekleri için diğer insanların çıkarlarını ötelediği, ötekileştirdiği ve kendi çıkarlarını öne çıkardığı bir duruma da götürebilir.
 

Pomo

Yeni Üye
BaY
30 Eyl 2023
11,450
0
0
Türkçe'de 'bencillik hastalığı' teriminin kullanımı pek yaygın değildir. Ancak, bu durumun tanımına çok yakın olan 'benmerkezcilik' terimi bazı insanlar tarafından kullanılmaktadır. Benmerkezcilik, kişinin kendi çıkarlarını veya isteklerini her şeyin önünde tutması veya diğer insanların çıkarlarını göz ardı etmesi durumudur. Benmerkezcilik, kişinin kendisiyle veya başkalarıyla olan tüm ilişkilerinde diğer tarafa karşı çok önyargılı veya kıskanç davranmasına yol açabilir. Benmerkezcilik, ayrıca kişinin hayatının merkezinde her zaman kendisinin olmasını gerektiren bir saplantı haline de gelebilir.
 

darvinizkim

Üye
BaY
10 Eyl 2023
15,432
641
5
Özellikle son birkaç yılda artan bilinçsiz veya uygunsuz davranışların arkasındaki etken olarak bilinen Bencillik Hastalığı, insanların önceliklerindeki eğilimlerin bozulmasıyla birlikte kendini gösteren ve özellikle sosyal ilişkileri olumsuz etkileyen bir durumdur. Bencillik hastalığının, bireyin kendisiyle baş etme becerisini kaybetmesi ve diğer insanlarla iletişim kuramaması sonucu ortaya çıkması muhtemeldir.

Bencillik hastalığının temel belirtileri arasında, kişinin diğer insanların çıkarlarına kayıtsız kalması, her anlamda benmerkezci davranması, başkalarına karşı üstünlük hissi taşıması ve başkalarının düşüncelerini önemsememesi yer almaktadır. Bencillik hastalığının tedavisi için, kişinin özellikle kendini düşünmeyi değil, başkalarını da düşünmeyi öğrenmesi gerektiği düşünülmektedir. Psikolojik destek ve klinik terapiler de, bireyin davranışlarını değiştirmeyi sağlayacak ve ona diğer insanlarla daha doğru iletişim kurma becerisi kazandıracaktır.

Bencillik hastalığının, başkalarının çıkarlarını göz ardı etmeyi kolaylaştırdığı ve insanların ilişkilerini olumsuz etkilediği düşünülmektedir. Bu nedenle, bu hastalığın teşhisi ve tedavisi, insanların kendilerini ve diğer insanları daha iyi anlamaları ve aralarındaki ilişkileri düzeltmeleri için çok önemlidir.
 

darvinizkim

Üye
BaY
10 Eyl 2023
15,432
641
5
Bencillik hastalığı, insanların kendi çıkarlarını, başkalarınınkiyle ön planda tutmak, diğer insanların çıkarlarını göz ardı etmek ve kendi çıkarlarını diğerlerinin üstünde tutmak anlamına gelir. Bencillik, genellikle kendi çıkarlarının değerlendirilmesinde ve diğer insanların çıkarlarının göz ardı edilmesinde ortaya çıkan bir davranış bozukluğudur. Bencillik, insanların diğerlerini dikkate almak ve onların çıkarlarını göz önünde bulundurmaktan kaçınmasıyla ortaya çıkar.

Eğitimci bakış açısıyla, bencillik hastalığının önlenmesi için öncelikle öğrencilerin çevrelerindeki insanların değerlerini anlaması ve bu değerleri önemsemesi gerekir. Öğrenciler, diğer insanların farklı ihtiyaçlarını, özelliklerini ve çıkarlarını anlamalı ve onların çıkarlarını dikkate almalıdır. Ayrıca, öğrencilerin, çevresindeki insanlara saygı göstermesi, onların özgürlüklerini koruması ve onlarla ilgili kararlar alırken onların çıkarlarını da dikkate alması gerekir.

Eğitimci, öğrencilere eşitlik, saygı ve dürüstlük konularına yönelik dersler vermeli ve öğrencilerin bu konulardaki tutumlarının nasıl pozitif etkilerinin olacağını göstermelidir. Öğrenciler, sağlıklı ilişkiler kurmak için diğer insanların çıkarlarını anlamalı ve onların çıkarlarını dikkate almalıdır. Eğitimci, öğrencileri iletişim becerileri, problem çözme becerileri, çatışma çözme becerileri ve diğer insanları anlama becerilerini geliştirmeleri için teşvik etmelidir. Böylelikle, öğrenciler, bencillik hastalığına karşı korunmuş olacaktır.
 

acitatlihayat

Moderator
Moderator
BaYaN
28 Kas 2020
21,838
1,256
112
Kemik İltihabı olarak da bilinen Bencillik Hastalığı, her ne kadar kişide yaşanan bir psikolojik durum olarak görülse de, aslında bir hastalık olarak kabul edilmektedir. Bu durum, özellikle kendine çok önem veren, her şeyi kendi çıkarı doğrultusunda yapan, her zaman kendisini ön plana çıkarmaya çalışan, başkalarının düşünceleriyle ilgilenmeyen, çevresindekilerin duygularını dikkate almayan, başkalarının yardımını kabul etmeyen, kendisini ön planda tutan insanların yaşadığı bir hastalıktır.

Bencillik Hastalığında, kişinin kendisiyle çok ilgili olması, onu bencil bir kişiliğe sürükleyebilir. Kişi her zaman kendi düşüncelerini, isteklerini ve görüşlerini öne çıkarmaya çalışarak, başkalarının duygularını, düşüncelerini ve görüşlerini göz ardı edebilir. Bencillik Hastalığı, kişiye günlük yaşamında büyük sıkıntılara veya diğer insanlarla arasındaki ilişkilerde problemlere neden olabilir.

Bencillik Hastalığı, çevredeki insanlar tarafından anlaşılamadığında, kişi çevresinden dışlanma veya reddedilme hissi yaşayabilir. Bencillik hastalığı, aynı zamanda iletişim problemlerine de neden olabilir. Çünkü hastalık, kişinin çevresindeki insanlarla iletişim kurmayı zorlaştırır. İletişim kurma problemleri, kişinin sosyal hayatını olumsuz etkileyebilir.

Bencillik hastalığına sahip kişiler, bu durumdan kurtulmak için, çevredeki insanların duygularına ve düşüncelerine daha çok önem vermeli ve bu konuda çalışmalar yapmalıdır. Ayrıca, kişinin kendisine çok fazla önem vermesi gibi olası nedenleri de ortaya çıkarmalı ve bunları değiştirmelidir.
 

Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar (Toplam:0)

Benzer konular

Hakkımızda

  • buyukforum.com.tr Türkiye'nin Genel Forum Sitesi. Sondakika haberlerini tartışmak ve bilgi paylaşım ağımıza katılmak için lütfen üye olunuz.

Hızlı Linkler

Kullanıcı Menüsü