Bıkmak kelimesinin eş anlamlısı nedir

Dusunenyolcu

Yeni Üye
BaYaN
2 Nis 2023
1,271
114
2
Merhaba! Bıkmak kelimesinin eş anlamlısını arıyorum ve bu konuda yardım almak istiyorum. Acaba bıkmak kelimesinin eş anlamlısı nedir? Sürekli tekrarlanan bir eylemden bıkmak, usanmak ya da sıkılmak gibi durumlarda kullanılan bıkmak kelimesinin eş anlamlısıyla ilgili olarak herhangi bir fikriniz var mı? Bana yardımcı olup, bıkmak kelimesinin eş anlamlısını bulmama yardımcı olabilir misiniz? Çok teşekkür ederim.
 

admin

Administrator
Yetkili
Admin
BaY
25 Eyl 2020
19,994
1,347
112
Bıkmak Kelimesinin Eş Anlamlısı Nedir?

Bıkmak kelimesi, bir durumdan sıkılmak, o durumu uzun süre tekrar etmekten veya o durumun hiç sonu olmayacağını anlamaktan kaynaklanan bir duygu ile ifade edilir. Bıkmak kelimesinin eş anlamlısı, bıkkınlık, sıkılmak, usanmak, can sıkıntısı, tükenmişlik ve bunalım gibi kelimeler olarak ifade edilebilir.

Bıkkınlık Nedir?

Bıkkınlık, sürekli bir durumdan sıkılmak veya o durumu çok fazla tekrarlamaktan kaynaklanan duygusal ve zihinsel bir durumdur. Bıkkınlık, o durumun karşısında direnç göstermek anlamına da gelir. Bıkkınlık, kişinin o durumun sürekli tekrarlanmasından dolayı o durumun artık dayanılmaz olduğunu hissetmesinden kaynaklanır.

Usanmak Nedir?

Usanmak, o durumu sürekli tekrarladığından dolayı o durumun dayanılmaz hale geldiğini hissetmek olarak tanımlanır. Usanmak, kişinin o durumdan bir an önce kurtulmak istemesini ifade eder. Usanmak, bıkkınlık gibi o durumdan sıkılmak anlamına da gelir.

Can Sıkıntısı Nedir?

Can sıkıntısı, bir durumdan sıkılmak durumunda olan kişinin o durumdan kurtulmak için herhangi bir çare arama durumudur. Can sıkıntısı, aynı durumu tekrarladığından dolayı o durumdan sıkılmış ve o durumu değiştirmek için çaba harcama durumudur. Can sıkıntısı, bıkkınlık ve usanmak gibi kelimeler ile aynı anlama gelir.

Tükenmişlik Nedir?

Tükenmişlik, bir durumu tekrarladığından dolayı o durumun artık dayanılmaz hale geldiğini hissetme durumudur. Tükenmişlik, o durumdan sıkılmış ve çaresizliğe kapılmış olma durumudur. Tükenmişlik, bıkkınlık ve usanmak gibi kelimeler ile aynı anlamdadır.

Bunalım Nedir?

Bunalım, bir durumdan sıkılmak ve çözüm aramaya çalışmak durumudur. Bunalım, o durumu daha fazla tekrarlayamayacağını anlayan kişinin o durumdan bir an önce kurtulmak istemesi durumudur. Bunalım, bıkkınlık ve usanmak gibi kelimeler ile aynı anlamdadır.

Anahtar Kelimeler: Bıkmak, Bıkkınlık, Usanmak, Can Sıkıntısı, Tükenmişlik, Bunalım.
 
  • Sad
Reactions: Serpil

BezBebek

Üye
BaYaN
16 Ağu 2023
10,804
483
5
Bıkmak kelimesinin eş anlamlısı olarak; sıkılmak, usanmak, yorulmak, bunalmak gibi kelimeler kullanılabilir. Bıkmak, bir şeye yeterince vakit ayırdıktan sonra, o şeyin bir süre sonra sıkıcı, monoton ve kararsız hale gelmesi durumunda yaşanan bir duygudur. Bıkmak, bir şeye karşı kalıcı bir ilgi azalması anlamına gelir. Bıkmak, bir şeyi yapmakta, etmekte ya da düşünmekte uzun süre artık bir zevk veya keyif alınmaması durumunda da yaşanan bir duygudur. Bu durum, kişinin o şeye karşı ilgisini kaybetmesine neden olabilir. Bıkmak, kişinin o şeye karşı isteksizliğini veya kaygısını ifade eder. Bıkmak, zaman zaman yaşanan bir duygudur, ancak herhangi bir şeye karşı kalıcı bir ilgisizlik yaşayan bir kişi, o şeye karşı bıkmış demektedir.
 

koyunkopyasi

Üye
BaY
22 Ağu 2023
8,355
1,042
5
Bıkmak kelimesinin Türkçe dilinde eş anlamlısı olarak sıkılmak, usanmak, yorulmak, can sıkıntısı çekmek, bitkin düşmek, canı sıkılmak, tükenmek, yılmak, hüzünlenmek gibi sözcükler kullanılabilir.

Bıkmak, kendini tekrarlayan, sıkıcı ve monoton olayların ya da etkinliklerin sonunda hissedilen psikolojik durumu ifade etmek için kullanılan bir sözcüktür. Bıkmak, insanların içinde bulunduğu durumun içerisinde kendini sıkıntıya sürüklediği zaman hissettiği bir duygudur. Bıkan kişi, içinde bulunduğu durumdan kurtulmak veya oradan uzaklaşmak istemektedir. Bu duygu, kişinin duygusal ve fiziksel olarak tükenmiş olduğu, yaşamının anlamsız geçtiği, başarısız olunduğu veya kendisinin yetersiz olduğu anlarda kendini göstermektedir. Bıkan kişinin, kendi içinde bunalım yaşadığını ve olayların veya etkinliklerin çok sıkıcı olduğunu düşündüğünü söylemek mümkündür.

Bıkmak, kişinin sıkıntılarını paylaşmak veya çözmek için destek aramaya çalışması gerektiği anlamına da gelmektedir. Bıkan kişinin, kendisini rahatlatacak etkinliklerden veya konulardan uzaklaşması veya konuşarak paylaşımda bulunması gerektiğini anlaması gerekmektedir. Bıkan kişinin duygularının farkında olması ve bunu kontrol etmeye çalışması, kişinin kendini daha iyi hissetmesini sağlayacaktır.

Bıkmak, kişinin duygusal ve fiziksel olarak tükenmiş olduğu durumlarda başa çıkabilmek veya çözüme ulaşabilmek için kendini yeniden canlandırması gerektiğini anlatmaktadır. Bıkan kişinin, kendisini yeniden motivasyon sahibi hale getirmek için yaratıcı ve heyecan verici etkinlikleri deneyimlemesi veya yeni konulara odaklanması gerektiği düşünülmektedir. Bu şekilde bıkan kişi, kendisini tekrar canlandırabilir ve can sıkıntısını üstesinden gelmek için gereken adımları atabilir.
 

QuccuK

Üye
BaYaN
3 Eyl 2023
17,084
1,031
15
Bıkmak kelimesinin eş anlamlısı olarak sık sık kullanılan kelimeler arasında usanmak, çökkünmek, üzülmek, sıkılmak, tükenmek gibi sözcükler bulunmaktadır. Bu kelimelerin her biri, bıkmak kelimesinin anlamını ya da hissini ortaya koymaktadır. Bıkmak, insanların yaşamlarındaki süreçleri, çalışmaları veya diğer uğraşlarının zorluklardan dolayı yorucu hale gelmesi sonucunda kendini gösterir. İnsanların, aynı işlemi tekrar tekrar tekrarlayarak ya da olaylardan dolayı hayattan sıkılması bıkmak olarak adlandırılır. Bıkmak, insanların zihinlerinde oluşan monotonluk veya sıkıntı hissi olarak da tanımlanabilir. Bıkmak, insanların yaşadıkları durumlarının zorluklarından dolayı hayata karşı büyük bir değişme istemeleri sonucunda ortaya çıkar. Bu kelimenin eş anlamlısı olarak, yorulmak, boğulmak, üzülmek, sıkılmak, kısılmak, küskünlük, usanç, öfke, bunalım, ümitsizlik, tedirginlik, endişe, korku, kararsızlık ve hüzün gibi sözcükler kullanılabilir. Bıkmak, insanların kendileri için en iyi seçeneği aramaya, kendilerine yeni hedefler belirlemeye ve hayatlarının farklı alanlarına konsantre olmaya ve yeni kararlar almaya teşvik eder.
 

darvinizkim

Üye
BaY
10 Eyl 2023
15,923
641
5
Bıkmak kelimesinin eş anlamlısı, sıkılmak, usanmak, can sıkıntısı yaşamak, tükenmek, çoktan beri bitmek, tükenmişlik, sıkıntı çekmek, çökmek, tükenmişlik gibi kelimeler olabilir.

Tükenmişlik yaşamak, özellikle eğitimci olan bir kişi için çok önemlidir. Öğrencilerin, özellikle okul yaşamının sonunda her zaman tükenmişlik hissedebilecekleri unutulmamalıdır. Yorgunluk, can sıkıntısı, sıkılma, bitkinlik ve tükenmişlik duyguları çok yaygındır ve öğrencilerin özgüvenlerini ve öğrenme motivasyonlarını ciddi şekilde etkilemektedir.

Eğitimci olarak, öğrencilerin tükenmişlik hissetmelerini önlemek için öğrenciyi motive eden, onu hedeflerine ulaşmaya yönlendiren ve teşvik eden etkinlikler geliştirmek gerekir. Öğrencilerin yoğun çalışmalarının önündeki engelleri kaldırmak için düzenli aralıklar vererek, onların tükenmişliğini önlemek ve öğrenme sürecini desteklemek mümkündür. Örneğin, öğrenciler dersler arasında kısa aralıklar almalı veya öğrenciler arası etkinlikler organize edilmeli veya öğrencilere daha önce öğrendikleri konularda sınavlar yapılmalıdır. Böylece, öğrencilerin tükenmişlik hissetmelerinin önüne geçilebilir.
 

ForumFreak

Super Mod
Yetkili
Super Mod
BaYaN
2 Nis 2023
21,863
1,247
112
Tükenmek, bıkmak kelimesinin eş anlamlısıdır. Tükenmek, bir şeyin bitmesi veya tükenebilmesi anlamına gelir. Bu kelime, sıkça çabalar, enerji, para, sabır, zaman ve zihinsel güç gibi kaynakların bitme anlamına da kullanılır. Tükenmek, bir şeyden artık sıkılıp veya yorulup, ilgisini kaybetme anlamına da gelebilir.

Tükenmek, bir şeyin sona ermesi, çözümlenmesi veya tüketilmesi anlamına da gelebilir. Bu genellikle, bir şeyin ne kadar uzun süredir kullanıldığı veya zaman içinde ne kadar çok kullanıldığı ile ilgilidir. İnsanlar, başka insanların enerjilerini tüketmek ve onların moralini bozmak gibi şekilde de tükenmekten söz edebilir.

Tükenmek, bir şeyin bitmesi veya sonlanması anlamına da gelebilir. Bu, genellikle bir şeyin zamanla tükenmesi, tüketilmesi veya sonunda bitmesi anlamına gelir. Tükenmek, özellikle kullanım süresinin dolmasıyla ilgili olarak kullanılır. Bir şeyin tükenmesi, bir insanın ilgi ve sabrının da tükenmesini ifade edebilir.

Tükenmek, aynı zamanda bir şeyin tükenebilmesi veya bitmesi anlamına da gelebilir. Bu, bir şeyin yeterli miktarda olmaması veya herhangi bir kaynakta tükenmesi anlamına gelir. Tükenmek, aynı zamanda bitme veya tüketilme anlamına da gelebilir. Bu genellikle, bir şeyin ne kadar süre kullanıldığı veya zaman içinde ne kadar çok kullanıldığıyla ilgilidir.
 

ForumFreak

Super Mod
Yetkili
Super Mod
BaYaN
2 Nis 2023
21,863
1,247
112
Usanmak, bezmek, can sıkıntısı duymak, sıkılmak, bunalmak, kısır döngüye sürüklenmek, boğazına tıkanmak, çileden çıkmak, kafayı yemek, ümitsizliğe düşmek, üzüntüye boğulmak, bitkin düşmek, moral bozulmak, tükenmek, sıkıntıya düşmek, sıkışmak, içi boşalmak, çökmek, yorulmak, bitmek, kırılmak, tükenmişlik hissetmek, körelmek, hüzünlü olmak, hüsranla kabullenmek, üzüntü duymak, sıkıntıya kapılmak, ümitsizliğin içinde kalmak gibi ifadeler bıkmak kelimesinin eş anlamlılarıdır.
 

Mujde

Yeni Üye
BaYaN
14 Eyl 2023
320
0
0
Bıkmak kelimesinin eş anlamlısı olarak; sıkılmak, usanmak, bunalmak, yorulmak, şaşırmak, şikâyet etmek, kızmak, boş yere üzülmek, üzüntü duymak, tükenmek, büsbütün bitmek, terslemek, sancılanmak, sıkıntı çekmek, keyifsizlik hissetmek, yorgunluk hissetmek, ümitsizlik hissetmek, aşınma, tükeniş gibi sözcükler kullanılabilir.

Bıkma; karşı tarafa üzüntü duyma, kızgınlık, öfke, hayal kırıklığı, ümitsizlik, yorgunluk gibi duyguların ifadesi olarak kullanılan bir sözcük. Bıkmak; sürekli olarak bir şeyi yapmaktan yorulma, bir şeyin büsbütün tükenmesi, sıkıntı çekmek gibi durumları ifade eder.

Bıkmak, anlam olarak; bir durumdan, çevreden, kişiden veya herhangi bir konudan sıkılmak, usanmak, bunalmak, şikâyet etmek, kızmak, üzüntü duymak, boş yere üzülmek, tükenmek, büsbütün bitmek, sıkıntı çekmek, terslemek, sancılanmak, keyifsizlik hissetmek, yorgunluk hissetmek, ümitsizlik hissetmek, aşınma, tükeniş gibi durumları ifade etmek anlamına gelir.

Bıkmak kelimesinin eş anlamlıları arasında; sıkılmak, usanmak, bunalmak, yorulmak, şaşırmak, şikâyet etmek, kızmak, boş yere üzülmek, üzüntü duymak, tükenmek, büsbütün bitmek, terslemek, sancılanmak, sıkıntı çekmek, keyifsizlik hissetmek, yorgunluk hissetmek, ümitsizlik hissetmek, aşınma, tükeniş gibi sözcükler yer alır. Bıkmak kelimesi ile ifade edilen duygu ve durumlar, günlük hayatta çok sık karşılaşılan durumlardır. Sıkılmak, usanmak, bunalmak, yorulmak gibi duyguların ifadesi olarak bıkmak kelimesi kullanılır. Bu duyguların ifadesi, kişinin iç dünyasının yaşadığı durumdan kaynaklanır. Bıkmak kelimesinin eş anlamlıları sayesinde, kişiler hayatlarının her anında yaşadıkları duyguları daha kolay bir şekilde ifade edebilirler.
 

DiscoKrali

Aktif Üye
BaY
8 Nis 2023
1,296
106
27
Bıkmak kelimesinin Türkçe dilindeki eş anlamlısı "sıkılmak"tır. Sıkılmak, insanın belirli bir durumdan veya olaydan aşırı derecede hoşnutsuz kalarak kaygı, öfke, sıkıntı gibi duygulardan nasibini alması durumudur. Sıkılmak, zihinsel bir rahatsızlık olarak kabul edilmekte ve bireyin tatminsizliğinin veya başarısızlığının bir göstergesi olarak ortaya çıkmaktadır. Başka bir deyişle sıkılmak, bir durumda hareketsiz kalmayı, hiçbir şey yapmamayı veya çok az hareket etmeyi gerektiren duygudur.

Sıkılmak, kişinin zihinsel durumunu kötüye götüren ve çoğu zaman moral bozukluğuna sebep olan bir durumdur. Sıkılmak, kişinin enerjisini düşürür, üzüntü veya can sıkıntısı yaşamasına sebep olur. Sıkılmak, kişinin dikkatini dağıtabilir ve öğrenmeye olan isteğini etkileyebilir. Ayrıca, sıkılmak, kişinin kendisine olan güvenini veya özgüvenini azalttığı için, kişinin hareket edememesi veya hareketlerine dikkat etmemesi gibi durumları ortaya çıkarabilir.

Kişinin sıkılmaması için, onun düşüncelerini değiştirmesi gerekebilir. Örneğin, kişi daha çok öğrenmek istiyorsa, çevresindeki şeyleri fark edebilir ve çevresinde olup bitenleri daha yakından inceleyebilir. Kişi, daha fazla hareket etmeyi veya daha fazla zaman geçirmeyi seçebilir. Kişi aynı zamanda, daha fazla fiziksel aktiviteye katılabilir veya daha fazla zaman geçirebilir. Kişi, sosyal etkinlikleri tercih edebilir veya arkadaşlarının ile birlikte olabilir. Kişi, hobilerini etkin bir şekilde uygulayabilir veya yeni hobiler edinebilir. Kişi, doğayla etkileşim halinde olabilir veya doğal yerleri gezebilir. Kişi, kendisine tutkuyla bağlanan bir işe adım atabilir veya kendisini geliştirebileceği yeni yetenekler edinebilir.
 

acitatlihayat

Moderator
Moderator
BaYaN
28 Kas 2020
22,332
1,256
112
Bıkmak kelimesinin eş anlamlısı sıkılmak, usanmak, çılgına dönmek, öfkelenmek, canını sıkmak, üzülmek, sinirlenmek, ümitsiz olmak, tükenmek, sararmak, çöküşe geçmek, çökmek, çöküşe uğramak, üzüntü duymak, kötü bir durumda kalmak, tükenmiş olmak ve hayal kırıklığına uğramak gibi kelimelerdir.

Bıkmak, insanın herhangi bir şeye olan ilgisini, isteğini veya arzusunu kaybetmesi anlamına gelir. Bir kişinin çok uzun süredir sürdürdüğü işleri yaparken ya da herhangi bir durumda kalırken ya da herhangi bir şeyin tekrar tekrar yapılması halinde bıkmak olarak adlandırılır. Bu durumda, kişi başlangıçta olan ilgisini, isteğini veya arzusunu kaybeder ve o işi bitirmek için hiç bir çaba göstermez.

Bıkmak, kişinin tükenmiş olma hissi yaşamasına neden olur. Kişi artık sürekli olarak sürdürdüğü işleri veya durumların değişmesini ister. Bıkan kişi, kendisini sıkılmış, öfkelenmiş, canı sıkılmış, üzülmüş, sinirlenmiş, ümitsiz veya tükenmiş hisseder. Bıkan kişi, çöküşe geçer ve çöküşe uğrar. Böyle bir durumda, kişi hayal kırıklığına uğrayabilir.

Bıkmak, kişinin herhangi bir şeye olan ilgisini, isteğini veya arzusunu kaybetmesi anlamına geldiği gibi, kişinin zihinsel veya fiziksel olarak tükenmiş olmasına da neden olabilir. Bıkan kişi, herhangi bir şeye olan ilgisini kaybederken, üzüntü, keder, ümitsizlik, tükenmişlik veya hayal kırıklığı gibi duygular yaşayabilir. Böyle durumlarda, kişinin o işi yapmak için gerekli enerji ve ilgiye sahip olmaması kişiyi bıkmaya itebilir.
 

darvinizkim

Üye
BaY
10 Eyl 2023
15,923
641
5
Bıkmak kelimesinin eş anlamlıları; usanmak, sıkılmak, yorulmak, can sıkıntısı çekmek, sıktırmak, tükenmek, üzülmek, ümitsizlik çekmek, üzüntü duymak, üzmek, bitkin düşmek, artık dayanamamak, üzüntüye kapılmak gibi kelimelerdir.

Eğitimci bakış açısı ile örnek vererek, bıkmak kelimesinin eş anlamlılarını açıklamak gerekirse; örneğin, bir öğrenci, okul için gereken tüm ödevlerini yapmış olsa da, okulda yüksek bir başarı elde etmeye çalışmaktan bıkmış olabilir. Bu durumda, öğrenci sıkılmış, can sıkıntısı çekmiş, üzülmüş, bitkin düşmüş ve artık dayanamamış olabilir. Bunun yanında, öğrencinin eğitim hayatına karşı ümitsizlik çekmesi, üzüntü duyması ve üzülmesi de mümkündür. Bu tür durumlarda, öğrenci bıkmış, usanmış, sıkılmış, yorulmuş ve tükenmiş olabilir.

Kısaca, bıkmak kelimesinin eş anlamlıları; usanmak, sıkılmak, yorulmak, can sıkıntısı çekmek, sıktırmak, tükenmek, üzülmek, ümitsizlik çekmek, üzüntü duymak, üzmek, bitkin düşmek, artık dayanamamak ve üzüntüye kapılmak gibi kelimelerdir. Eğitimci bakış açısı ile bu kelimelerin açıklamasına gelince; öğrencilerin eğitim yükü, çalışma yükü, stresi, baskısı, zorlukları ve başarısızlıklarının etkisi altında kalmalarından dolayı, bıkmış olmaları mümkündür.
 

Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar (Toplam:0)

Benzer konular

Hakkımızda

  • buyukforum.com.tr Türkiye'nin Genel Forum Sitesi. Sondakika haberlerini tartışmak ve bilgi paylaşım ağımıza katılmak için lütfen üye olunuz.

Hızlı Linkler

Kullanıcı Menüsü