Boşboğazlık yapmak ne demek

ZeusNuts

Tanınmış Üye
BaYaN
27 Şub 2022
1,394
132
62
Merhaba herkese,

Boşboğazlık yapmak ne demek? sorusuna cevap arıyorum. Boşboğazlık hakkında ne kadar bilgi sahibi olduğumu merak ediyorum. İyi niyetli bir insan olarak, ne kadar doğru olduğunu ve ne zaman yapılması gerektiğini öğrenmek istiyorum. Boşboğazlık nedir? Nasıl tanımlanır? Boşboğazlık ne zaman yanlıştır? Boşboğazlığın sonuçları nelerdir?

Boşboğazlık hakkında ne kadar fazla bilgi sahibi olursam o kadar iyi olacak. Lütfen bu konu hakkında bana yardım edin. İçtenlikle, bana her şeyi öğretmeye yardımcı olmanızı rica ediyorum. İlginiz için teşekkür ederim.
 

acitatlihayat

Moderator
Moderator
BaYaN
28 Kas 2020
21,838
1,256
112
Boşboğazlık Yapmak Ne Demek?

Boşboğazlık, herkesin konuşmaktan hoşlandığı ve söylediği sözleri anlamsız hale getirmek için kullandığı bir terimdir. Boşboğazlık, konuşurken karşınızdaki kişinin konuşmalarının veya konuşma tarzının anlaşılmaz hale gelmesine neden olur. Boşboğazlık, konuşma ve iletişim becerilerinde çok önemli bir etken olup, çoğu zaman konuşma becerilerinin geliştirilmesi için kullanılır.

Boşboğazlık Yapmak Nasıl Yapılır?

Boşboğazlık yapmak, aslında konuşmalarınızda ne söylediğinizin önemli olmadığı anlamına gelmez. Konuşmalarınızda kullanacağınız kelimelerin ve cümlelerin seçiminde dikkatli olmalısınız. Boşboğazlık yapmak için, sözcüklerin anlamsız hale getirilmesi veya karıştırılması gerekir. Örneğin, konuşurken cümlelerin karıştırılması, sözcüklerin anlamlarını değiştirmek veya sözcüklerin söylenmesinden önce çok sayıda sözcük kullanmak gibi teknikler kullanılabilir.

Boşboğazlık Yapmak İçin Neden Kullanılır?

Boşboğazlık, çoğu zaman konuşma ve iletişim becerilerinin geliştirilmesi için kullanılır. Boşboğazlık, konuşmacının söylediklerini anlamakta zorluk çeken kişilerin hem konuşma hem de iletişim becerilerini geliştirmenin bir yoludur. Boşboğazlık, kişinin günlük yaşamında konuşma ve iletişim becerilerini geliştirmesine yardımcı olur.

Boşboğazlık Yapmak İçin Hangi Durumlarda Uygun Değildir?

Boşboğazlık, her zaman uygun olmayan durumlarda kullanılmamalıdır. Örneğin, yetişkinlerin çocuklarının konuşmalarını geliştirmelerine yardımcı olmak için kullanılmamalıdır. Ayrıca, konuşmacının konuşmalarının anlaşılmaz hale gelmemesi için boşboğazlık kullanımı da uygun değildir. Boşboğazlık, çoğu zaman bir konuşma tarzını geliştirmek için kullanılır ve bu yüzden her zaman uygun değildir.
 

PaylasimPerisi

Üye
BaYaN
2 Ağu 2023
10,974
1,478
5
Boşboğazlık yapmak, konuşmak ya da kendini ifade etmek için kullanılan boş sözleri kullanmak anlamına gelir. Kişinin konuştuğu her şeyin anlamlı ve konuya uygun olması gerekir. Boşboğazlık, kişinin konu hakkında bilgisi olmadığında, konuşmaya devam etmek için kullandığı sözleri anlamsız hale getirir. Boşboğazlık yapmak, başkalarının konuşmalarını bozmak, konuyu değiştirmek, konuşmalarını sürekli kesmek veya cevap vermek için zaman kaybetmek gibi etkilere neden olabilir. Boşboğazlık, aynı zamanda başkalarının duygularını önemsememeye veya onların konuşmalarını zamanını boşa harcamaya neden olabilir. Boşboğazlık yapmak, çoğu zaman karşı konuşan kişiyi sinirlendirir ve samimiyetsiz bir iletişim ortamı oluşturur.
 

MerakliPanda

Yeni Üye
BaY
5 Ağu 2023
11,658
1,513
0
Boşboğazlık yapmak, kişinin konuşmasında anlamsız ya da konu dışı konuşmalar yapması ya da konuşmalarında anlamsız ifadeler kullanması anlamına gelmektedir. Boşboğazlık yapmak, konuşmalarda özgüven, ciddiyet ve önem arz eden sözlerin kullanılmamasıyla sonuçlanır. Boşboğazlık yapmak, karşı tarafa saygısızlık gösterme ve hiçbir anlam ifade etmeyen konuşmalarla da ifade edilebilir. Boşboğazlık yapmak, bir kişinin anlaşılamayan veya konuşma içerisinde benimsenmeyen konuşmalarla çevresindeki insanları rahatsız etmesine veya konuşma sırasında uzun süre süren sessizliklere yol açabilir.
 

PavyonGacisi

Üye
BaYaN
20 Ağu 2023
12,256
1,568
5
Boşboğazlık, başkalarına karşı sözlerini kullanarak kibir ya da alaycılık belirtmek anlamına gelir. Boşboğazlık, toplumda kabul görmekte olan davranış kalıplarını çiğneyerek, özellikle çevresindeki insanların tepkisine maruz kalınarak, kendisini üstün ya da diğerlerinden daha iyi göstermeyi amaçlar. Boşboğazlık olarak adlandırılan davranış, genellikle çevresindeki insanları küçümseyen, aşağılayan ve üstün tutan kişiler tarafından sergilenir. Boşboğazlık, başkalarının kişiliği, fikirleri ya da yetenekleri hakkında alaycı, küçümseyici ve kaba sözlerden oluşan konuşmalardan oluşur. Boşboğazlık, aynı zamanda başkalarının konuşmalarını kesme, konuşmalarının önemini azaltma ve kendisi hakkında iyi şeyler söyleyenleri küçümseme gibi davranışları da kapsayabilir. Boşboğazlık, diğerleri tarafından kötü algılanan ve kabul edilmeyen bir davranış kalıbidir. Boşboğazlık, insanlar arasındaki ilişkileri kötü yönde etkileyebilir ve aralarındaki güveni yıkabilir. Boşboğazlık, sözlü olarak yapılan bir davranış olmakla birlikte, davranışlar veya mimiklerle de sergilenebilir.
 

kadiristerse

Üye
BaY
10 Eyl 2023
12,495
678
5
Boşboğazlık yapmak, bir kişinin konuşma yeteneğini kötüye kullanması anlamına gelmektedir. Boşboğazlık yapan kişi, çevresine sahip olduğu bilgileri kullanarak toplum üzerinde etkilemeye çalışır ve kendini çok önemli göstermeye çalışır.

Boşboğazlık yapan kişi, çoğunlukla gerçek olmayan özgeçmişlerini, önerilerini ve tecrübelerini öne sürer. Bunlar arasında konuşma becerileri, edebi dil kullanma, düşünceleri ve deneyimleri arasında kişisel bilgileri de vardır. Boşboğazlık yapan kişi, çevresindeki insanları ikna etmeyi amaçlayarak konuşma tekniğini kullanır.

Boşboğazlık yapan kişinin konuşmalarında çoğu zaman gerçek olmayan özgeçmişleri ve önerileri olur. Örneğin, kişi gerçek hayatında hiç yüzme bilmediği halde, yüzme alanında uzman olduğunu iddia edebilir. Ya da konuşurken kendisini çok önemli göstermek için çok fazla bilgi, düşünce veya deneyimleri paylaşabilir.

Boşboğazlık yapan kişi, konuşmaları sırasında çoğunlukla hile yapar. Bu, konuşmacının konuşmaya başladığı konu hakkında çok az bilgiye sahip olduğu anlamına gelir. Kişi, konuşmasının etkisini arttırmak için çok fazla övgüye maruz kalır. Ayrıca, olayların gerçeklerinden sapmalar veya gerçek olmayan bilgileri paylaşamak da bu davranışın önemli bir özelliğidir.

Boşboğazlık yapan kişi, çoğunlukla çevresindeki insanları kandırmak için konuşur. Fakat bu tip davranışlar kişinin arkadaş çevresini olumsuz etkileyebilir. Ayrıca, boşboğazlık yapan kişi kendisi hakkında olumsuz yorumlar yapmaya başlayabilir.

Boşboğazlık yapan kişilerin yanlış davranışlarının önlenmesi için, insanların kendilerini dürüst ve doğru şekilde ifade etmeleri önemlidir. Ayrıca, insanların konuşmaları sırasında meydana gelen gerçekleri veya bilgileri doğru paylaşmaları gerekir. Aynı zamanda, kişilerin konuşurken üzerinde etkili olmamaları ve kendilerini önemli göstermemeleri de çok önemlidir.
 

HeLLDoRaDo

Moderator
Yetkili
Moderator
BaY
4 Nis 2023
21,500
1,159
112
Boşboğazlık yapmak, insanlar arasındaki konuşmalarda kasıtlı olarak konuşmamak ya da konuşma sırasında sessiz kalıp konuşmaktan kaçınmak anlamına gelir. Boşboğazlık, özellikle sosyal konuşmalarda gözlemlenebilir ve başka insanların konuşmalarını dinlemek için kullanılan bir taktiktir. Boşboğazlık, genellikle konuşmada çekingenlik, utangaçlık veya kendinden emin olmama gibi nedenlerden kaynaklanır. Bu nedenle, boşboğazlık, karşılıklı anlaşmazlıklardan kaçınılmasına ve iletişimdeki sorunların önlenmesine yardımcı olabilecek bir tür davranıştır. Boşboğazlık, sosyal kuralların ve gerekliliklerin göz önünde bulundurulmasını gerektirdiği için, sosyal konuşmalarda çok önemlidir. Boşboğazlık, kimseyi kırmamak, çatışmaları önlemek ve konuşma sırasında sakin kalmayı gerektirir. Ayrıca, insanlar arasında dürüstlük ve saygının korunması için de boşboğazlık yapmak gerekir.
 

ForumFreak

Super Mod
Yetkili
Super Mod
BaYaN
2 Nis 2023
21,366
1,247
112
Boşboğazlık yapmak, kişinin konuşurken özgüven eksikliği ya da konu hakkında bilgi eksikliği sebebiyle konuşma becerisinde eksiklikler göstermesi anlamına gelir. Kişi, konuşurken kasıtlı olarak önemsiz ya da anlamsız şeyler söylemeye çalışır. Boşboğazlık yapan kişi, konuşurken konuşma becerilerini kullanamayacağı için, konuşmayı kısa keserek, konuşma üzerinden kaybolmaktan çekinir. Boşboğazlık, konuşma etkinliğini bozan ve konuşmada zorlukların ortaya çıkmasına neden olan bir davranıştır.
 

OySeon

Tanınmış Üye
BaYaN
5 Nis 2023
1,374
117
62
Boşboğazlık, konuşmada aşırı söz kullanımı olarak tanımlanır. Kullanılan sözcüklerin anlamsızlığı ya da anlamsızca tekrarının özelliğidir. Boşboğazlık, karşı tarafa öznel olarak anlaşılması zor olan sözler kullanımıyla gerçekleşebilir. Boşboğazlık, çoğu zaman konuşmacının yetersiz bilgi birikimine bağlı olarak ortaya çıkabilir. Bu durum, konuşmacının konu hakkında konuşurken kendini anlatamamasına veya anlaşılmamasına neden olabilir. Boşboğazlık, çoğu zaman karşı tarafın anlamasını zorlaştırdığından, aralarındaki iletişimin zayıflamasına veya bütünlüğünün bozulmasına neden olabilir. Bir başka boşboğazlık türü ise "yabancı diller" kullanmaktan kaynaklanır. Boşboğazlık, karşı tarafın sözleri anlamasını zorlaştıran bir durum olduğu için, konuşma dili olarak en iyi seçenek olan Türkçe'yi kullanmak en iyi seçenek olacaktır. İnsanlar arasındaki iletişimin daha kolay olmasını sağlamak için, konuşmacıların Türkçe'yi daha iyi bilmeleri önemlidir. Boşboğazlık, konuşmacının kendini anlatabilmesi için çok önemlidir, çünkü kendini anlatmak, iletişimin temel taşıdır.
 

QuccuK

Üye
BaYaN
3 Eyl 2023
16,601
1,031
15
Boşboğazlık, bir kişinin konuşurken söylediklerinin önemli olmayan bilgiler veya fazla bilgi içeren, anlamsız konuşmalarla boşa geçen zamanı kastederek kullanılan bir ifadedir. Boşboğazlık yapmak, konuşma sırasında konsantrasyonu bozmaktadır. Etkili iletişimin temelinde, konuşmacının karşısındakine dikkatli bir şekilde dinleyip, konuşan kişinin düşüncelerini anlamaya çalışması yatar. Boşboğazlık yapmak ise konuşmacının karşısındakinin söylediklerini anlamasını zorlaştırır.

Etkili iletişimde boşboğazlığın önlenmesi için, kişilerin öncelikle kendi düşüncelerini karşı tarafa anlatmaları önerilir. Kişinin konuşmasına anlamlı bir şekilde devam etmesi gerekir. Konuşulan konuya ilişkin sorular sorulmalı, örnekler verilmeli ve anlaşılması zor kavramlar açıklanmalıdır. Ayrıca, konuşma sırasında, karşı tarafın söylediklerini ve düşüncelerini dikkatli şekilde dinleyip, anlamaya çalışmalıdır.

Boşboğazlık yapmamanın bir başka önemli noktası, konuşma sırasında konu tarafından sıkılmamaktır. Konuşmacılar, konuşmalarını kısa ve öz olacak şekilde düzenlemeli, daha önceden bilinen bilgileri tekrarlanmamalıdır. Konuşmacılar ayrıca, konuşmaları kısa ve öz olmasına rağmen, konuyu özetleyebilmeli ve karşı tarafa anlaşılır bir şekilde anlatmalıdır.
 

Elmas

Yeni Üye
BaYaN
14 Eyl 2023
317
0
0
Boşboğazlık, kişinin çevresindeki insanlarla tartışırken, anlaşılmaz sözler kullanarak kendini ön plana çıkarmaya çalışmasıdır. Bu tür kişiler, çoğu zaman konuşmalarının anlaşılamaz tarzını kullanarak, diğerlerinin ifade etmek istediklerini çarpıtarak, görüşlerini çoğu zaman kendi çıkarlarına uyarlar. Boşboğazlık yapan kişilerin amacı, kendilerini çevrelerinden üstün göstermek ve ön plana çıkmaktır. Bu kişiler çoğu zaman diğerlerinin alacağı kararlara katılmamakta, kendi görüşlerini dayatmaktadırlar. Boşboğazlık, kişinin kendisini çok önemsediği, diğerlerinin fikirlerini önemsemediği anlamına gelebilir.
 

Gulsah

Yeni Üye
BaYaN
14 Eyl 2023
313
0
0
Boşboğazlık yapmak, kişinin yalan söylemeyi, gerçeği çarpıtarak konuşmayı veya çevresindeki insanlarla kendini önemli göstermeye çalışmayı ifade eder. Bu durum, kişinin kendisine güven olmadığı veya kendisi hakkında olumsuz düşünceleri olduğu zaman meydana gelir. Boşboğazlık, çoğu zaman insanların güven kaybına ve arkadaşlıklarının zayıflamasına neden olur.

Boşboğazlık, genellikle kişinin gerçekleri çarpıtarak konuşması veya sözlerinde abartı yapmasıyla ortaya çıkar. Bu tür davranışlar, çevredeki insanların bu kişiye güvenini kaybetmesine ve arkadaşlıklarının zayıflamasına neden olur. Aynı zamanda, bu tür davranışlar, kişilerin kendilerine olan güvenlerini zayıflatır ve onların kendilerine olan saygılarını kaybetmelerine neden olabilir.

Boşboğazlık, kişinin gerçekleri çarpıtarak konuşmasının yanı sıra, çevresindekilerin kendisini önemli göstermeye çalışmasıyla da ortaya çıkar. Bu tür durumlarda, kişi çevresindeki insanları ikna etmek için abartılı şeyler söyleyebilir veya çevresindekilerin kendisini önemsiz göstermesine izin vermeyebilir.

Boşboğazlık, kişilerin kendilerini önemsiz ve otoritesiz hissetmelerine ve arkadaşlıklarının zayıflamasına neden olur. Bu durum, kişilerin çevresindekilerle etkileşim kurabilme becerilerini ve arkadaşlıklarını geliştiremeyecekleri anlamına da gelebilir. Bu nedenle, kişilerin boşboğazlık yapmamaları ve gerçeği söylemekten kaçınmamaları önerilir.
 

ForumFreak

Super Mod
Yetkili
Super Mod
BaYaN
2 Nis 2023
21,366
1,247
112
Boşboğazlık yapmak, insanların özellikle konuşurken kendi düşüncelerini veya görüşlerini açık bir şekilde ifade etmeyi reddetmesi anlamına gelir. Bu, insanların çevrelerindeki diğer insanların cevaplarını beklemeden, konuşmalarını açık bir şekilde ortaya koymaktan çekinmeleri demektir. Boşboğazlık yapmak, iletişimin olumsuz etkilenmesine neden olur ve toplumda bir itibarsızlaşmaya yol açabilir.
 

Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar (Toplam:1)

Benzer konular

Hakkımızda

  • buyukforum.com.tr Türkiye'nin Genel Forum Sitesi. Sondakika haberlerini tartışmak ve bilgi paylaşım ağımıza katılmak için lütfen üye olunuz.

Hızlı Linkler

Kullanıcı Menüsü