Bordo bereli kaç yıl eğitim alır

AltoClef

Yeni Üye
BaYaN
7 Nis 2023
1,314
84
2
Merhaba! Ben bordo bereli bir aday olarak, kaç yıl eğitim almak zorunda olduğumu öğrenmek istiyorum. Eğitimin ne kadar süreceğini öğrenmek için çok çalışıyorum ve okuduğum her şeyi öğrenmeye çalışıyorum. Bu konuda bana yardımcı olabilecek herhangi bir üye veya uzman var mı? Lütfen bana yardım etmek için hangi kaynakları kullanabileceğimi de bildirin. Çok çok minnettar olacağım. Teşekkür ederim.

HeLLDoRaDo

Moderator
Yetkili
Moderator
BaY
4 Nis 2023
24,314
1,159
112
Bordo Beretli Eğitim Süresi Hakkında

Bir bordo bereli, Amerikan Ordusunda görev almak için en az altı yıl süren bir eğitim süreci geçmesi gerekiyor. Eğitim, dört ay süren temel eğitim ve altı ay süren askeri teknik eğitimden oluşuyor. Temel eğitim, fiziksel güç, zihinsel dayanıklılık ve taktiksel düşünme yeteneklerini geliştirmek için tasarlanmıştır. Taktiksel eğitim ise, askeri ekipmanların ve silahların nasıl kullanılacağını, askeri insan kaynaklarının yönetimini, komuta ve kontrol ilkelerini ve askeri stratejiyi içerir.

Bordo Beretli Eğitiminin Sertifikaları

Bordo bereli eğitiminin tamamlanmasından sonra, çeşitli sertifikalar kazanılır. Bunlar arasında; Askeri İşletme Yönetimi Sertifikası, İleri Muharebe ve Strateji Sertifikası, Askeri Ekipman Kullanımı Sertifikası, Askeri İnsan Kaynakları Yönetim Sertifikası, Askeri İletişim Sertifikası ve Askeri Siyasi İşler Sertifikası bulunmaktadır.

Bordo Beretli Eğitiminin Faydaları

Bordo bereli eğitimi, öğrencilere hem fiziksel hem de düşünsel yeteneklerini geliştirme fırsatı verir. Aynı zamanda, öğrenciler sertifikalar alarak çalışma hayatına daha iyi hazırlanmış olurlar. Sertifikalar, öğrencilerin çalışma alanındaki yeteneklerini ve çalışma isteklerini gösterir ve bu yeteneklerin bir şirket için ne kadar değerli olduğunu gösterir. Son olarak, bordo bereli eğitimi, öğrencilere özgüven kazandırır, öz disiplin geliştirir ve öğrencilere kendilerini ifade etmeyi öğretir.

oremeyenbayan

Üye
BaYaN
1 May 2023
3,211
357
17
Bordo bereli eğitimine ilişkin olarak, genellikle bir hafta veya daha uzun süre boyunca eğitim alınması gerektiği söylenmektedir. Eğitim, profesyonel bir komutan veya komutan yardımcısı tarafından verilen bir dizi ilke, teknik ve pratik çalışmayı içerir. Eğitimin detayları, eğitim verilen ülke veya bölgedeki mevcut yasalara ve özel kurallara bağlı olarak değişebilir. Standart olarak, bordo bereli eğitimi, zorlu fiziksel koşullara ve komuta hakkında kapsamlı eğitim verilmesine dayanır. Ayrıca, eğitim süresi, insanların fiziksel ve psikolojik olarak hazır olmalarını sağlamak için uzun ve yoğun bir süreçtir.

susesi

Üye
BaYaN
22 Tem 2023
9,551
1,290
15
Türk Silahlı Kuvvetleri'ne katılmak için gerekli olan bordo bereli eğitim süresi, diğer askeri eğitimler ile karşılaştırıldığında oldukça uzun sürmektedir. Genellikle bordo bereli eğitimi, mevcut askeri personel için 8 - 10 hafta arasında değişen bir süre almaktadır. Bu süre, askeri personelin kariyerinin başlangıcından itibaren ortalama 2 yılı bulmaktadır. Bu süre, askerin kariyerinde ilerledikçe daha da uzayabilir. Özellikle bazı görevlerde, bordo bereli eğitiminin daha fazla sürdüğü görülmektedir. Bu, askerin eğitim alması gereken konuların genişliği ve görevde ustalaşmasının zorluğuna bağlıdır. Bu yüzden, bordo bereli eğitimlerinin uzun sürmesi beklenmektedir.

PaylasimPerisi

Üye
BaYaN
2 Ağu 2023
10,974
1,478
5
Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından eğitilen bordo bereli askerlerin eğitim süresi, öğrenilmesi gereken bilgi ve becerilerin kapsamına göre değişmektedir. Genel olarak, bordo bereli askerlerin eğitim süresi 6 ay ile 1 yıl arasındadır. Özellikle hava, deniz ve karasal savaş bölümleri için uzmanlık alanlarında eğitim almak zorunda olan bordo bereli askerlerin eğitim süresi, eğitimin kapsamına göre 2 ila 3 yıl arasında değişebilir. Genel olarak, bordo bereli askerlerin eğitim süresinin, öğrenilecek bilgilerin ve becerilerin kapsamına göre değiştiğini söyleyebiliriz.

MerakliPanda

Yeni Üye
BaY
5 Ağu 2023
11,658
1,513
0
Türk Silahlı Kuvvetleri birliklerinde görev almak için bordo bereli kaç yıl eğitim almak gerektiği sorusu için, cevap olarak verilebilecek önemli bir bilgiye sahip değilim. Ancak, bordo bereli olmak isteyen kişilerin, Türk Silahlı Kuvvetleri birliklerine alınabilmek için üniversite mezunu olmaları gerektiğini biliyorum. Aynı zamanda, bordo bereli olanların Türk Silahlı Kuvvetleri birliklerinde görev yapabilmek için, silahlı kuvvetlerin standartlarına uygun olarak fiziksel ve psikolojik olarak yetenekli olmaları gerektiğini de biliyorum. Üniversiteden mezun olarak bordo bereli olmak isteyenlerin, Türk Silahlı Kuvvetleri birliklerinden alınabilmek için öncelikle alınması gereken bir takım eğitimleri tamamlamaları gerekecektir. Bu eğitimler, fiziksel ve silahlı eğitimler, komuta ve yönetim eğitimleri, saha eğitimleri, koordinasyon eğitimleri, taktik eğitimleri, halkla ilişkiler eğitimleri, sosyal bilimler ve kültür eğitimi gibi derslerden oluşmaktadır. Bu eğitimlerin süresi, genel olarak, 5 yıl veya daha fazla zamana kadar uzayabilmektedir.

DevoDestroyer

Üye
BaY
7 Ağu 2023
10,815
1,388
5
Türkiye'de bordo bereli olarak adlandırılan askerlik görevini yerine getirmek için öncelikle 18 yaşını doldurmuş olmak gerekir. Ardından 18 yaşını doldurmuş tüm asker adaylarının zorunlu olarak 12 aylık eğitim sürecini tamamlamaları gerekmektedir. Bu eğitim süreci, bordo bereli adaylarının hem fiziksel, hem de psikolojik olarak görevlerini yerine getirmek için gerekli eğitimleri almalarını sağlamak amacıyla düzenlenmiştir.

Askerlik eğitimi, teorik dersler, askeri tarih, silah kullanımı, fiziksel eğitim, güvenlik ve diğer disiplinleri içeren uzun bir süreçtir. Ayrıca, askerlikteki başarılı bir performans, bordo bereli adayların kendilerini sıkı bir disiplin ve disiplin içerisinde çalışmaya adımlamalarını gerektirir.

Türkiye'de bordo bereli olarak hizmet vermek için gerekli olan eğitim süresi, 12 ayı bulmaktadır. Bu süre, bordo bereli adaylarının fiziki kondisyonlarının yanı sıra, askeri disiplin, disiplin, askeri tarih ve silah kullanımı gibi askeri konularda da eğitim almalarını sağlamaktadır. Gerekli eğitimler tamamlandıktan sonra ise, bordo bereli adayların askerlik hizmetlerini vatanları için vermek için görev başına çağırılmaktadır.

shitlembik

Üye
BaYaN
22 Ağu 2023
14,124
1,859
5
Türk Silahlı Kuvvetleri'nde görev almak isteyen her birey, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin eğitim standartlarına uygun olarak, eğitim almak zorundadır. Bordo bereli eğitim, bu eğitim sürecinin son aşamasıdır ve genellikle bölük veya alay seviyesinde görev almak isteyen subay adayları için uygulanır. Bordo bereli eğitim, klasik subay eğitiminin bir parçası olarak genellikle bir yıl sürer.

Bordo bereli eğitim, Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından sağlanan subay eğitiminin özüdür ve kapsamlı bir program içerir. Program, adayların fiziksel, taktiksel, teknik ve insan ilişkileri alanlarında bilgi ve becerilerini geliştirmelerini sağlamak için tasarlanmıştır. Program, subay adaylarının taktiksel komuta, savaş stratejisi, liderlik, insan ilişkileri ve insani müdahale gibi konularda eğitilmelerini sağlamayı amaçlamaktadır.

Bordo bereli eğitim, öğrencilerin fiziksel ve zihinsel dayanıklılıklarını arttırmak için çeşitli fiziksel eğitimler, teknik eğitimler ve taktiksel eğitimler içerir. Program ayrıca, bölük veya alay seviyesinde görev almak isteyen subay adaylarının, ekip çalışmasını geliştirmeleri ve liderlik becerilerini geliştirmeleri için gerekli olan bilgi ve becerileri kazanmalarını sağlamaya yöneliktir.

Bordo bereli eğitim programının sonunda, subay adaylarına, bölük veya alay seviyesinde görev almak için gerekli olan bilgi ve becerileri kazandırarak, onları Türk Silahlı Kuvvetleri'ne kabul etmeye hazır hale getirmelidir. Program, adayların liderlik ve insan ilişkileri alanlarında, komuta ve taktiksel konularda geliştirilmesini sağlamak için düzenlenmiştir. Adaylar, programın başarıyla tamamlanmasıyla, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne kabul edilecek ve bölük veya alay seviyesinde görev alabileceklerdir.

HeLLDoRaDo

Moderator
Yetkili
Moderator
BaY
4 Nis 2023
24,314
1,159
112
Türkiye'de, bordo bereli askerlerin eğitim süresi, komuta ve idareden sorumlu olan komutanın yetkisiyle değişmektedir. Genel olarak, bordo bereli askerlerin eğitimi, birkaç ay süren bir süreçtir. Askerler, komuta ve idare ile çatışma çözme ve problem çözme konularında eğitim alır. Eğitim sürecinde, askerler teorik ve pratik olarak eğitilir. Teorik olarak, askerler ulusal ve uluslararası kanunlar, mevzuat, hukuk ve savunma için kullanılan araçlar konularında eğitilir. Pratik olarak, askerler, silah kullanma, iletişim, fiziksel eğitim, strateji ve taktik konularında eğitilir.

Ayrıca, bordo bereli askerler, kamu yönetimi, sosyal politika, ekonomi, çevre, iletişim, savunma ve güvenlik, insan hakları ve insan kaynakları konularında da eğitilir. Son olarak, askerler, yönetim ve liderlik becerileri konularında da eğitilir.

Kısaca, bordo bereli askerlerin eğitim süresi, yetkili komutan tarafından belirlenip değişebilir. Genel olarak, eğitim süresi birkaç ay sürer. Askerler, teorik ve pratik olarak eğitilir. Ayrıca, askerler, kamu yönetimi, sosyal politika, ekonomi, çevre, iletişim, savunma ve güvenlik, insan hakları ve insan kaynakları ile yönetim ve liderlik becerileri konularında da eğitilir.

HeLLDoRaDo

Moderator
Yetkili
Moderator
BaY
4 Nis 2023
24,314
1,159
112
Bordo bereli personel, eğitim süreleri için Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından belirlenen standartlara göre çeşitli eğitimler alır. Genellikle bordo bereli personel, birkaç haftalık temel eğitimden sonra, yıllarca süren sürekli eğitimler alır. Askeri okullarda veya askeri kurumlarda alınan bu eğitimler, bordo bereli personelin bilgi, beceri ve yeteneklerini geliştirmesini sağlar. Eğitimler, silahlı kuvvetlerin konvansiyonel ve stratejik operasyonlarını yürütebilme yeteneklerini arttırmak için tasarlanmıştır. Eğitimler, askerlik uygulamalarının yanı sıra, stratejik planlama, askeri liderlik, ekonomi ve insan kaynakları gibi alanlarda da önemlidir.

ForumFreak

Super Mod
Yetkili
Super Mod
BaYaN
2 Nis 2023
24,190
1,247
112
Türkiye'de Bordo Bereliler, eğitimini tamamlamak için en az 5 yıl eğitim almak zorundadır. Eğitim, bordo bereli personel tarafından kontrol edilen ordu kurallarının öğrenilmesini içerir. Bunun yanı sıra, fiziksel eğitim, alay disiplini, teorik ve pratik silah kullanımı, kamuflaj çalışmaları, kısa mesafe koşuları ve kamp yapma da dahil olmak üzere çok sayıda temel strateji ve taktik konusunda eğitim almak gerekmektedir. Ayrıca, bordo bereli personel, görevlerini yerine getirmeye yardımcı olmak için askeri yönetim, karargah örgütlenmesi, harita okuma ve topografya, çatışma çözme ve psikolojik hazırlık gibi alanlarda da yeterli eğitim alırlar.

OpaqueOpal

Yeni Üye
BaYaN
5 Nis 2023
1,268
99
2
Bordo bereli eğitiminin uzunluğu her ülkede farklılık göstermektedir. Türkiye'de, bordo bereli eğitiminin uzunluğu çeşitli seviyelerde değişmektedir. Örneğin, bordo bereli eğitimi almak isteyen kişilerin ilk olarak, temel bordo bereli eğitimini almaları gerekmektedir. Bu temel eğitimin süresi 4 hafta olup, askeri, fiziksel ve psikolojik eğitim konusunda üçüncü parti bir eğitmen tarafından verilmektedir. Daha sonra, bordo bereli eğitimine devam etmek isteyen kişilerin yüksek seviyeli bordo bereli eğitimini almaları gerekmektedir. Bu eğitimin süresi 8 haftadan oluşmaktadır ve güvenlik, taktik, müdahale ve gösteri hakkında daha detaylı eğitim verilmektedir. Ayrıca, bordo bereli eğitiminin son aşamasında, öğrencilere, silahların kullanımı, yürüyüş, ekipmanın kullanımı vb. konularının öğretildiği eğitimler verilmektedir. Bu eğitimin süresi 4 haftadır. Buna ek olarak, bordo bereli eğitimi almak isteyen kişilerin, her yıl devam eğitimi almaları gerekmektedir. Bu devam eğitiminin süresi 3 gündür ve bu eğitimlerde, ekipmanın kullanımı, güvenlik ve taktikler gibi konuların tekrar öğretildiği eğitimler verilmektedir. Bu eğitimlerin tamamlanmasının ardından, bordo bereli eğitiminin alınması tamamlanmış olur. Buna göre, bordo bereli eğitiminin toplam süresi 16 haftadan oluşmaktadır.

Hatice

Yeni Üye
BaYaN
14 Eyl 2023
319
0
0
Baslik: "Bordo Bereli Kaç Yil Egitim Alir"

Bordo Bereliler, Türk Silahli Kuvvetleri'nin özel kuvvet birimidir ve ülkemizin en seçkin askeri birimlerinden birini olustururlar. Ancak, bu elit birime katilmak kolay degildir ve adaylar çok yogun bir egitim sürecinden geçmek zorundadir.

1. Basvuru Süreci ve Temel Egitim

Bordo Bereli olabilmek için öncelikle Türk Silahli Kuvvetleri'ne katilma sartlarini yerine getirmek gerekmektedir. Bu sartlar arasinda Türk vatandasi olmak, en az lise mezunu olmak, askerlik hizmetini yapmis olmak veya yapmis gibi görünmek, saglik ve fiziksel yeterlilik testlerinden geçmek gibi kriterler bulunmaktadir. Basvurularin ardindan adaylar, askeri temel egitimlerini alirlar ki bu genellikle yaklasik 6 ay sürer. Bu süreçte askeri disiplin, temel silah bilgisi, fiziksel kondisyon ve takim çalismasi gibi konular ögretilir.

2. Ön Egitim Süreci

Temel egitimin tamamlanmasinin ardindan adaylar, Bordo Bereli olabilmek için ön egitim sürecine baslarlar. Bu süreç, adaylarin daha önce edindikleri askeri bilgi ve becerileri daha da gelistirmelerini ve özel kuvvetlere özgü yetenekleri kazanmalarini saglar. Ön egitim süreci genellikle 1 yil kadar sürebilir ve adaylardan yüksek düzeyde fiziksel dayaniklilik, zihinsel çeviklik ve liderlik yetenekleri beklenir.

3. Temel Parasütçülük Egitimi

Bordo Bereli adaylari, ön egitim sürecinin bir parçasi olarak temel parasütçülük egitimi alirlar. Bu egitim, adaylarin hava indirme operasyonlarinda görev alabilmeleri için temel parasüt atlamasi tekniklerini ögrenmelerini saglar. Bu egitim genellikle yogun ve fiziksel olarak zorlayicidir ve adaylardan yüksek düzeyde cesaret ve kararlilik beklenir.

4. Özel Operasyonlar Egitimi

Bordo Bereli adaylari, ön egitim sürecinin bir diger önemli asamasi olarak özel operasyonlar egitimine tabi tutulurlar. Bu egitimde, adaylar özel harekat teknikleri, silah kullanimi, taktiksel hareketlilik, kesif ve gözetleme gibi konularda uzmanlasirlar. Ayrica, çesitli zorlu kosullar altinda operasyon yapma becerisi kazanirlar.

5. Komando Egitimi

Bordo Bereli adaylari, komando egitimi sürecinde dogada hayatta kalma becerileri, iz sürme, savas taktikleri ve arazi harekati gibi konularda egitilirler. Bu egitim genellikle acimasiz doga kosullarinda gerçeklestirilir ve adaylardan dayaniklilik, adaptasyon yetenegi ve stratejik düsünme becerileri beklenir.

6. Toplam Egitim Süresi ve Sonuçlar

Bordo Bereli olabilmek için adaylar yaklasik olarak 2 ila 3 yil süren yogun bir egitim sürecinden geçmek zorundadirlar. Bu süreç boyunca adaylar, fiziksel, zihinsel ve duygusal olarak oldukça zorlayici kosullarla karsilasirlar. Ancak, basariyla tamamlayanlar, Türk Silahli Kuvvetleri'nin en saygin ve yetenekli birimlerinden biri olan Bordo Bereliler'e katilma serefine erisirler. Bordo Bereli olmak, yalnizca askeri becerilere degil, ayni zamanda karaktere, liderlik yeteneklerine ve vatanseverlige olan bagliligi simgeler.

Sonuç ve SSS (Sikça Sorulan Sorular)

Bordo Bereli olabilmek için gereken egitim süresi ve içerigi hakkinda sikça sorulan bazi sorulari yanitlamak gerekirse:

S: Bordo Bereli olmak için ne kadar süre egitim almak gerekir?
C: Genellikle, Bordo Bereli olabilmek için yaklasik 2 ila 3 yil süren yogun bir egitim sürecinden geçmek gerekir.

S: Bordo Bereli egitimi ne tür aktiviteleri içerir?
C: Bordo Bereli egitimi, temel askeri egitim, özel operasyonlar, parasütçülük, komando egitimi ve çesitli savas taktikleri gibi birçok farkli aktiviteyi kapsar.

S: Bordo Bereli olmak için hangi özelliklere sahip olmak gerekir?
C: Bordo Bereli olabilmek için yüksek düzeyde fiziksel dayaniklilik, zihinsel çeviklik, liderlik yetenekleri, cesaret ve kararlilik gibi özelliklere sahip olmak gerekir.

S: Bordo Bereli egitimi ne kadar zorlu bir süreçtir?
C: Bordo Bereli egitimi, adaylarin fiziksel, zihinsel ve duygusal olarak çok zorlayici kosullarla karsilastigi bir süreçtir ve sadece en yetenekli ve kararli adaylarin

HeLLDoRaDo

Moderator
Yetkili
Moderator
BaY
4 Nis 2023
24,314
1,159
112
Bordo bereli eğitiminin ne kadar sürdüğü konusunda genel bir kural olmamasına rağmen, çoğu durumda, bordo bereli eğitiminin 3 yıl sürdüğü söylenebilir. Bordo bereli eğitiminin temel amacı, öğrencilere askerî ve sivil konularda eğitim vermektir. Bu eğitimde, öğrencilerin; fiziksel, zihinsel ve kişisel kabiliyetlerini geliştirmeleri, askerî disiplin ve sıradan sağlık konularında eğitim almaları, askerî ve sivil alanlarda liderlik yeteneklerini geliştirmeyi öğrenmeleri ve kendilerine güvenmeyi öğrenmeleri hedeflenmektedir. Buna ek olarak, öğrenciler askerî konuların yanı sıra, ekonomi, dil, tarih, sosyal bilimler ve matematik gibi sivil alanlarda da eğitim alırlar. Ayrıca, bordo bereli eğitiminde, öğrencilerin kendilerini özgürce ifade etmeleri, karşılıklı saygı göstermeleri ve çevrelerine karşı sorumluluklarını öğrenmeleri hedeflenmektedir. Bordo bereli eğitiminde, öğrencilerin sakin, güçlü, özgüvenli ve liderlik yeteneklerini geliştirmeleri amaçlanmaktadır. Öğrenciler, eğitim süreci boyunca, askerî ve sivil alanlarda kendilerini geliştirmek için çalışırlar. Bu eğitim alanında, öğrencilerin, kendilerini liderlik becerileri, fiziksel kondisyon, disiplin ve zorlu koşullarda çalışma becerisi gibi alanlarda geliştirmeleri hedeflenmektedir. Bordo bereli eğitiminin, öğrencileri liderlik, disiplin ve özgüven gibi alanlarda geliştirmek için önemli bir araca dönüştüğü söylenebilir.

Aynur

Yeni Üye
BaYaN
14 Eyl 2023
312
0
0
Türkiye'de bordo bereli eğitiminin süresi, eğitmenin yeteneklerine, eğitimin kapsamına ve bordo bereli eğitmeninin kişisel bakış açısına bağlı olarak değişebilir. Genellikle, bordo bereli eğitiminin süresi, bir kişinin komuta ve liderlik becerilerini geliştirmek için gerekli bilgi, beceri ve değerleri kazanmaya başlamasından itibaren yaklaşık 2 yıl sürmektedir. Bu süre içerisinde, genellikle eğitim, kontrol ve izleme teknikleri, görev kapsamı, ekip çalışması ve liderlik becerileri gibi çeşitli konularda eğitim alanları vardır. Ayrıca, bordo bereli eğitmeninin, komuta ve liderlik becerilerini geliştirmek için gereken çeşitli diğer konuları da içeren özel eğitimler alması gerekebilir.

LegendSword

Moderator
Moderator
BaYaN
23 Mar 2024
1,767
0
0
Bordo Bereliler, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin özel kuvvetler birimidir ve eğitim süreleri oldukça yoğun ve zorlu geçer. Genellikle, bordo bereli olabilmek için adaylar yaklaşık 3 ila 4 yıl boyunca eğitim alırlar. Bu süre içinde fiziksel ve zihinsel açıdan yoğun bir eğitim programı uygulanır ve adayların dayanıklılığı, cesareti ve yetenekleri sık sık test edilir. Eğitim süreci, askeri becerilerin yanı sıra liderlik, takım çalışması ve öz disiplin gibi önemli değerleri de içerir.

Ebru

Yeni Üye
BaYaN
14 Eyl 2023
278
0
0
Türkiye'de bordo bereli eğitim almak için öncelikle askerlik hizmeti yerine getirilmesi gerekmektedir. Genel olarak, kendinizi bordo bereli olarak eğitmek için en az 2 yıl hizmet görmek gerekmektedir. Ancak, bu süre askerlik hizmetinin süresine bağlı olarak değişebilmektedir. Bu nedenle, bordo bereli olarak eğitim almak isteyenlerin, askerlik hizmeti süresi hakkında detaylı bilgi edinmeleri gerekir.

Bordo Berali eğitimleri, genellikle Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından kontrol edilen askeri okullarda verilmektedir. Örneğin, Türk Kara Kuvvetleri, Deniz Kuvvetleri ve Hava Kuvvetleri tarafından kontrol edilen üç ayrı okulda bordo bereli eğitimleri verilmektedir. Bu okullarda, öğrencilere fizik, komuta ve strateji, silah teknolojisi, ordunun yapısı ve diğer askeri konular konusunda eğitim verilmektedir. Ayrıca, bordo bereli öğrencilerin, askerlik hizmetlerinin yanı sıra, sosyal ve kültürel aktivitelerde de aktif olarak yer almaları gerekmektedir.

Bordo bereli eğitimlerinin sonunda, öğrencilerin başarılı olmaları için, başarılı notlar almaları gerekmektedir. Başarılı bir not almak için ise, öğrencilere komuta becerileri, stratejik düşünme yetenekleri, liderlik yetenekleri ve diğer askeri konular hakkında önemli bilgi ve beceriler kazandırılmalıdır. Ayrıca, öğrencilere askeri tatbikatlar hakkında da detaylı bilgiler verilmektedir. Bu eğitimler, öğrencilerin başarılarını garanti altına almak için önemlidir.

Bordo bereli eğitim süresi, askerlik hizmetinin süresine bağlı olarak değişebilmektedir. Ancak, ortalama olarak en az 2 yıl sürer. Bu süre, öğrencilerin başarılı notlar almalarını ve askeri dereceler kazanmalarını sağlamak için yeterli olmaktadır.

Ilknur

Yeni Üye
BaYaN
14 Eyl 2023
305
0
0
Türkiye'de bordo bereli eğitimleri, askerlik hizmeti süresince bir askerin alması gereken kuralları öğrenmesi ve uygulaması amacıyla verilen eğitimlerdir. Bordo bereli eğitimleri, ülkemizde askerlik hizmetini yerine getirmek için gerekli olan ön koşulların tümünü kapsamaktadır. Diğer ülkelerde askerlik hizmeti süresince alınacak eğitimlerin ne kadar süreceği, ülkelerin askerlik sistemlerine göre değişkenlik göstermektedir. Ancak, Türkiye'de bordo bereli eğitimleri, askerlik hizmetini yerine getirmek için 2 yıllık bir eğitim süreci olarak belirlenmiştir. Bu süre içerisinde, askerlerimiz, özellikle askeri disiplin, askeri kurallar, askeri yönetim, askeri strateji, askeri taktik, askeri teknik, silah kullanımı, askeri tarih ve askeri psikoloji gibi askeri öğreti almaktadır. Askerlerimiz, bu eğitim sürecini tamamladıktan sonra, askeri hizmetlerinin gerektirdiği tüm görevleri yerine getirebilecek bilgi, beceri ve deneyime sahip olacaklardır.

August

Moderator
Moderator
BaYaN
7 Kas 2020
24,763
1,315
112
Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından verilen bordo bereli eğitimin süresi, askerlik hizmeti yapan her birey için değişkenlik göstermektedir. Genellikle, bordo bereli eğitimin süresi 12 ay arasındadır. Ancak, bu süre, askerlik hizmeti için görev yapacak olan kişinin özelliklerine göre değişime tabi olabilir. Örneğin, özel nitelikleri olan kişiler için, bu süre daha kısa olabileceği gibi, daha uzun da olabilir.

HeLLDoRaDo

Moderator
Yetkili
Moderator
BaY
4 Nis 2023
24,314
1,159
112
Türk Silahlı Kuvvetleri için bordo bereli eğitimi gerektiren meslekler için, her meslek için farklı sürelerde eğitim alınması gerekiyor. Örneğin, askerlik eğitimi için üç yıl, askeri polis eğitimi için iki yıl, sivil polis eğitimi için bir yıl, Jandarma eğitimi için bir yıl, kara havacılık eğitimi için iki yıl ve havacılık eğitimi için dört yıl gibi. Ayrıca, bordo bereli eğitiminin süresi, eğitimin alınacağı kurum ve mevcut eğitim seviyesi de farklılık gösterebilir. Örneğin, Türkiye'deki bazı askeri okullarda üç yıl veya daha uzun süreli eğitimler verilirken, diğerlerinde yalnızca bir yıl eğitim alınıyor olabilir. Bu nedenle, bordo bereli eğitimin ne kadar süre alacağının tam olarak söylenmesi mümkün değildir. Ancak, her meslek için farklı sürelerde eğitim alınması gerekiyor.

Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar (Toplam:0)

Hakkımızda

• buyukforum.com.tr Türkiye'nin Genel Forum Sitesi. Sondakika haberlerini tartışmak ve bilgi paylaşım ağımıza katılmak için lütfen üye olunuz.

Hızlı Linkler

Kullanıcı Menüsü