Boşaltım, çevreye zarar vermekten kaçınmak için kullanılan bir süreçtir. Boşaltım, çevre kirliliğini azaltmak veya çevreye zarar vermeyi engellemek için kullanılan bir tekniktir. Boşaltım, çevre kirliliğini önlemek için teknikler, ekipmanlar ve hizmetler arasından seçilen çevre koruma önlemlerinin bir kümesidir.
Boşaltım, atık maddelerin çevreye etkisi azaltılıp, bertaraf edilmesi, arıtılması veya tekrar kullanılması için tasarlanmış bir sistemdir. Boşaltım, atık maddeleri arıtma veya bertaraf etme işlemlerinin tümü olarak tanımlanabilir. Boşaltım, çevre kirliliğini önlemek için zararsız hale getirilmiş atıkların çevreye dökülmesini veya çevreye zarar vermesini önlemek için kullanılan kapsamlı bir sistemdir.
Boşaltım, zararlı atıkların arıtılması ve bertaraf edilmesi için birçok farklı teknik kullanılır. Bu teknikler arasında, fiziksel, kimyasal ve biyolojik arıtma işlemleri bulunur. Fiziksel arıtma işlemleri, atıkların sıkıştırılması, sıkıştırılmış atıkların ayrıştırılması, filtreleme veya başka mekanik işlemleri içerir. Kimyasal arıtma işlemleri ise, atıkların kimyasal olarak değiştirilmesini veya atıkların kimyasal olarak ayrıştırılmasını içerir. Biyolojik arıtma işlemleri ise, biyolojik proseslerin kullanılmasını içerir.
Boşaltım, çevre kirliliğini önlemek veya çevreye zarar vermeyi önlemek için teknikler, ekipmanlar ve hizmetler arasından seçilen çevre koruma önlemlerinin bir kümesidir. Boşaltım, atık maddelerin arıtılması veya bertaraf edilmesi için tasarlanmış bir sistemdir. Boşaltım, zararlı atıkların arıtılması ve bertaraf edilmesi için fiziksel, kimyasal ve biyolojik arıtma işlemleri gibi teknikleri kullanır. Boşaltım, çevre kirliliğini önlemek, çevreye zarar vermeyi önlemek ve çevresel kaynakların korunmasını sağlamak için kullanılan önemli bir süreçtir.