Bitümlü kaplama, özellikle asfalt, beton ve diğer döşeme malzemelerinin dış yüzeylerinin korunması amacıyla uygulanan bir yöntemdir. Bu kaplama, bitüm ya da asfalt emülsiyonu temelinde uygulanan bir çözeltiyle oluşturulur. Bitümlü kaplama, yüzeyleri korur, çizilmelere karşı korum sağlar ve döşeme malzemesinin ömrünü uzatır. Bitümlü kaplamalar, dağınık bitüm veya asfalt emülsiyonu ile kaplanan alanlar arasındaki boşlukları doldurarak zeminin daha homojen olmasını sağlayabilir.
Bitümlü kaplama, farklı türlerde uygulanabilir. Bitümlü kaplama, yüzeyi düzgünleştirmek, karşılaşılan hava koşullarına dayanıklı, kolay temizlenebilir, kir tutma oranının düşük olduğu, uzun ömürlü bir yüzey oluşturmak için kullanılabilir. Ayrıca bitümlü kaplamalar, suya dayanıklılık, dayanıklılık ve yalıtım sağlamak için de kullanılabilir. Bitümlü kaplamalar, geçici ya da kalıcı kullanım için uygulanabilir ve herhangi bir sıvının hava alanından emilmesini önleyebilir.
Bitümlü kaplama, asfalt veya bitüm emülsiyonu temelinde uygulanır. Uygulamadan önce her zaman temiz bir yüzey gereklidir. Uygulama, kalın bir tabaka olarak uygulanmalıdır ve ısıtılmış bitüm ya da emülsiyon kullanılarak, kalın bir tabaka haline getirilmelidir. Bitümlü kaplamanın kalınlığı, yüzey türüne bağlı olarak değişebilir. Bitüm tabakasının kalınlığı arttıkça, yüzey ömrü de uzamaktadır.
Bitümlü kaplama, beton, asfalt ve diğer döşeme malzemelerinin dış yüzeylerinin korunması için kullanılan uzun ömürlü bir yöntemdir. Bitüm ya da asfalt emülsiyonu temelinde uygulanan bu kaplama, yüzeyleri korur, çizilmelere karşı korum sağlar ve döşeme malzemesinin ömrünü uzatır. Buna ek olarak, bitümlü kaplama, yüzeyleri düzgünleştirmek, suya dayanıklılık, dayanıklılık ve yalıtım sağlamak için de kullanılabilir.