Beyaz Liste, seçimlerdeki şeffaflık için geliştirilmiş bir seçim süreci önlemidir. Beyaz Liste, seçimlerin etkin ve güvenli yürütülmesi için gerekli olan değerlendirme, izleme ve denetim faaliyetlerini kapsamaktadır. Beyaz Liste, seçimleri kontrol eden bir önlem olarak düşünülmektedir ve seçimlerin sonuçlarını etkilemeden önce partilerin, adayların ve diğer katılımcıların meşru ve güvenilir biçimde oylama ve kampanya faaliyetlerini izlemektedir.
Beyaz Liste, seçimlerin güvenilir bir biçimde gerçekleştirilmesini sağlamak için oluşturulmuş bir kurallar kümesidir. Bu kurallar, seçimlere katılan partilerin, adayların ve diğer katılımcıların, seçimlerin güvenli ve etkin bir şekilde gerçekleştirilmesi için gerekli olan kurallara uymalarını sağlamaktadır. Örneğin, Beyaz Liste, partilerin seçimlerden önce ve sonra reklam faaliyetleri, gösteri ve yürüyüşler, göstergeler ve diğer kampanya faaliyetleriyle kendi mesajlarını kamuoyuna iletme haklarını kapsamaktadır. Aynı şekilde, Beyaz Liste, adayların ve partilerin, seçimlerin etkin ve güvenli yürütülmesi için gerekli olan denetim ve gözetim sistemlerini kurmalarını da sağlamaktadır.
Beyaz Liste, seçimleri etkin ve güvenli bir şekilde yürütmeyi sağlamak için farklı ülkeler tarafından geliştirilmiş ve uygulanmış farklı mekanizmaları içermektedir. Örneğin, bazı ülkeler, seçimleri gözetim altında tutmak için seçim gözetim kuruluşları oluşturmuştur. Bu kuruluşlar, oylama günlerinde ve sonuçların tespit edilmesinden sonra seçimlerin etkin ve güvenli biçimde yürütülmesini gözetmektedir. Diğer ülkeler, seçimleri denetlemek için dış gözlemciler ve sivil toplum kuruluşlarının gözetiminde oylama işlemini gerçekleştirmiştir. Beyaz Liste, seçimlerin etkin ve güvenli biçimde yürütülmesi için bu tür gözetim ve denetim faaliyetlerini desteklemektedir.