BİLSAT açılımı, Biyoloji, İlim, Sosyal Bilimler ve Teknoloji anlamına gelmektedir. BİLSAT, Türkiye'de özel bir eğitim kurumunda öğrencilere verilen derslerin kapsamına verilen genel bir isimdir. BİLSAT, eğitim kurumlarında öğrencilere verilen derslerin temelinde, tüm öğrencilerin hayatlarının bir parçası olan bilim, teknoloji, sosyal bilimler ve toplumla ilgili önemli konuları kapsayan bir eğitim programıdır.
BİLSAT programı, bir eğitim kurumunda öğrencilere verilen derslerin kapsamını belirleyen kriterleri de kapsamaktadır. Örneğin, BİLSAT programının kapsamında, biyoloji, fizik, kimya, tarih, coğrafya, psikoloji, sosyoloji, dil ve edebiyat gibi dersler içermektedir. Ayrıca, programa dâhil olan dersler arasında, teknoloji, endüstriyel mühendislik, makine mühendisliği, bilgisayar mühendisliği, elektronik mühendisliği, tıp, veterinerlik, mimarlık ve diğer meslekler de dahil edilebilmektedir.
BİLSAT programının amacı, öğrencilerin kişisel gelişimlerini desteklemek ve onlara, çağdaş hayatın gerektirdiği konulara daha kolay ulaşmayı sağlamaktır. Program, öğrencilerin geleceğe yönelik çalışmalarının temelini oluşturan konuları öğrenmesine yardımcı olmaktadır. Program, öğrencilere, hayatın her alanında başarılı olmalarını sağlayacak bilgi, beceri ve deneyimler kazandırmaya yönelik eğitimler sunmaktadır. BİLSAT programı, öğrencilere, çağdaş bilim, teknoloji, sosyal bilimler ve toplumla ilgili alanlarda karşılaşabilecekleri zorlukların üstesinden gelmelerine yardımcı olmaktadır.