Budizm inancı nedir kısaca

DiscoKrali

Aktif Üye
BaY
8 Nis 2023
1,296
106
27
Merhaba, yeni bir Budist olmaya karar verdim ve Budizm inancı hakkında kısaca bir bilgi edinmek istiyorum. Budizm inancının ne olduğunu kısaca açıklayabilir misiniz? Bu konuda yardımlarınızı bekliyorum. Budizm inancı, şüphe, arayış ve anlayış üzerine kurulmuş bir felsefik gelenektir. Budizm'de, insanların, dünyaya karşı sorumluluklarını fark etmeleri ve ruh görevlerinin doğasını anlamaları önemlidir. Budistlerin inandıkları şey, her şeyin değişken olduğu ve değişimin sonsuz olduğudur. Budizmde, karmaşık bireysel ve toplumsal durumların anlaşılması ve anlaşılması gereken dünyayı kabullenmek önemlidir. Budistler, dünyayı anlamanın yolu olarak, sorgulamayı, dikkatli dinlemeyi, kendini sorgulamayı ve onaylamayı öğretir. Budizm inancı, insanların özgür iradeyi kullanarak ve doğadaki bütünlüğün farkında olarak yaşamlarını düzenlemeyi öğütler.
 

August

Moderator
Moderator
BaYaN
7 Kas 2020
21,969
1,315
112
Budizm inancı nedir kısaca?

Budizm, 2500 yılı aşkın bir geçmişe sahip olan antik bir şekilde gelişmiş inanç sistemi. Budizmin özü, özünde felsefi ve dini bir inançtır. Budizm, doğaüstü güçleri inkar etmekle birlikte, insanların kendi doğalarını keşfetmek ve kendi kaderlerini kontrol etmek için yönlendirmeyi amaçlamaktadır. Budizm, çoğu diğer dini sistemlerden farklı olarak Tanrıya inanmamaktadır, ancak insanların kendi kurtuluşu için özel bir çaba göstermelerini öngörür.

Budizmin temelleri nelerdir?

Budizm temel olarak Buda Gautama tarafından geliştirilmiştir. Buda Gautama, Budizmin temel felsefesini ortaya koymuştur. Bu felsefe, Buda Gautama'nın ortaya koyduğu öğretileri kapsamaktadır. Budizm, insanların kendi kurtuluşu için çaba göstermesini öngören bir sistemdir. Budizm, insanların kendi kaderlerini kontrol etmek için özel bir çaba göstermesini amaçlamaktadır. Budizm, kötülüklerden kaçınma ve kendi hayatlarını kontrol etme konusundaki öğretileriyle tanınmaktadır. Budizm ayrıca insanların diğer insanların haklarına saygı duymalarını ve kötülüklerden kaçınmalarını öngören bir dini sistemdir.

Budizm inancının öğretileri nelerdir?

Budizm, kötülüklerden kaçınma ve kendi hayatlarını kontrol etme konusundaki öğretileriyle tanınmaktadır. Budizmin temel öğretileri arasında, İki Yol olarak da bilinen Şila ve Samadhi bulunmaktadır. Şila, Budizmin yasalarına ve kurallarına uyma anlamına gelir. İki Yolun ilki, insanların kötülüklerden kaçınmalarını öngören kurallar içerir. İkinci Yol olan Samadhi, insanların kendi kurtuluşları için çaba göstermelerini öngören bir yoldur. Bu yol, meditasyon ve Benlik Farkındalığı gibi yöntemleri kullanarak insanların kendi kaderlerini kontrol etmek için yönlendirmeyi amaçlamaktadır. Budizm, ayrıca insanların diğer insanların haklarına saygı duymalarını ve kötülüklerden kaçınmalarını öngören bir dini sistemdir.
 

DevoDestroyer

Üye
BaY
7 Ağu 2023
10,815
1,388
5
Budizm, çok eski zamanlardan beri Mısır, Hindistan, Çin ve diğer Asya ülkelerinde kendini kanıtlamış bir inanç sistemidir. Budizm, insanların arzuladıkları ruhsal ve ahlaki yükselişin mümkün olduğuna inanır. Budizmin temel amacı, insanların başka insanların çıkarlarını gözeterek kendi çıkarlarının önüne geçmeleridir. Budizm, pratik ve maddi olarak gerçek hayatın her alanında iyi bir yaşam tarzını geliştirmek için öğretiler önerir.

Budizm dört temel prensibe dayanır: Tanrı inancından yoksunluk; yaşamın sonsuzluğu; insanların arzularının kökeninde ruhsal bozukluklar ve dünyaya karşı bir sorumluluk olduğu. Budizm, insanların dünyevi arzularının arkasında kötü alışkanlıklar ve kötü düşünceler olduğunu ve bu arzuların kaynağının ruhsal bozukluk olarak kabul edildiğini öğretir. Budizm, insanların yaşamlarının kontrolünü elde etmek için kendini geliştirmek, arzularını kontrol etmek ve dünyaya karşı sorumluluk almak için çalışmalar yapmalarını öğütler. Budizm, insanların kendi hayatlarını yaşamalarını ve kendi kararlarını vermelerini özgür bırakır.

Budizm, insanların dünyaya karşı sorumluluklarını kabul etmelerini, herkesin diğerlerinin haklarını korumalarını ve onları saygıyla karşılamalarını öğütler. Budizm, insanların iyi bir yaşam tarzını geliştirmek için pratik ve maddi olarak gerçek hayatın her alanında çalışmalar yapmalarını önerir. Budizm, insanların kendi çıkarlarının önüne başkalarının çıkarlarını koymalarını öğütler. Budizm, özgürce yaşamayı önerir, insanların kendi kararlarını vermelerini özgür bırakır.
 

BezBebek

Üye
BaYaN
16 Ağu 2023
10,323
483
5
Budizm, insanların daha iyi bir yaşam sürmelerini ve kendilerini geliştirmelerini hedefleyen bir din ya da inanç sistemidir. Budizmin binlerce yıl önce Çin'de köken alan ve Gautama Buda tarafından öğretilen bir dini gelenek olduğu söylenmektedir. Budizm, insanların ulaşmak istedikleri özgürlük, iyilik ve mutluluk için bireysel ve birlikte hareket etmeyi öğütlemektedir. Budizm, insanların kendilerini kurtarmak için aç gözlülüklerinden ve kötü niyetlerinden arınmalarını önemser. Bu, insanların sahip oldukları duyguları kontrol etmelerini ve kendileri için daha iyi bir yaşama doğru ilerlemelerini sağlar. Budizm, insanların kendi düşüncelerini ve hareketlerini etkileyen karma kuralları ve arınma felsefesiyle daha iyi bir yaşam sürmelerini destekler.
 

koyunkopyasi

Üye
BaY
22 Ağu 2023
8,355
1,042
5
Budizm, insanların her zaman aradığı özgürlük ve mutluluğun bir yolunu arayan antik bir felsefe ve yaşam tarzıdır. Bu felsefenin kökeni, Hinduizm ile yakından ilişkilidir ve çoğu zaman Hinduizm ile karmaşık bir biçimde karıştırılmıştır. Budizm, dünyanın çeşitli köşelerinde çok sayıda taraftar kazanmıştır.

Budizmin temel kaynağı Buda tarafından öğretilen dört Noble Gerçektir. İlk olarak, herkesin çektiği acı insanların ölümsüzlük veya ebedi mutluluk arayışından kaynaklanmaktadır. İkincisi, bu acının nedeni arzuların, özellikle de kötü arzuların ve arzulardan kaynaklanan kötü davranışların kontrolünün kaybedilmesidir. Üçüncüsü, bu acının önlenmesi için arzuların kontrol edilmesi ve arzulardan kaynaklanan kötü davranışlardan kaçınılması gerektiğidir. Dördüncüsü, bu çabaların başarıya ulaşması ve ölümsüzlük veya ebedi mutluluğa ulaşılması için Birinci İlke olarak kabul edilen Buda'nın yolu olan Noble Yol üzerinde ilerlemenin gerektiğidir.

Budizmin en önemli kurallarından biri, Buda'nın öğrettiği 'Karma Kanunu' olarak adlandırılan kanundur. Bu kanun, iyi ve kötünün, yani eylemlerin ve düşüncelerin her birinin sonuçlarının doğru orantılı olarak geri döneceği anlamına gelir. Budizm, insanların düşüncelerini kontrol etmeleri ve iyi olmaya çalışmalarını teşvik etmek için bu kanunu kullanır.

Budizm, çoğu diğer din ve felsefe tarafından kabul edilmeyen teorileri de kapsamaktadır. Bunlar arasında, insanların ölümden sonra yeniden doğmalarının ve çeşitli ölümler arasındaki çevrimlerinin olasılığı vardır. Budizmin diğer önemli öğretisi, insanların tüm olumsuzluklardan kurtulmalarını ve inançlarının insanların ölümsüzlük ve mutluluğa ulaşmasına yardımcı olacağını öğretmesidir.
 

kadiristerse

Üye
BaY
10 Eyl 2023
12,495
678
5
Budizm inancı, Hindistan'dan MÖ 5. ve 6. yüzyıllara tarihlenen dini bir akım olarak kabul edilir. Budizm, "Buddha"ya dayalı bir akımdır. Budizm'in temelinde, kendini gerçekleştirmenin ve özgürlüğün arayışı, öz-anlayışın geliştirilmesi ve her türlü yaşamın diğerleri tarafından saygı görmek ve onların ihtiyaçlarını karşılamak üzere korunması yatmaktadır.

Budizm, özünde felsefi bir dindir. Kişinin kendisini, diğer kişileri ve doğal çevreyi koruyan, onların bağımsızlıklarını koruyacak ve karşılıklı saygı kurallarına tabi olacak şekilde yaşayabileceği bir yaşamın gerçekleşebilmesi için öğretiler sunar. Budizm'de, kendi kendini geliştirmeyi teşvik eden farklı uygulamalar bulunur. Bunlar arasında, meditasyon, kendini tanıma, niyetler, üç kurallar ve dört sıkıntı çözüm metodu sayılabilir.

Budizm inancının temelinde, "Dört Gerçek Doğruluk" bulunur. Bunlar, yaşamın doğasının; acı, özgür iradenin olmadığı, isteklerin özgür olmayacağı ve ruhların özgürlüğe kavuşacağı gerçeklerini kabul etmektir. Budizm'de öğretilen diğer önemli konular arasında, arzuların kontrol altına alınması, meditasyon ve dikkat gibi tekniklerin uygulanması, ahlaki kuralların izlenmesi ve karşılıklı saygının önemine dikkat çekilmesi bulunur.

Budizm inancının temelinde, her insanın kendisini, doğal çevreyi ve diğer kişileri korumasının ve karşılıklı saygının önemine vurgu yapılır. Budizm, insanların öz-anlayışını geliştirmelerine, insanlık ve sevginin önemini anlamalarına ve karşılıklı saygının kurallarının izlenmesine önem verir. Budizm'in amacı, kişiyi mutluluğa ve özgürlüğe ulaştırmaktır.
 

darvinizkim

Üye
BaY
10 Eyl 2023
15,438
641
5
Budizm, bir dini inanç olarak, hayatımızdaki farklılıkların arasındaki ilişkiyi anlamamızı sağlamaya çalışan bir felsefik yaklaşımdır. Bu inanç, tarih boyunca çeşitli kültürlerde önemli bir rol oynamıştır. Budizm, özünde insanların kişisel ve toplumsal sorunlarının çözümüne yönelik bir yaklaşımdır. Budizm inancı, insanların özgürlük ve sorumluluklarının farkında olmalarının önemine vurgu yapar. Bu inancın temelini oluşturan kavramlar arasında, onurlu yaşam, nefretin değil, sevginin kazanması ve özgürlüğe sahip olmak gibi konular yer alır.

Budizm inancına göre, insanların hayatlarının anlamının aranmasının ve anlaşılmasının temelinde, kendi deneyimlerimizi kullanarak kendi doğrularımızı oluşturmak bulunmaktadır. Budizm inancı özünde bir yaşam tarzı olarak kabul edilir. Bu yaşam tarzı, ahlak, meditasyon ve fiziksel ve duygusal bütünlüğün esaslarını içerir. Bu esaslar, insanların zihinsel ve ruhsal sağlıklarının korunmasına ve iyi bir yaşam sürmelerine yardım etmek üzere tasarlanmıştır. Bu inanç, insanların kendi özgür iradeleri sayesinde kendilerini geliştirmelerini, toplumsal, kültürel ve politik koşullarının farkında olmalarını ve bütün hayatlarının bir bütün olarak değerlendirilmesini önermektedir.

Budizm inancı, insanların deneyimlerini ve doğrularını oluşturma sürecinde, diğer insanlarla iyi ilişkiler kurma konusunda da yardımcı olur. Bu inanç, insanların özgürlüklerinin ve kendilerini ifade etme kabiliyetlerinin farkında olmasını ve diğer insanlarla anlayış ve sevgiyle iletişim kurmasını önerir. Budizm inancının temelinde, insanların kendi özgür iradelerini kullanarak, yaşamlarındaki kararların sorumluluğunu almaları ve diğer insanların haklarının korunmasını sağlamaları yer alır.
 

karizmator

Yeni Üye
BaY
1 Eki 2023
5,432
0
0
Budizm inancı, insanların hayatlarındaki anlamı aradıkları ve kendileriyle barışık olmak için çaba sarf ettikleri bir felsefeye dayanan bir dindir. Budizm inancı, Çin, Japonya ve Tayland gibi bölgelerde çok yaygın olarak kabul görmektedir ve Hindistan'da ortaya çıkmıştır. Budizm inancının temelinde, Tanrıya inanmama veya Tanrı'ya bağlanmama anlayışı vardır. Budizm inancındaki temel amaç, insanların kötü duygularını ve kötü alışkanlıklarını bırakıp, samimiyet, adalet ve merhameti kalplerine yerleştirerek kendileriyle barışık olmalarıdır. Budizm inancında, insanlara karşı sevgi ve saygıdan, karşılıklı anlayış ve dayanışmadan, kişisel özgürlük ve özgür iradenin korunmasına kadar çok önemli konular vardır. Budizm inancının temelinde, diğer insanları saygıyla karşılamak ve onların yaşamlarını gerçek anlamda anlamaya çalışmak vardır. Budizm inancı, insanların hayatlarını sorgulamaları ve anlam aramaları için önemli bir yol göstericidir.
 

karizmator

Yeni Üye
BaY
1 Eki 2023
5,432
0
0
Budizm inancı, insanların dünyadaki yaşamının amacının, kendi ruhsal gelişimlerini sağlayarak, özgür kişisel mutluluğa ve nihai olarak sonsuz tatmin ve uyanışa ulaşmak olduğunu öğretir. Budizm, bir kültürün veya dinin etik ve yasal çerçevesinde, insanların kişisel tanımlamalarının ötesine geçen, doğruya ve iyiliğe uygun davranma ile gerçek ve kalıcı mutluluğu yakalamak için yol haritasını sağlar. Budizm, kişinin dünyadaki yaşamının ötesinde, uyumlu bir yaşam tarzının maddi ve manevi bütünlüğünü kazanmak için özellikle mücadeleler ve kurtuluş arayışı üzerinde durur.
 

QuccuK

Üye
BaYaN
3 Eyl 2023
16,607
1,031
15
Budizm, milenyumlar boyunca var olan ve aynı zamanda bir felsefe olarak da kabul edilen bir inanç sistemidir. Budizm, İskenderiye'de yaşayan İndi kökenli Siddhartha Gautama tarafından öğretilmiştir. Budizm, karmaşık bir düşünce sistemi olan Hinduizm'den ayrılmıştır ve daha basit bir inanç sistemi oluşturmak için kurulmuştur.

Budizm, etik ilkelerin önemini vurgulayan basit ve aynı zamanda pratik bir felsefedir. Budizm, insanların kendilerini daha iyi birer insan olarak geliştirmelerini teşvik eder. Budizm'in temel ilkesi, insanların öfke, bencillik ve kötülük gibi düşüncelerden arınmış, kendilerine ve diğer insanlara karşı dürüst olmalarıdır. Budizm, insanların başkalarına karşı iyi bir şekilde davranmalarını ve birbirlerine saygı göstermeyi teşvik eder. Budizm inancı, insanların kendilerini kontrol etmelerini ve kendi hayatlarını olumlu şekilde etkilemeyi teşvik eder.

Budizm, insanların daha iyi birer insan olarak yaşamalarını sağlamak için karmaşık bir inanç sistemi sunmaz. Bunun yerine, insanların özellikle kendi duygularını daha iyi anlamaları ve kontrol etmeleri gerektiğini öğretir. Aynı zamanda, insanların kendilerini daha iyi anlamaları ve aralarındaki ilişkilerin nasıl geliştirileceğini öğretir. Budizm'i anlamak için, insanların kendileriyle ve başkalarıyla olan ilişkileri nasıl yürüttüklerini anlamaları gerekir. Budizm inancı, insanların daha iyi insanlar olarak yaşamalarını sağlayacak bilgiyi sunar.
 

kelekci

Tanınmış Üye
BaYaN
6 Kas 2020
1,344
95
47
Budizm, eski Çin ve Hindistan tarihinden beri var olan bir dini inanç sistemidir. Budizm, insanların ruhlarının, doğaüstü güçlerin, ölümün ve yeniden doğmanın ötesindeki gerçeği anlamaya çalışan bir sistemdir. Budizm, insanların, özgür iradeyi kullanarak, doğal yasaları anlamaya çalışarak, kötülüğün ve kederin yok edilmesine yönelik arayış içinde olduğu bir inanç sistemidir. Budizm, insanların kendi benliklerine ulaşmak için özgür iradesini kullanmasını ve doğal yasaların gözetilmesini öğütler.

Budizm inancının temelinde, geçmiş, gelecek ve sonsuzluk arasındaki bağlantıların kavranması yer alır. Budist inanç, insanların, yaşamsal güçlerinin veya ölümsüzlük arzusunun anlamlandırılmasını sağlamak amacıyla eski Çin ve Hindistan felsefelerine dayanır. Budizm, insanların, karmaşık yaşamlarının üzerinde düşünmeye, anlamaya ve arayışa gitmeye çağırır.

Budizm, insanların yaşamlarını daha iyi anlamalarına yardım etmek için, çeşitli teknikler, meditasyonlar, öğretiler, metafizik felsefi tartışmalar, konuşmalar ve ibadetler sunar. Budizm, insanların, kötülüğün ve kederin üstesinden gelmelerine yardımcı olmak için, özgür iradeyi kullanarak, doğal yasaların gözetilmesiyle, günlük yaşamın anlamını anlamaya çalışmalarını önerir. Budizm, insanların, "karma" ve "reenkarnasyon" konularında düşünmeye çağırır ve bu konularda derinlemesine bir anlayış kazanmalarını sağlar. Budizm, insanların, ölümün ve yeniden doğmanın ötesindeki gerçeği anlamaya çalışmalarını önerir.
 

QuccuK

Üye
BaYaN
3 Eyl 2023
16,607
1,031
15
Budizm, insanların ruh, beden ve zihin arasındaki dengeyi sağlama amacıyla yaşamlarının bir parçası haline getirdiği bir inanç sistemidir. Budizm, M.Ö. 5. yüzyılda Orta ve Doğu Asya'da Çin, Japonya ve Hindistan'da ortaya çıkmış olan bir gelenektir. Budizme göre, insanların yaşadıkları güçlüklerin kaynağı olan dört temel kaygının üstesinden gelmek için sağlam bir meditasyon aracına ihtiyaçları vardır.

Budizm, insanların kendi yolculuklarını yürümelerini ve ruhlarının potansiyellerini keşfetmelerini önermektedir. Budistler, kendilerini geliştirmek ve daha iyi yaşamak için sürekli bir öz disiplin göstermeyi savunmaktadır. Bunu yapmak için, Budizm'in öğretileri arasında yer alan 8 kısa yoldan, yani öncelikle duygularını kontrol etmeye, sonra da kendilerine karşı dürüst olmaya, pozitif düşünmeye, öz saygıya ve başkalarına saygı duymaya çalışmalarını önermektedir.

Budizm, insanların çözümleri arayarak, çevreleri ve etrafındaki insanları anlamaya çalışmalarını istemektedir. Budistler, bunu yaparken, kişinin kendi özgür iradesi ve seçimleriyle doğru yolu bulmasının önemi üzerinde durmaktadır. Budizm, insanların kendi yaşamlarını daha etkili yönetmek için özgür iradeyi ve sağduyuyu kullanmalarını önermektedir.

Budizm, insanların zihinsel ve duygusal arasındaki dengeyi sağlamak için kendi yaşamlarının merkezinde yer alan çeşitli felsefi, meditatif ve pratik öğretiler sunmaktadır. Budistler, bazı ritüelleri ve davranışları kullanarak meditasyon ve meditasyon teknikleri kullanarak kendilerini iyileştirmek için çalışmaktadır. Budistler, meditasyonu bir yaşam tarzı olarak kullanarak kendilerini iyileştirmekle kalmaz, aynı zamanda kendilerini daha iyi anlamaya ve başkalarıyla iyi iletişim kurmaya da odaklanırlar.
 

Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar (Toplam:0)

Benzer konular

Hakkımızda

  • buyukforum.com.tr Türkiye'nin Genel Forum Sitesi. Sondakika haberlerini tartışmak ve bilgi paylaşım ağımıza katılmak için lütfen üye olunuz.

Hızlı Linkler

Kullanıcı Menüsü