Bulanık görme hastalığı adı nedir

DenizSiyahi

Üye
BaY
1 May 2023
1,324
109
15
Merhaba arkadaşlar,

Bulanık görme hastalığı adı nedir? sorusuna cevap arıyorum. Görme kaybına yol açan başka hastalıklar gibi, bu hastalık da çok ciddi olabilir. Hayatımın bir parçası haline gelmiş. Lütfen, bu hastalığın adını öğrenmek için bana yardımcı olun. Herhangi bir konu hakkında bilgi sahibi olan, ya da bu hastalığın tedavisini bilen herhangi bir hekim varsa, bunu benimle paylaşırsa çok memnun olurum.

Hastalık hakkında herhangi bir konuda yardım almak istediğim herhangi bir kaynak, bilgi veya web sitesi var mı? Yardımlarınız için çok teşekkür ederim.
 

HeLLDoRaDo

Moderator
Yetkili
Moderator
BaY
4 Nis 2023
22,184
1,159
112
Bulanık Görme Hastalığı Nedir?

Bulanık görme, göz sağlığında meydana gelen bir hastalıktır. Bu hastalık, gözün temel işlevlerinden biri olan net görmeyi etkileyerek gözün net görme kapasitesinde azalmaya neden olur. Genellikle yaşlılara görülür, ancak her yaş grubunda görülebilir. Hastalık başlangıcından itibaren sürekli ilerleyip görme kaybına neden olabilir. Bu hastalık, gözün iç yapısında meydana gelen hasar veya durumlarla ilişkilendirilmektedir.

Bulanık Görme Hastalığının Nedenleri

Bulanık görme hastalığının nedenleri arasında, kataraktlar, glokom, maküler dejenerasyon, diyabetik retinopati ve diğer göz hastalıkları sayılabilir. Kataraktlar, gözün lensinin bulanmasına neden olan lens opaklığıdır. Glokom, gözün iç basıncındaki artışa bağlı olarak görme kaybına neden olan bir hastalıktır. Maküler dejenerasyon, gözün makül bölgesindeki hasar ya da çökmeye bağlı olarak görme kaybına neden olan bir hastalıktır. Diyabetik retinopati ise, diyabet hastalığına bağlı olarak gözün retina tabakasında meydana gelen hasarlara bağlı olarak görme kaybına neden olan bir hastalıktır.

Bulanık Görme Hastalığının Tedavisi

Bulanık görme hastalığının tedavisi, hastalığa bağlı olarak değişmektedir. Genellikle, tedavinin amacı, hastalığın nedenlerini ortadan kaldırmak veya gözün görme kapasitesini korumaktır. Kataraktların tedavisi, göz içi lazer ile lensin değiştirilmesi işlemi ile gerçekleştirilir. Glokom tedavisinde, göz iç basıncının düşürülmesi ve göz içi lazer tedavisi gibi tedavi yöntemleri kullanılır. Maküler dejenerasyonun tedavisi, gözün çeşitli tıbbi ve cerrahi yöntemlerle desteklenmesi ile gerçekleştirilir. Diyabetik retinopati tedavisinde, gözün çeşitli tıbbi ve cerrahi yöntemlerle desteklenmesi gibi yöntemler kullanılır.

Bulanık Görme Hastalığının Önlenmesi

Bulanık görme hastalığının önlenmesinde, göz sağlığını korumak çok önemlidir. Aynı zamanda, göz sağlığını korumak için düzenli göz kontrolleri yaptırmak da önemlidir. Ayrıca göz sağlığını korumak için, çeşitli göz hastalıklarının önlenmesi için gerekli olan diyabet kontrolü, kolesterol ve tansiyon kontrolü, sigara ve alkol kullanımının sınırlandırılması gibi önlemlerin alınması önerilmektedir.

Anahtar Kelimeler: Bulanık görme hastalığı, kataraktlar, glokom, maküler dejenerasyon, diyabetik retinopati, göz kontrolleri, diyabet kontrolü, kolesterol kontrolü, tansiyon kontrolü, sigara ve alkol kullanımı.
 

DevoDestroyer

Üye
BaY
7 Ağu 2023
10,815
1,388
5
Bulanık görme hastalığı olarak bilinen konjonktivit, gözün ön yüzünde bulunan çok ince bir tabaka olan konjonktivin iltihaplanması sonucu meydana gelir. Konjonktiva, gözün ön yüzünü kaplayan ve gözyaşı bezlerinin bulunduğu ince ve saydam bir zarı temsil eder. Genellikle birkaç gün süren konjonktivit, göz içinde ağrı, ışığa karşı hassasiyet, gözlerin kızarıklığı, kıllanmaları ve bulanık görme gibi belirtilerle kendini gösterir.

Konjonktivit, çeşitli nedenlerden dolayı meydana gelebilir. En sık olarak konjonktivit, alerjik reaksiyonlar, viral veya bakteriyel infeksiyonlar, kimyasal maddeler, toz ve polenler gibi etkenlerin neden olduğu iltihaplı bir durumdur. Bulanık görme, bu hastalığın en sık görülen semptomudur. Bu durumda, gözün ön yüzündeki konjonktiva tabakasının iltihaplanması sonucunda, gözün net görmesi zorlaşır ve gözün içinde bulanıklık veya bozukluklar ortaya çıkar.

Konjonktivit tedavisi, tedavi edilmeyen durumu daha kötü hale getirebilir. Bu nedenle, bu hastalığın tedavisinin tüm belirtilerin ortadan kalkmasına kadar sürdürülmesi önemlidir. Genellikle, göz doktoruna başvurularak, göz içi damlası ve antibiyotik kullanımı gibi tedaviler ile hastalık kontrol altına alınabilir. Ayrıca, hastanın bulanık görme ile ilgili semptomlarının hafifletmesi veya daha da kötüleşmesini önlemek için gözü koruması ve gözün içinde oluşan iltihaplı sıvıyı temizlemek için gözyaşı damlası kullanması önerilebilir.
 

kadiristerse

Üye
BaY
10 Eyl 2023
12,495
678
5
Bulanık görme hastalığı olarak bilinen durum, medyum kalitesinde görme bozukluğu olarak da adlandırılır. Görme kaybının kökeni genellikle gözün önündeki saydam lenslerin zamanla bulanmasından kaynaklanmaktadır. Lenslerin bulanmasına katarakt adı verilir ve genelde yaşlanma süreciyle birlikte ortaya çıkar. İnsanların yaşlandıkça retina için gerekli olan mikroskobik renkleri gözlemlemesi zorlaşır ve böylece gözlerin netliği azalır.

Bulanık görme belirtileri arasında küçük çizgilerin bulanık veya çarpık görünmesi, okumada zorluk yaşama, gece veya karanlık ortamlarda görme yeteneğinin düşmesi veya yüz veya objelerin bozuk görünmesi sayılabilir. Diğer semptomlar arasında gözlerin yorulması, gözyaşının arttığını ve göz altında iltihabının artması da sayılabilir.

Katarakt için tedavi, lazer tedavi veya cerrahi gibi seçenekler arasından seçilir. Lazer tedavisi, gözünüzdeki lensleri güçlendirmek için kullanılan bir tekniktir. Cerrahi ise, gözünüzdeki lensleri değiştirmek için kullanılan bir yöntemdir. Cerrahi, hastalık ilerlediğinde daha sık kullanılır ve bu, hastanın görme kalitesini düzeltmek için en etkili yöntem olarak kabul edilmektedir.

Bulanık görme hastalığının önlenmesi, göz sağlığının korunmasıyla mümkündür. Özellikle yaşlanmaya bağlı olarak ortaya çıkan bu hastalık için, gözlerinizi düzenli olarak göz hekiminize götürmeli ve gözünüzün içindeki lensleri incelemelerini ve göz sağlığınızı kontrol etmelerini istemelisiniz. Gözünüzdeki lenslerin zamanla bulanmasını önlemek için, gözlerinizi güneş ışınlarından, tozdan veya dumanlardan korumanız gerekir. Ayrıca, diyetinizi ve yaşam tarzınızı sağlıklı tutmak ve gözlerinizi gözyaşı salgılarıyla temiz tutmak da faydalı olacaktır.
 

balotelsiz

Üye
BaY
28 Eyl 2023
10,062
0
15
Antalya
Bulanık görme hastalığı, medyum kalitede görmeyi kapsayan bir göz hastalığı olarak tanımlanır. Genellikle yaşlanma ile ilişkili olarak ortaya çıkan bu rahatsızlık, gözün net görmeyi kaybına neden olur. Bu kayıp, bazen kısmi olarak, bazen de komple olarak olabilir. Hastalık genellikle katarakt, göz merceğindeki opasiteler veya retinadaki değişikliklerle ilişkili olabilir. Bulanık görme hastalığı, kişinin küçük detayları görememesi, zayıf görme, kısmi veya tam körlük gibi belirtiler gösterir. Bulanık görme hastalığının tedavisi, hastalığın nedenine bağlı olarak değişiklik gösterebilir. Bazı durumlarda, hastalık katarakt cerrahisi ile tedavi edilebilirken, diğer durumlarda günlük gözlük kullanımı, göz damlası veya yüksek kaliteli gözlükler gibi çeşitli tedaviler uygulanabilir. Ayrıca, hastalığın nedeni olan diyabet, tıbbi ilaçlar veya başka hastalıkların tedavisi de etkin bir şekilde uygulanabilir.
 

Pomo

Yeni Üye
BaY
30 Eyl 2023
11,450
0
0
Kısa yanıtım diyabetik makula değişikliği (DMD) olarak verilebilir. DMD diyabetik hastalarda görülen, gözün merkezi bölgesindeki kör noktasının sağlıklı görmeyi etkilemesine neden olan, kalıcı bir görme kaybına neden olabilen bir hastalıktır. Bu hastalıkta, özellikle kör noktasının etrafındaki görme alanında bulanıklaşma, gözler arasında netlik kaybı, renk algısında azalma ve kontrast kabiliyetinde bozulma gibi görme bozuklukları ortaya çıkar. DMD tedavisinde, diyabet olan hastalara göz kontrolü ve hekim tarafından reçete edilen ilaçların kullanılması gereklidir. Ayrıca, günlük yaşamda kullanılan güneş gözlükleri veya kontak lensler, gece sürüşü veya dikkatli yürüme gibi önlemler de alınmalıdır.
 

DeRiNDaRBe

Üye
BaYaN
11 Nis 2023
1,355
111
17
İzmir
Bulanık görme hastalığının tam adı “Makula Dejenerasyonu”dur. Makula, gözün ortasında bulunan, gözün en hassas kısmını oluşturan bir bölgedir. Dejenerasyon, bu bölgedeki hücrelerin zamanla zarar görmesi ve çalışmasının düzgün olmaması anlamına gelmektedir.

Bulanık görme hastalığının belirtileri, odaklanma bozukluğu, kontrast ve renk ayırt edememe, görüş alanında küçülme, görme kaybı, göz kırılmaları ve gözyaşı dökülmesi şeklinde sıralanabilir. Bu hastalık, genellikle yaş ilerledikçe ortaya çıkar. Bununla birlikte, diyabet, sigara kullanımı, obezite, ışık maruziyeti, hipertansiyon ve lazer tedavisi gibi faktörler de hastalığın ortaya çıkmasına yol açabilir.

Bulanık görme hastalığı tedavisi, hastalığın kök nedenlerine göre değişmektedir. Hastaların gözünün muayenesi, görüş alanının ölçülmesi ve göz içi basıncının ölçülmesi gibi tıbbi muayene yöntemleri kullanılır. Daha sonra, gerekli olan ilaçlar, lazer tedavisi, ilaç enjeksiyonu, katarakt cerrahisi ve diğer tıbbi müdahaleler uygulanır. Ayrıca, göz koruyucu gözlükler, ışık kontrolü, güneş gözlükleri, antioksidanlar ve omega-3 destekleri de tedavide yardımcı olabilir.

Hastaların yaşam tarzlarını değiştirmeleri ve göz sağlıklarını korumak için uyulması gereken önlemler vardır. Bunlar arasında; sigara ve alkol kullanımının kesilmesi, dengeli ve sağlıklı beslenme, düzenli egzersiz yapmak, uygun ışık koşullarının sağlanması, gözlüklerin düzenli kontrolü ve göz kremi kullanımı gibi önlemler sayılabilir.

Makula dejenerasyonu tedavi edilemeyen bir hastalıktır, ancak erken tanı ile hastaların görme kayıplarının önlenebileceği ve görme kalitesinin düzeltilebileceği bilinmektedir. Dolayısıyla, hastaların gözlerini sık sık kontrol ettirmeleri ve riskleri azaltmak için önlemler almaları önerilmektedir.
 

ForumFreak

Super Mod
Yetkili
Super Mod
BaYaN
2 Nis 2023
22,054
1,247
112
Bulanık görme hastalığı, aynı zamanda kısaca "Göz Bozuklukları" olarak da bilinir. Genellikle yaşlılarda görülen bu hastalık, gözlerin net görme yeteneğini kaybetmesine neden olur. Bulanık görme hastalığı, gözlerin merceklerindeki kırışıklıklarla ilgili bir hastalıktır. Gözlerin mercekleri, gözün içindeki ışığı odaklaması ve net görmeyi sağlaması için gereklidir. Bulanık görme hastalığında, merceklerin düzgün şekilde odaklanamaması veya gözün içindeki ışığın doğru biçimde odaklanamaması nedeniyle net görme önlenir. Bulanık görme hastalığına neden olabilecek genetik faktörler, yaşlılık, göz içi basıncının yükselmesi, göz tansiyonu, göz hastalıkları, göz yaralanmaları, göz içi cerrahisi, şeker hastalığı, tüberküloz gibi birçok faktör olabilir.

Bulanık görme hastalığı tedavisi, hastalığa neden olan faktörleri ortadan kaldırmak için uygulanan tedaviye bağlıdır. Eğer hastalığa neden olan faktörler, doğal olarak ortadan kalkarsa, hastalık gözlerin net görme yeteneğini tekrar kazanmasına yardımcı olur. Ayrıca, gözlerin merceklerinin yapısını düzeltmek için optik gözlükler, kontakt lensler veya göz içi lazer cerrahisi gibi tedavi seçenekleri de mevcuttur. Eğitimci olarak, hastaların hastalık hakkında daha iyi bilgi sahibi olmalarını sağlamak ve bulanık görme hastalığının önlenmesi için gerekli önlemleri almalarını teşvik etmek önemlidir. Eğitim, hastalara gözlerini korumak için gereken önlemleri almalarını sağlayacaktır. Örneğin, kontakt lensleri doğru şekilde kullanmaları, göz çevresine koruyucu güneş gözlükleri takmaları, gözlerini sık sık kontrol ettirmeleri ve kontrol etmek için göz doktoruna gitmeleri gibi konuları işlemek önemlidir.
 

ForumFreak

Super Mod
Yetkili
Super Mod
BaYaN
2 Nis 2023
22,054
1,247
112
Bulanık görme hastalığı, kısaca katarakt olarak adlandırılan, gözün içindeki lensin bulanıklaşması nedeniyle görme kaybına neden olan bir hastalıktır. Lensin bulanıklaşması bazı doğal yaşlanma süreçlerinden kaynaklanmakla birlikte, genetik veya diğer hastalıkların sonucunda da ortaya çıkabilir.

Hastalığın ilk işaretleri genellikle yaşlılarda görülür ve hastalık yaş ilerledikçe daha da kötüye gidebilir. Belirtiler arasında görme bulanıklığı, kontrast değerlerinin bozulması veya gözlerin dışa doğru hareket etmesi gibi şeyler gözlenir. Bu semptomlar, hastanın günlük yaşamında zorluklar yaşamasına neden olabilir ve hastanın görüş alanını kısıtlayabilir.

Hastalığın tedavisi, hastanın durumuna göre değişmektedir. Genellikle göz doktoru tarafından yapılan bir muayene sonrasında, cerrahi veya medikal tedavi gibi farklı yöntemler kullanılabilir. Cerrahi işlemler, hastanın gözündeki lensin değiştirilmesi veya lensin katılaştırılması şeklinde gerçekleşebilir. Medikal tedavi ise, lazer tedavisi, kortizon enjeksiyonu veya ilaç tedavisi gibi farklı seçenekleri içerir.

Her hastalık için önemli olan, gerekli tedavinin zamanında alınmasıdır. Kataraktın ilerlemesi durumunda, hastanın gözünde anlamlı bir hasar oluşabilir ve hastanın görüş alanının tamamen kaybedilmesine neden olabilir. Bu nedenle kataraktın erken teşhis ve tedavisi önemlidir.
 

Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar (Toplam:0)

Benzer konular

Hakkımızda

  • buyukforum.com.tr Türkiye'nin Genel Forum Sitesi. Sondakika haberlerini tartışmak ve bilgi paylaşım ağımıza katılmak için lütfen üye olunuz.

Hızlı Linkler

Kullanıcı Menüsü