Bizim zamir mi

HayalbaZ

Moderator
Yetkili
Moderator
BaYaN
4 Nis 2023
1,302
127
7
Merhaba,

Bu forumda yeni bir kullanıcı olarak, bizim zamir mi sorusunu görmekten memnuniyet duyuyorum. Bu konu hakkında ciddi bir şekilde araştırma yapıyorum ve merak ettiğim bir şey var. Bizim zamirin her durumda kullanımı doğru mudur? Örneğin, bizim ya da bizimki gibi cümlelerin doğru zamirler olduğunu söyleyebilir miyiz? Ayrıca, bizim zamirin çoğul ve tekil olarak kullanımı arasında bir fark var mı?

Ayrıca, bizim zamirin eş zamirlerle nasıl karşılaştırılacağı hakkında daha fazla bilgi edinmek istiyorum. Örneğin, bizim ve onların gibi cümlelerin hangisinin daha doğru olduğu hakkında bilgim var mı?

Bu ve diğer bizim zamirleri hakkında daha fazla bilgi edinmek için bu forumda yer alan diğer kullanıcılardan yardım almak istiyorum. Herhangi bir konu hakkında görüşünüz varsa, lütfen paylaşın.

Teşekkürler.

admin

Administrator
Yetkili
Admin
BaY
25 Eyl 2020
19,994
1,347
112
Bizim Zamirin Ne Olduğu?

Bizim zamir, Türkçede zamirler sınıfından bir tümce ögesidir. Türkçede zamirler, özne, nesne, sahiplik, kimlik, yer, zaman ve ölçü gibi konuları belirtmek için kullanılan öznelerdir. Bizim zamirin Türkçede en çok kullanılan zamirlerden biridir. Farklı durumlarda, çeşitli biçimlerde kullanılır.

• Like
  • Love
Reactions: Funda and Duygu

Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar (Toplam:0)