Bölge sınırları, bir bölgenin fiziksel ve hukuksal sınırları olarak tanımlanabilir. Bölgeler, çevresel, kültürel, sınırları göz önünde bulundurularak belirlenir ve genellikle ulus devletler arası sınırların belirlenmesinde kullanılır.
Türkiye, hem fiziksel, hem de hukuksal olarak bölgelerinden oluşur. Fiziksel bölgeler, kıtalar, denizler, okyanuslar, ırmaklar, göller ve dağlar tarafından sınırlandırılır. Hukuksal sınırlar ise, ulusal sınırlarla belirlenir. Türkiye’nin bölgelerinin ulusal sınırlarını saptamak için, devletler arası anlaşmalar, uluslararası sözleşmeler, kanunlar, hükümler ve hukuk tesisleri kullanılır.
Türkiye, farklı bölgeler arasında sınırlar çizmek için bazı ulusal sınır kurallarına sahiptir. Bu sınırlar genellikle, fiziksel özellikleri ve hukuksal kuralları göz önünde bulundurarak belirlenir. Örneğin, Türkiye’nin ulusal sınırlarını saptamak için, doğu ve güneyde Irak’la, batıda Ege Denizi, kuzeyde Bulgaristan ve Gürcistan ile ve kuzeydoğuda Karadeniz’le sınırlarını çizmektedir.
Türkiye, farklı bölgeler arasında sınırlar çizmek için bazı ulusal sınır kurallarına sahiptir. Bu kurallar, fiziksel özellikleri ve hukuksal kuralları göz önünde bulundurarak belirlenir. Türkiye’nin fiziksel bölge sınırlarını saptamak için, kıtalar, denizler, okyanuslar, ırmaklar, göller ve dağlar göz önünde bulundurulur. Hukuksal bölge sınırları ise, ulusal sınırlarla, devletler arası anlaşmalar, uluslararası sözleşmeler, kanunlar, hükümler ve hukuk tesisleri kullanılarak belirlenir. Bu sınırlar, ulusal sınırların belirlenmesi ve ulusal güvenlik konularının çözümü için önemli bir kıstastır.