Boşaltım sistemi, kentlerin veya kırsal alanların atık su arıtma ve boşaltma işlemlerini gerçekleştirmek amacıyla kullanılan bir sistemdir. Boşaltım sistemi, içme suyu veya tarımsal su için bazen kullanılan suların arıtılmasını veya ıslah edilmesini sağlayarak, çevre kirliliğini azaltmaya yardımcı olarak, çevreye dost bir ortam oluşturmak amacıyla tasarlanmıştır. Boşaltım sistemi, atık suyun arıtılmasını veya ıslah edilmesini sağlayan, çevreye dost bir çözümdür. Boşaltım sistemi, arıtılmış atık suların, açık havada veya kapalı sistemlerde, güvenli olarak atılması ile birlikte, tekrar kullanılabilir duruma getirilmesini de sağlayabilir. Boşaltım sistemi, kentlerin veya kırsal alanların arıtılmış atık sularının, güvenli bir şekilde uzaklaştırılmasını veya tekrar kullanılmasını sağlayan bir teknolojidir. Boşaltım sistemi, düşük maliyetli ve düşük bakım gerektiren, küçük alanlar için de kullanılabilecek ve çevreye zarar vermeyen bir teknolojidir. Boşaltım sistemi, düşük maliyetli ve düşük bakım gerektiren, küçük alanlar için de kullanılabilecek ve çevreye zarar vermeyen bir teknolojidir. Boşaltım sistemi, atık suların arıtılması veya ıslah edilmesi için kullanılan çeşitli araçları, teknikleri ve hizmetleri içerir. Boşaltım sistemi, çevresel etkiyi azaltmak için çeşitli önlemleri de içerebilir. Boşaltım sistemleri, kentsel alanlarda ve kırsal alanlarda arıtma tesisleri, kanallar, havuzlar, kuyular, göletler, göletler, çoğunlukla çevredeki toprak ve suya zarar vermeyen çeşitli teknolojileri kullanarak, doğal çevreyi kirletmekten kaçınmayı amaçlar. Boşaltım sistemi, çevre ve insan sağlığı açısından önemli olduğu için, çevre yönetiminin önemli bir parçasıdır. Boşaltım sistemi, bölgedeki bireylerin ve kurumların, kentsel alanlarda veya kırsal alanlarda iyi bir çevre üretimine katkıda bulunmaları için gerekli olan temel önlemleri sağlayabilir. Boşaltım sistemi, insanların ve kurumların sağlığını ve çevreyi kirletmekten kaçınmalarına yardımcı olabilen, çevreye dost bir s