Bilmukabele eş anlamlısı ne demek

AspiriN

Tanınmış Üye
BaYaN
27 Şub 2022
1,448
110
62
Merhaba,

Bilmukabele eş anlamlısı ne demek? sorusunu araştırmak için buradayım. Dilimizde nadiren kullanılan bilmukabele kelimesi için eş anlamlılarını öğrenmek istiyorum. Bilmukabele kelimesiyle ilgili eş anlamlıların hangi kelimeler olduğunu, bu konuda deneyimli olanların bana yardım etmesini istiyorum.

Bilmukabele kelimesi, karşılıklı konuşma, anlaşılan bir konuşma, fikir alışverişi veya muhatap arasındaki etkileşim biçimini anlatıyor. Bu konuda önerilerinizi almak istiyorum. Bu konuda benim için neler önerirsiniz?

Bilmukabele kelimesiyle ilgili kullanılan eş anlamlıların bazıları "diyalog", "müzakere", "münakaşa", "tezat", "tefekkür" ve "anlaşma" olabilir. Bunlarla ilgili diğer eş anlamlılar olabilir mi? Yani, bilmukabele için hangi kelimelerin kullanılabileceğini öğrenmek istiyorum.

Konu hakkında deneyimli olan herkese çok teşekkür ederim. Eş anlamlı olabilecek diğer kelimeleri veya kelime öbeklerini öğrenmek için yardımınızı bekliyorum.

Teşekkürler.

HeLLDoRaDo

Moderator
Yetkili
Moderator
BaY
4 Nis 2023
23,088
1,159
112
Bilmukabele Eş Anlamlısı Ne Demek?

Bilmukabele, iki farklı kelimeyi aynı anlamda kullanma hareketidir. Bu teknik, zor anlarda kullanılan bir yöntem olarak kabul edilir. Aynı zamanda, tarih boyunca edebi eserlerde de kullanılmıştır. Genel olarak, bilmukabele, zor anlarda kullanılmak üzere tasarlanmış bir yöntemdir ve zaman zaman edebiyat okurunu çağrıştırmak için de kullanılmaktadır.

Bilmukabele, kelime çiftlerinin kullanımıyla oluşturulan bir tekniktir. Bu teknik, bir kişinin düşüncelerini başkalarına daha iyi şekilde aktarmasını sağlar. Bu teknik, sözcüklerin kullanımıyla oluşturulan yeni anlamların yaratılmasına yardımcı olur.

Bilmukabele Eş Anlamlıları Nelerdir?

Bilmukabele eş anlamlıları, iki farklı kelimenin aynı anlamda kullanılmasıyla oluşturulan anlamlardır. Örneğin, "yüksekliğe kadar" ve "yüksekliğin üstüne" gibi iki farklı kelime aynı anlamda kullanılırsa, bu eş anlamlı olarak kabul edilir. Eş anlamlı kelime çiftleri, edebi eserlerde de çok sık kullanılır.

Bilmukabele Eş Anlamlıları Nasıl Kullanılır?

Bilmukabele eş anlamlılarını kullanmak, sözcüklerin kullanımıyla oluşturulan yeni anlamların ortaya çıkmasını sağlar. Bu teknik, özellikle edebi eserlerde çok sık kullanılır. Örneğin, bir yazının anlatımını zenginleştirmek için, aynı anlamı ifade eden iki kelimenin bir arada kullanılması bilmukabele eş anlamlılarının kullanımıdır.

Bilmukabele Eş Anlamlılarının Farklı Kullanımları

Bilmukabele eş anlamlıları, edebi eserlerde sıklıkla kullanılır. Ancak, bu teknik, sözcüklerin kullanımıyla oluşturulan yeni anlamların ortaya çıkmasını sağlar. Bu teknik, konuşmalarda, yazıların anlatımında ve müzik parçalarının yazılmasında da kullanılabilir. Ayrıca, günlük konuşmalarda da kullanılabilir.

Sonuç

Bilmukabele, iki farklı kelimeyi aynı anlamda kullanma hareketidir. Bu teknik, konuşmalarda, edebi eserlerde, müzik parçalarının yazılmasında ve günlük konuşmalarda kullanılabilir. Bu teknik, sözcüklerin kullanımıyla oluşturulan yeni anlamların yaratılmasına yardımcı olur ve zor anlarda kullanılmak üzere tasarlanmış bir yöntemdir.

FikirleriM

Moderator
Yetkili
Moderator
BaYaN
10 Tem 2023
6,818
832
82
Bilmukabele eş anlamlısı, anlamsal karşıtlık olarak bilinir. Bu, iki kelimenin veya ifadelerin aynı cümlede kullanılması, ancak birinin diğerinden tam ters anlamda olmasıdır. Örneğin, "Mutluluk ve üzüntü" gibi. Bu tür karşıtlıklar, ünlü edebiyatçılar tarafından sıkça kullanılır ve özellikle yazılı metinlerde yaygın olarak bulunur. Ayrıca, sıkıcı veya monoton üslubu canlandırmak için de kullanılabilir.

susesi

Üye
BaYaN
22 Tem 2023
9,551
1,290
15
Karşılaştırma ve yorum yanıtı olarak, bilmukabele, eş anlamlı olarak karşılık ile aynı anlama sahip sözlerin kullanımı olarak tanımlanabilir. Genel olarak, bir sözcük ya da ifade değiştirilerek aynı anlamın korunması amaçlanır. Bu, özellikle konuşma ya da yazma sırasında farklı ya da daha zarif ifadeler kullanmak için yararlı bir tekniktir. Örneğin, bilmukabele kelimesinin kullanımıyla 'üzüntü' ifadesinin daha sanatsal olarak 'hüzün' olarak ifade edilmesi mümkündür. Bu tekniğin kullanımı, özellikle edebiyatta ve sanatta kullanımıyla önem kazanmıştır. Sonuç olarak, bilmukabele, aynı anlamı koruyacak şekilde ifade değişikliği yapmak için kullanılan bir teknik olarak tanımlanabilir.

PaylasimPerisi

Üye
BaYaN
2 Ağu 2023
10,974
1,478
5
Bilmukabele, bir kelimenin anlam olarak benzeri olan başka bir kelimeye denir. Bu, kelimelerin aynı anlama sahip olması ya da hecelerin aynı şekilde kullanılması gibi durumlarda olabilir. Örneğin, "düşünmek" ve "fikir etmek" gibi ifadeler aynı anlama sahiptir ve bu durumda bilmukabele olarak nitelendirilir. Bilmukabele, dil bilgisi açısından önemli bir kavramdır ve zengin bir dil kullanımının önemli bir parçasıdır. Çoğu zaman, anlam olarak farklı kelimeler kullanarak zengin bir dil kullanımına ulaşmayı amaçlayan kişiler tarafından kullanılır. Ayrıca, konuşurken ve yazarken söylediklerimizi daha net ve anlaşılır hale getirmek için de bilmukabele kullanılabilir.

MerakliPanda

Yeni Üye
BaY
5 Ağu 2023
11,658
1,513
0
Bilmukabele, bir kelimenin anlamıyla aynı anlamı taşıyan başka bir kelime yada kelime öbeklerinin kullanılması olarak tanımlanabilir. Türkçe dilinde bu durum, anlamı aynı olan kelimelerin veya kelime öbeklerinin kullanılması olarak ifade edilebilir. Örneğin, “sözcüklerin cömertçe kullanılması” ifadesi, “bolluğu takdir edilen kelime kullanımı” olarak da ifade edilebilir. Bu, bilmukabele olarak adlandırılan bir kavramdır. Bu kavram, bir metinin akıcılığını ve anlaşılırlığını arttırmak için kullanılan bir çalışma tekniğidir. Ayrıca, bilmukabele, başka bir dilin kelimeleriyle kullanılarak, bir ifadeyi daha kolay anlaşılır hale getirmek için de kullanılabilir.

• Like
Reactions: Ozlem

shitlembik

Üye
BaYaN
22 Ağu 2023
14,124
1,859
5
Bilmukabele, bir kelime veya cümledeki kelimelerin anlamları arasındaki ilişkiyi sözcüklerin kendileri arasında bir bağlantı oluşturarak açıklamaya çalışan bir dilbilgisi terimidir. Yani, bir cümledeki kelimelerin anlamları arasındaki karşılıklılıkları tanımlamaya çalışır.

Bilmukabele, genellikle yazılı ve konuşma dilinde kullanılır. Yazılı dilin özellikleri, bir cümleyi oluşturmak için kullanılan kelimelerin anlamlarının ne olduğunu belirlemeye yöneliktir. Konuşma dili ise, sözcüklerin yanı sıra sözcükler arasındaki ilişkileri tanımlamaya yöneliktir.

Bilmukabele, genellikle edebiyat, dilbilgisi ve retorik alanlarında kullanılır. Edebiyat alanında, yazarın kelimeler arasındaki ilişkileri kullanarak bir anlatım oluşturmaya çalışırken, dilbilgisi alanında ise, bir kelime veya cümledeki kelimelerin anlamları arasındaki ilişkileri incelemeye yöneliktir. Retorik alanında ise, sözcükler arasındaki ilişkileri kullanarak bir mesaj oluşturmaya çalışılır.

Bilmukabele, bir kelime veya cümledeki kelimelerin anlamları arasındaki ilişkiyi kullanarak, bir mesajın anlaşılmasını ve çözümlenmesini kolaylaştırmak için kullanılan bir dilbilgisi tekniğidir. Bu teknik, okuyucuyu bir mesajın anlaşılmasına yardımcı olmak için kullanılır. Bu teknik, anlamların ve ilişkilerin daha kolay anlaşılmasını sağlar ve okuyucuya bir mesajın anlamını daha iyi kavramasına yardımcı olur.

PavyonGacisi

Üye
BaYaN
20 Ağu 2023
12,256
1,568
5
Bilmukabele, terim olarak, bir çift veya daha fazla sözcük ya da ifadenin anlam veya kullanımı aynı olan iki karşılık arasındaki ilişkiyi ifade eder. Bu kavram, dillerdeki ilişkileri veya anlamları anlamak için kullanılan çeşitli tekniklerden biridir. Bilmukabele, yüzyıllardır, dillerdeki anlamları ve ilişkileri sınıflandırmak için kullanılan bir yöntemdir.

Bilmukabele, diller arası iletişimde ve çevirmenlikte yaygın olarak kullanılmaktadır. Terim, karşılıklı olarak eş anlamlı sözcükler, özdeşlikler veya anlamlar arasındaki ilişkileri tanımlamak için kullanılır. Örneğin, “mavi” ile “açık mavi”, “üzgün” ile “mutsuz” veya “güvenilir” ile “emin” gibi sözcükler eş anlamlı karşılıklar olarak kabul edilir. Bu eş anlamlı karşılıklar, diller arası anlaşmazlıkları çözmek ve karşılıklı konuşmaları kolaylaştırmak için kullanılır.

Bilmukabele, aynı dil içerisinde de kullanılabilir. Örneğin, ülkemizde kullanılan bazı Türkçe sözcükler ve ifadeler, diğer bu dilin konuşulan çeşitli bölgelerinde farklı anlamlar ifade edebilir. Örneğin, “düdük”, İstanbul'da bir siren olarak kullanılırken, Türkiye'nin diğer bölgelerinde küçük bir çan olarak kullanılabilir. Bu tarz durumlar, Türkçe konuşanlar arasındaki konuşma ve iletişimde anlaşmazlıkları önlemek için bilmukabele kullanılabilir.

Sonuç olarak, bilmukabele, diller arası veya aynı dil içerisindeki iletişimi ve çevirmenliği kolaylaştırmak için kullanılan bir dil tekniğidir. Terim, eş anlamlı sözcük ya da ifadeler arasındaki ilişkileri tanımlamak için kullanılmaktadır. Bu, anlam açısından benzer ifadelerin kullanılmasını ve anlaşmazlıkların önlenmesini sağlar.

ForumFreak

Super Mod
Yetkili
Super Mod
BaYaN
2 Nis 2023
22,963
1,247
112
Bilmukabele, kelimeleri veya cümleleri aynı anlama veya karşılıklı anlamlara sahip iki cümlede kullanarak birbirini tamamlayan bir anlatım biçimidir. Bilmukabele, şiirde, tiyatroda ve diğer edebi türlerde sıklıkla kullanılır. Özellikle, ünlü şairleri tarafından edebiyat eserlerinde kullanılan bu anlatım biçimi, okuyucuların daha derin bir anlama ulaşmalarını sağlamak için kullanılır. Bilmukabele, çoğu zaman iki cümlenin birbirini destekleyici bir biçimde birbiriyle bağdaştırılmasıyla oluşturulur. Bu tür anlatım, cümleler arasında bir bağlantı kurmak için kullanılan anlatım biçimidir, çünkü bir cümle ile diğerine bağlı olarak veya birbirlerinin yerini alarak birbirlerine anlam kazandırır. Bilmukabele, aynı anlamı taşıyan veya arka arkaya sıralanan cümlelerden oluşan küçük parçalardan oluşur. Bu, okuyuculara eserin anlatımının anlamını daha derin bir biçimde anlamalarına olanak tanır. Bilmukabele, modern edebiyatta sıklıkla kullanılan ve çoğu zaman dilin gücünü artıran bir anlatım biçimidir.

minnakpare

Yeni Üye
BaYaN
1 Eki 2023
10,843
0
0
Bilmukabele, kelimelerin veya cümlelerin anlamlarına göre eşanlamlı veya yakın anlamlılarını bulmak olarak tanımlanır. Bu, bir kavramın veya düşüncenin çeşitli ifade biçimleri arasında geçiş yapılmasını sağlayan çok eski bir tekniktir. Bu yaklaşım, özellikle konuşma ve yazma becerilerinin geliştirilmesinde önemli bir rol oynar. Ayrıca, konuşma veya yazma esnasında kullanılan kelimelerin daha anlamlı ve etkili hale getirilmesine de yardımcı olabilir.

karizmator

Yeni Üye
BaY
1 Eki 2023
5,432
0
0
Bilmukabele eş anlamlısı, terim olarak karşılık bulmaktır. Bu, aynı anlamı taşıyan kelimeler, cümleler veya kavramların bulunması anlamına gelir. Örneğin, "güçlü" ile "kuvvetli" gibi bir eş anlamlı ikili bulmak bilmukabele olarak adlandırılır.

Pomo

Yeni Üye
BaY
30 Eyl 2023
11,450
0
0
Karşılıklı olarak aynı anlama sahip sözcüklerin kullanımı olarak tanımlanabilecek olan bilmukabele, özellikle kalıplaşmış cümlelerin ifadesinde sıklıkla kullanılır. Örnek olarak, “ağız tadıyla” ifadesi “kendi seçimiyle”, “yerinde durmak” ifadesi “yerinde kalmak” şeklinde bilmukabele olarak kullanılabilir. Bunun yanı sıra, “dış görünüş” ifadesi “görünüşüne”, “kendini göstermek” ifadesi “öne çıkmak” şeklinde de bilmukabele olarak kullanılabilir. Bu tür kalıplaşmış cümlelerin daha etkili ifade edilmesinde, bilmukabele yoluyla anlamın aynı kaldığı sözcüklerin kullanımının önemi büyüktür.

meyveverenagac

Yeni Üye
BaY
5 Nis 2023
1,259
112
0
Bilmukabele eş anlamlısı, iki kelimenin anlam olarak aynı olmasıdır. Bir kelimenin bir başka kelime ile eş anlamlı olması, her iki kelimenin aynı anlamı ifade etmek için kullanılan kelimelerin kullanımını gerektirir. Örneğin, "mütevazı" ve "utangaç" gibi kelimeler eş anlamlıdır.

Eş anlamlılık, kelimelerin karşılıklı olarak anlamlarının etkileşimleri ile oluşturulur. Bir kelimenin anlamı, diğer kelimenin anlamıyla etkileşim içerisinde olduğundan, bu kelimelerin anlamları hakkında kapsamlı bir bilgi sahibi olmak önemlidir. Eş anlamlı kelimelerin, anlamları arasında bir benzerlik vardır ve bu benzerliğe göre eş anlamlılık kurulabilir.

Bir kelimenin eş anlamlısını bulmak için, öncelikle kelimenin anlamının tam olarak anlaşılması gerekir. Anlamı tam olarak anlaşıldıktan sonra, benzer anlamları olan diğer kelimeler aranabilir. Bu şekilde, anlam olarak en uygun eş anlamlı kelimeler bulunabilir.

Bazı kelimelerin, anlam olarak sınırlı sayıda eş anlamlısı vardır. Bu durumda, bu kelimelerin anlamının daha iyi anlaşılabilmesi için, çevresel bağlamlarında kullanımı incelenmelidir. Çünkü, kelimenin anlamının çevresel bağlamlarında da değişiklik gösterdiği görülebilir.

Bilmukabele eş anlamlısı, kelimelerin anlam olarak aynı olmasıdır. İki kelimenin anlam olarak aynı olması, bu kelimelerin çevresel bağlamlarının da incelenmesini gerektirebilir. Eş anlamlılık, anlamları arasında bir benzerlik bulunan kelimeler arasındaki ilişkiyi ifade eder. Bu nedenle, eş anlamlı kelimelerin anlaşılması ve doğru eş anlamlıların bulunması, dilbilgisi ve anlambilim alanlarında önemli bir konudur.

Aysel

Yeni Üye
BaYaN
14 Eyl 2023
285
0
0
Baslik: "Bilmukabele Es Anlamlisi Ne Demek?"

Adim 1: Konunun Tanimi ve Önemi
"Bilmukabele es anlamlisi ne demek?" sorusu, dilbilgisel ve sözcük dagarcigina dair merak uyandiran bir konuyu isaret eder. Dil, iletisimin temel araci oldugu için sözcüklerin anlamini ve kullanimini anlamak önemlidir. Bu baglamda, es anlamlilar, bir kelimenin ayni veya benzer anlamlilaridir. "Bilmukabele" ise Arapça kökenli bir kelime olup, karsilikli veya karsilikli olarak anlamina gelir. Dolayisiyla, "bilmukabele es anlamlisi" terimi, bir kelimenin diger bir kelimeyle ayni veya benzer anlamlara sahip oldugu durumu ifade eder.

Adim 2: Bilmukabele Es Anlamlilarinin Örnekleri
Bilmukabele es anlamlilarinin anlasilmasi için bazi örnekler verilebilir. Örnegin, "güzel" kelimesinin bilmukabele es anlamlisi "hos" veya "çekici" olabilir. Benzer sekilde, "hizli" kelimesinin es anlamlilari arasinda "çabuk" veya "süratli" bulunabilir. Bu örnekler, bir kelimenin farkli baglamlarda kullanilabilecek alternatiflerini gösterir ve dilin zenginligini ortaya koyar.

Adim 3: Bilmukabele Es Anlamlilarin Kullanimi
Bilmukabele es anlamlilar, dilin çesitliligini arttirir ve iletisimdeki esnekligi saglar. Özellikle yazili ve sözlü iletisimde, ayni fikri veya duyguyu farkli kelimelerle ifade etmek gerekebilir. Bu durumda, bilmukabele es anlamlilar kullanilarak iletisimin etkili bir sekilde saglanmasi mümkün olur. Ancak, her es anlamlinin ayni kontekste ve baglamda kullanilamayabilecegi unutulmamalidir.

Adim 4: Es Anlamlilarin Farkliliklari ve Nuanslari
Bilmukabele es anlamlilar arasinda bazi ince farkliliklar ve nuanslar olabilir. Örnegin, "mutlu" ile "mesut" kelimeleri es anlamli olarak kabul edilebilir ancak her iki kelimenin de kullanildigi baglama göre küçük farkliliklar bulunabilir. Bu nedenle, es anlamlilar arasindaki ince ayrimlarin ve farkliliklarin farkinda olmak önemlidir.

Adim 5: Es Anlamlilarin Zenginligi ve Dilin Esnekligi
Bilmukabele es anlamlilar, dilin zenginligini ve esnekligini gösterir. Bir konsepti veya duyguyu ifade etmek için birçok farkli kelime seçenegi olmasi, iletisimde daha incelikli ve etkili bir ifade imkani saglar. Bu durum, dilin sürekli olarak evrim geçirdigini ve yeni kelimelerin veya anlamlarin ortaya çiktigini gösterir.

Adim 6: Sonuç ve Sikça Sorulan Sorular (SSS)
"Bilmukabele es anlamlisi ne demek?" sorusu, dilbilgisine ve sözcük dagarcigina dair temel bir konuyu isaret eder. Es anlamlilar, bir kelimenin ayni veya benzer anlamlilari olarak tanimlanir ve iletisimde kullanimi yaygindir. Ancak, her es anlamlinin ayni baglamda ve tonlama ile kullanilamayabilecegi unutulmamalidir. Dilin zenginligi ve esnekligi, bilmukabele es anlamlilar araciligiyla ortaya çikar ve iletisimde farklilik ve incelik saglar.

Sikça Sorulan Sorular (SSS):

Bilmukabele es anlamlilar neden önemlidir?
Bilmukabele es anlamlilar, iletisimde kelime seçiminde esneklik ve çesitlilik saglar. Bir konsepti veya duyguyu farkli kelimelerle ifade etmek, iletisimin daha etkili olmasini saglar.

Bilmukabele es anlamlilar arasindaki farkliliklar nelerdir?
Es anlamlilar arasinda bazi ince farkliliklar ve nuanslar olabilir. Her kelimenin kullanildigi baglama ve tona bagli olarak, farkli anlamlar veya vurgular ortaya çikabilir.

Es anlamlilar nasil kullanilmalidir?
Es anlamlilar, iletisimin gerektirdigi baglam ve tonlama dogrultusunda seçilmelidir. Her kelimenin ayni baglamda ve tonlama ile kullanilamayabilecegi göz önünde bulundurulmalidir.

darvinizkim

Üye
BaY
10 Eyl 2023
17,005
641
5
Bilmukabele eş anlamlısı, terim olarak, “paralel birbirine benzemeyen, karşılıklı olarak ilişkili anlatımlar" olarak tanımlanır. Bu ifade, başka bir deyişle, iki karşıt kavramın aynı anda ifade edilmesi olarak da tarif edilebilir.

Örneğin, bir öğretmen kendi öğrencilerine bilmukabele kullanarak öğretim sağlayabilir. Öğrenciler örnek kullanılarak bir konuyu anlamak için birbirinden farklı yollarla izleyebilir. Öğretmen bir konu hakkında açıklayıcı ve kavramsal bir açıklama yapabilir ve aynı zamanda örneklerle destekleyebilir. Örnek olarak, hayvanların sınıflandırılması konusunda, öğrencilere örnek hayvanların farklı karakteristik özelliklerini veya gruplara nasıl sınıflandırıldıklarını göstermek için kullanılabilir.

Bilmukabele, derslerde kullanılan bir öğretim yöntemidir. Öğrencilerin anlayışını geliştirmelerine yardımcı olmak için, farklı anlayışların ve kavramların birlikte kullanılmasını sağlar. Öğrencilerin ders konularına karşı tutumlarını ve anlayışlarını geliştirmelerine yardımcı olmak için, öğretmenler farklı anlatımları bir araya getirebilir. Örneğin, kimya konusunda, öğrencilerin kimyasal reaksiyonların anlaşılması için hem kavramsal çalışmaya hem de örnekler kullanarak öğretim sağlayabilirler.

Bilmukabele, öğrencilerin konuları kavramalarına yardımcı olmak için önemlidir. Öğrenciler, konuları anlamaya ve anında uygulamaya yardımcı olan öğretim yöntemleriyle öğrenmeyi kolaylaştırır. Eğitimciler bu yöntemi kullanarak öğrencilerin öğrenme sürecini kolaylaştırmak için çeşitli yaklaşımlar geliştirebilirler. Örneğin, matematik konusunda, öğrencilere kavramsal açıklamalarla birlikte örnekler de sunarak öğretim sağlayabilirler. Aynı zamanda, öğrencilerin anlayışını geliştirmelerine yardımcı olmak için öğrencilerin konuları kendileri öğrenebilecekleri yolları keşfetmelerini teşvik edebilirler.

Ozgul

Yeni Üye
BaYaN
14 Eyl 2023
305
0
0
Bilmukabele, dilbilgisi terimleri arasında yer alan bir kelimedir. Bu kelime, iki veya daha fazla kelimenin aynı anlamı ifade eden başka kelimelerle değiştirilmesi olarak tanımlanır. Örneğin, "çok" ve "çokça" gibi kelimeler bilmukabele olarak adlandırılır. Bunlar, aynı anlamı ifade etmektedir, ancak yazım ve telaffuzları farklıdır. Bu tür kelimeler, konuşma ve yazma çevrelerinde çeşitliliğe katkıda bulunarak, sözcük çeşitliliğinin artmasına yardımcı olurlar. Ayrıca, dilbilgisi kurallarına göre kullanılmaları gereken kelimelerin belirlenmesinde de yardımcı olurlar. Örneğin, "görmek" ve "görünmek" gibi kelimeler, sözcük kullanımında dilbilgisi kurallarına uygun olarak kullanılmalıdır. Bu nedenle, bilmukabele kelime çeşitliliğinin artması ve dilbilgisi kurallarına uygun kullanımın sağlanmasında önemli bir yere sahiptir.

LegendSword

Moderator
Moderator
BaYaN
23 Mar 2024
1,767
0
0
Bilmukabele, "karşılıklı olarak" anlamına gelir. Yani, bir eylemin veya bir durumun karşılıklı olarak yapıldığı veya gerçekleştiği anlamına gelir. Örneğin, "görüşmeler bilmukabele olarak gerçekleştirildi" ifadesindeki "bilmukabele" kelimesi, taraflar arasında karşılıklı olarak gerçekleşen görüşmeleri ifade eder. Bu terim, genellikle karşılıklı bir eylemin varlığını vurgulamak için kullanılır. Bu tür ifadelerde, her iki tarafın da etkileşimde bulunduğu ve birbirine karşılık verdiği anlamı taşır.

Ece

Yeni Üye
BaYaN
14 Eyl 2023
332
0
0
Bilmukabele, sözlükteki gibi aynı veya yakın anlamlı kelimelerin birbirini tamamlayıcı veya çoğaltıcı şekilde kullanılması olarak tanımlanır. Bilmukabele, özellikle edebiyatta ve konuşmalarda kullanılan bir retorik yöntemdir. Konuşma veya yazıda aynı veya yakın anlamlı kelimelerin kullanılması sayesinde konuya daha etkili anlatım sağlanır.

Bilmukabele, konuşma veya yazıda metinlerin dilsel zenginlik ve anlaşılırlık kazanmasını sağlar. Özellikle yazıda kullanılan bilmukabele, metinlerin akıcılığını artırır ve okuyucunun dikkatini çekmek için kullanılır. Aynı veya yakın anlamlı kelimelerin sık sık kullanılması sayesinde metnin güzelliği, anlamlılığı ve çekiciliği artar.

Bilmukabele, anlamsal zenginlik ve çekicilik sağlamakla kalmaz. Aynı veya yakın anlamlı kelimelerin kullanılması, metinlerin akıcılığını da artırır. Anlamın daha kolay anlaşılmasını ve okuyucunun daha kolay anlamlandırmasını sağlar. Bu sayede metinlerin daha etkili bir şekilde anlaşılmasını hedefler.

Bilmukabele, her türlü metin ve konuşmada kullanılabilir. Yazıda kullanılan bilmukabele, lirik şiirlerin ve hikâyelerin anlaşılırlığını artırarak güzelliğinin artmasını sağlar. Konuşmalarda ise, bilmukabele, konuşmacının konuya daha etkili anlatım kazandırmasını sağlar.

Cemile

Yeni Üye
BaYaN
14 Eyl 2023
292
0
0
Bilmukabele, kelimeler arasında karşılıklı olarak aynı anlama sahip olma durumuna verilen bir isimdir. Bu durum başka bir deyişle anlamsal eşdeğerlik olarak tanımlanır. Örneğin, "yürümek" ve "gitmek" kelimeleri arasında bilmukabele vardır çünkü her ikisi de aynı anlama gelmektedir. Anlamsal eşdeğerlik, aynı kavramın farklı kelimeler kullanılarak ifade edilmesini gerektirir. Bu anlamsal eşdeğerlik, her dil için geçerlidir. Örneğin, İngilizce'de "run" ve "go" kelimeleri arasında bilmukabele vardır, çünkü her ikisi de aynı anlam ifade etmektedir. Bu nedenle, bilmukabele eşanlamlılar arasında eşdeğerlik sağlayan kelimeler olarak tanımlanmaktadır.

MaviGozluAli

Yeni Üye
BaY
13 Ağu 2023
11,572
517
0
Bir kelime veya ifadenin anlamının başka bir kelime veya ifadeyle aynı anlama sahip olmasına "eş anlamlılık" denir. Eş anlamlı kelimeler, farklı yazım biçimleri ve heceleri olan ancak aynı anlama sahip olan kelimelerdir. Örneğin, "güçlü" ve "zor" eş anlamlı kelimelerdir.

Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar (Toplam:0)