Brom (Br), atom numarası 35 olan bir elementtir ve periyodik tabloda halogen grubu üyesidir. Genellikle küçük, kırmızı-yeşil renkte, kokusuz ve tatlımsı bir tuz olarak bulunur. Brom tuzları, kil, asitler ve alkoller ile reaksiyon gösterebilir ve çoğu durumda çözelti olarak bulunur. Brom, biyolojide doğal olarak bulunan bir elementtir ve çoğu bitki ve hayvan türünde bulunur. Özellikle balıklar ve merkezi sinir sistemleri üzerinde önemli bir etkiye sahiptir.
Bromun değerliği, çeşitli sanayi alanlarında kullanımına bağlı olarak değişir. Brom, özellikle bazı kimyasal, ilaç ve petrokimyasal ürünlerin üretiminde kullanılan önemli bir katkıdır. Ayrıca, çok çeşitli hayvan yemlerinde, çim bitkilerinde ve tarımsal ürünlerin dezenfeksiyonunda kullanılır. Brom, ayrıca baskı makinesinde selüloz veya kağıdın korunmasında, elektronik ürünlerin üretiminde, su arıtma ünitelerinde, su arıtıcılarında ve atıksu arıtımında da kullanılır.
Bromun kalitesi, üretim sürecinde kontrol edilebilen ve kontrol edilen faktörlerin oranına bağlıdır. Bu faktörler arasında, bromun içerdiği madde miktarı, kalite, renk, tat, koku ve çözünürlüğü sayılabilir. Bunların yanı sıra, üretim sürecinde kullanılan kimyasal katkı maddelerin kalitesi de önemlidir.
Bromun değeri, üreticiler, büyük sanayi şirketleri ve tedarikçiler arasında sürekli olarak değişebilir. Bromun fiyatı, arz ve talebe, üretim maliyetlerine, üretim teknolojisine ve kalitesine bağlı olarak değişebilir. Böylece, bromun kalitesi, üretim ve satışındaki etkileşimden kaynaklanan değerli bir üründür.