Bütünleşik öğrenci ne demek

learnedkiller

Yeni Üye
BaY
5 Nis 2023
1,281
115
2
Merhaba,

Bütünleşik öğrenci ne demek? Bu sorunun cevabını aradığım için bu forum sitesi üzerinden konu hakkında yardım istemek istiyorum. Bütünleşik öğrencilik bir okul yöneticileri, öğretmenleri ve öğrencileri bir araya getiren bir sistemdir. Bütünleşik öğrencilik, öğrencilerin akademik başarısını arttırmak ve öğrencilerin akademik ve sosyal becerilerini geliştirmek için gereken desteği sağlamak amacıyla oluşturulmuştur. Bütünleşik öğrencilik, öğrencilerin okulun tüm alanlarına katılmalarını ve diğer öğrencilerle iletişim kurmalarını sağlamak için öğrencilerin öğretmenleri ve okul yöneticileriyle işbirliği yapmalarını gerektirir. Bütünleşik öğrencilik, öğrencilerin akademik başarısını arttırmak ve öğrencilerin akademik ve sosyal becerilerini geliştirmek için gerekli olan destekleri sağlamak için geliştirilmiştir. Bütünleşik öğrencilik, öğrencilerin okulun tüm alanlarına katılmalarını ve diğer öğrencilerle iyi iletişim kurmalarını sağlamak için öğrencilerin öğretmenleri ve okul yöneticileriyle işbirliği yapmalarını gerektirir. Bu konuda daha fazla bilgi edinmek istiyorum, bu nedenle lütfen bu konu hakkında yardım edebilecek herkesin düşüncelerini paylaşmasını bekliyorum.

Teşekkürler.

admin

Administrator
Yetkili
Admin
BaY
25 Eyl 2020
19,994
1,347
112
Bütünleşik Öğrenci Ne Demek?

Bütünleşik öğrenciler, eğitim hayatlarında birçok engellerle karşılaşan veya önemli eksiklikleri olan öğrenciler için özel olarak tasarlanmış eğitim programlarıdır. Bütünleşik öğrenciler, engeller ya da eksiklikler nedeniyle zorlanan veya deneyimlerinden veya öğrenme ortamından yoksun bırakılan öğrencilerdir. Bütünleşik öğrenciler, eğitim sistemi tarafından kabul edilen ve özel eğitime ihtiyaç duyan öğrencilerdir.

Bütünleşik öğrenciler, özel eğitim programlarıyla desteklenir veya özel eğitim programlarının bileşenlerinden bazılarıyla desteklenir. Özel eğitim programları, öğrencilerin özel ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik tasarlanmış özel hizmetler sürecinden oluşur. Bütünleşik öğrenci programları genellikle, özel gereksinimleri olan öğrencilerin eğitim ortamından yararlanmasına ve öğrenme başarılarını artırmasına yardımcı olan özel eğitim programlarının bileşenlerini içerir.

Bütünleşik Öğrencilerin Avantajları

Bütünleşik öğrenciler, eğitim ortamından ve öğrenme faaliyetlerinden yararlanmaya hak kazanırlar. Özel eğitim programları, öğrencilere özel öğretim planının oluşturulması, öğretim materyallerinin ayarlanması, özel öğretim tekniklerinin uygulanması veya öğrencilerin özel eğitim yardımıyla desteklenmesi gibi çeşitli seçenekler sunar. Bütünleşik öğrenciler, özel öğretim programları gereği daha iyi eğitim imkanlarından yararlanarak öğrenme başarılarını artırma, sosyal becerilerin geliştirilmesi ve okul hayatına uyum sağlamak gibi avantajlara sahiptir.

Bütünleşik Öğrencilerin Dezavantajları

Bütünleşik öğrencilerin, özel eğitim programına alınmalarından dolayı bazı dezavantajları olabilir. Örneğin, bazı öğrenciler, özel eğitim programının kalıcı olmasından endişe edebilir. Ayrıca, özel eğitim programının uygulanmasının maliyeti, okulun öğrencilerinin özel eğitim gerektiren öğrenciler için ödemesi gereken özel eğitim maliyetlerinin çok yüksek olmasına neden olabilir.

Sonuç

Bütünleşik öğrenci programları, özel eğitime ihtiyacı olan öğrencilerin kendilerini geliştirmelerine ve eğitim ortamından yararlanmalarına yardımcı olmak için tasarlanmıştır. Bu programlar, öğrencilerin özel eğitim ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik özel hizmetler sürecinden oluşur. Ancak, bütünleşik öğrencilerin, özel eğitim programına alınmalarından dolayı bazı dezavantajları olabilir. Bu nedenle, öğrencilerin özel eğitim programına alınmalarından ve bütünleşik öğrenci olmalarından önce, öğrencilerin özel eğitim ihtiyaçlarının dikkatli bir biçimde değerlendirilmesi ve öğrencinin özel eğitim programına alınıp alınmayacağının kararının verilmesi gerekmektedir.

FikirleriM

Moderator
Yetkili
Moderator
BaYaN
10 Tem 2023
6,818
832
82
Bütünleşik öğrenci, öğrencilerin okul çalışmaları ve diğer kariyer amaçları arasındaki bağlantıları kurarak öğrenme ve öğrenme sürecini teşvik etmek için okul programlarını destekleyen bir pedagojik yaklaşım olarak tanımlanır. Bütünleşik öğrenme, okul müfredatının dışında öğrencilerin kendilerine olan güven ve sağlıklı davranışlarını geliştirmelerini sağlaması amacıyla öğrencilere diğer becerileri öğretmek için çeşitli etkinlikler sunar. Bütünleşik öğrenme, öğrencilerin bilgileri, becerileri ve değerleri arasındaki bağlantıları öğrenmelerine yardımcı olur ve öğrencilerin kendi başarılarını artırmalarına yardımcı olur.

GulumseDunya

Üye
BaYaN
18 Tem 2023
3,471
469
5
Bütünleşik öğrenci, bir öğrencinin birden fazla okul ya da eğitim programına kayıt yaptırarak ek kazanımlar elde etmesi anlamına gelir. Bütünleşik öğrencilik, çok yönlü eğitim almak için kullanılan bir yaklaşımdır. Bütünleşik öğrenci, düzenli olarak belirli bir okul veya eğitim programının derslerinden mezun olmak amacıyla, aynı anda daha fazla okula kayıt yaptırarak daha çok bilgi ve beceri kazanma şansına sahip olan öğrencilere denir.

Bir bütünleşik öğrenci, dersler arasında seçim yapabildiği için, öğrencinin ilgi alanlarını daha geniş bir şekilde karşılayacak dersleri seçebilmesi mümkün olur. Böylece, öğrenci, daha fazla konuya veya daha derinlemesine öğrenmeye odaklanabilir. Aynı zamanda, bütünleşik öğrenciler, mezun olma sürecinde kendilerini geliştirebilir ve daha fazla konuya hakim olabilirler.

Bütünleşik öğrenci, öğrencinin mezun olurken daha fazla öğrenme ve gelişme şansı elde etmesine olanak sağlar. Bunun yanında, öğrencinin kendini geliştirmesine yardımcı olacak ek dersleri seçebilmesi, kariyer hedeflerine ulaşmasına yardımcı olur. Bütünleşik öğrenci, öğrencinin daha iyi bir kariyer başlangıcı sağlamak için önemli bir yoldur.

susesi

Üye
BaYaN
22 Tem 2023
9,551
1,290
15
Bütünleşik öğrenci, öğrencilerin klasik eğitim sisteminden farklı olarak, çeşitli eğitim programlarının bir araya getirilmesiyle oluşan bir öğrenme modelidir. Bu model, öğrencilerin daha kapsamlı bir öğrenme deneyimi yaşamalarını sağlar. Bütünleşik öğrenciler, sınıf, e-öğrenme, lisans veya diplomalı programlar arasında rol oynayabilir ve öğrenme için daha fazla seçenek sunulabilir. Bütünleşik öğrencilerin öğrenme deneyimleri daha kapsamlı ve kişiye özel olacak şekilde tasarlanır. Öğrenme, öğrencinin özelliklerine ve ilgi alanlarına uygun olarak özelleştirilmiş olacaktır. Bütünleşik öğrencilerin öğrenme deneyimleri daha verimli ve etkili olacaktır. Öğrenciler, öğrenme süreçlerine daha fazla katılabilecek ve daha yüksek başarıya ulaşabilecekler.

PaylasimPerisi

Üye
BaYaN
2 Ağu 2023
10,974
1,478
5
Bütünleşik öğrencilik, öğrencilerin çeşitli alanlarda eğitime maruz kalarak, bireysel yeteneklerini geliştirmelerini sağlayan tek bir programdır. Bütünleşik öğrenciler, aynı okulda hem akademik hem de uygulamalı öğrenme aracılığıyla bilgi edinmeyi amaçlamaktadır. Bütünleşik öğrenciler, birden fazla disiplin aracılığıyla karşılaştıkları farklı konular aracılığıyla daha fazla anlayış kazanmak ve çözüm üretmek için ortak çabalar göstermektedirler. Bu program, öğrencilerin akademik başarılarını artırmak ve kendilerini geliştirmek için çok çeşitli etkinlikler sağlamak için tasarlanmıştır. Program boyunca öğrenciler, okulun sunduğu eğitim ve uygulamalar aracılığıyla daha fazla beceri geliştirecek ve kendini geliştireceklerdir.

DevoDestroyer

Üye
BaY
7 Ağu 2023
10,815
1,388
5
Bütünleşik öğrenci, üniversiteye girişte kendi seçimlerine karar verme yetkinliğine sahip olan öğrencilerin özellikleri arasında yer alır. Bütünleşik öğrenciler, üniversite yıllarının başında, okudukları konuların dışında farklı alanlara da ilgi duyabilirler. Bu, onları çok yönlü öğrenme fırsatlarına götürür ve öğrenme deneyimlerinin zenginleşmesini sağlar. Bütünleşik öğrenci, birden fazla alanda çalışmak isteyen öğrencilere ideal bir seçenektir.

Bütünleşik öğrenciler, çoğu üniversitede, tüm programların olanaklarından yararlanmak için genellikle çok sayıda kredi kazanırlar. Böylece, üniversiteyi bitirirken, çok sayıda dersi veya programı tamamlayarak, öğrenci, üniversiteyi kendi çalışma istekleri doğrultusunda tamamlayabilir. Bütünleşik öğrenciler, öğrenme sürecini kendi zevklerine göre özelleştirebilir ve daha önce hiç görmediği konulara karşı ilgi duyabilir. Böylece, üniversiteyi bitirirken, öğrenci, çok daha geniş bir alan hakkında konuşmak, yazmak ve bilgi edinmek için eğitim almış olur.

• Love
  • Haha
Reactions: Sevil and Rabia

MerakliPanda

Yeni Üye
BaY
5 Ağu 2023
11,658
1,513
0
Bütünleşik öğrenci, öğrencilerin okul sınavlarına girmelerini ve başarılı bir şekilde mezun olmalarını sağlamak için okullarda uygulanan bir program olarak tanımlanır. Bütünleşik öğrenci programı, öğrencilerin kendilerini her alanda geliştirmelerine ve başarılı olmalarına yardımcı olmak için özel olarak tasarlanmıştır. Program, öğrencilerin akademik ve sosyal becerilerini geliştirmelerini sağlamak için sınıflar, etkinlikler, ödevler ve çalışma grupları dahil olmak üzere çeşitli kaynakları kullanır. Program, ayrıca öğrencilerin okul dışı programlara ve çalışma alanlarına başarılı bir şekilde uyum sağlamalarına yardımcı olur. Bütünleşik öğrenci programı, öğrencilere diğer öğrenciler ile etkileşimde bulunmalarını, kendileri ve diğerleri hakkında daha fazla bilgi elde etmelerini, okul dışı etkinlikleri takip etmelerini ve diğer öğrencilerle iletişim kurmalarını sağlar.

• Wow
  • Angry
Reactions: Nevin and Tuba

shitlembik

Üye
BaYaN
22 Ağu 2023
14,124
1,859
5
Bütünleşik öğrenci, eğitim sisteminde öğrenciyi kapsayan bir kavramdır. Bütünleşik öğrenci yaklaşımı, öğrencilerin fiziksel, zihinsel ve sosyal gelişimlerini desteklemek için geliştirilmiş bir model olarak kullanılır. Bütünleşik öğrenci yaklaşımının temel amacı, her öğrencinin özelliklerini, zorluklarını ve potansiyellerini anlayarak onları desteklemektir. Bütünleşik öğrenci yaklaşımı, öğrencinin özgüvenini ve öğrenmeyi destekler.

Bütünleşik öğrenci yaklaşımının temel yaklaşımı, öğrencilerin fiziksel, sosyal, zihinsel ve duygusal olarak çok boyutlu olarak desteklenmesidir. Bütünleşik öğrenci yaklaşımının amacı, öğrencilerin her alanda istedikleri sonuçları elde etmelerini sağlamaktır. Bütünleşik öğrenci yaklaşımı, öğrencilerin fiziksel, sosyal, zihinsel ve duygusal ihtiyaçlarını karşılamak için çoklu alanlarda destek sağlamaya çalışır.

Bütünleşik öğrenci yaklaşımı, müdürlerin, öğretmenlerin, psikologların, öğrencilerin ailelerinin ve diğer öğrenci destek sistemlerinin görevlerini özetler. Bütünleşik öğrenci yaklaşımı, öğrencilerin sadece ilgili olduğu materyallerle değil, aynı zamanda öğrenmeyi destekleyen etkinlikler, sosyal beceriler, kişisel beceriler ve duygusal beceriler gibi çoklu alanlarla desteklenmesini gerektirir. Bütünleşik öğrenci yaklaşımı, öğrencilerin başarılarının her alanda arttırılmasını sağlamaya çalışır.

HeLLDoRaDo

Moderator
Yetkili
Moderator
BaY
4 Nis 2023
21,978
1,159
112
Bütünleşik öğrenci, bir öğrencinin birden fazla okul seviyesinde eğitim almasını ifade eder. Bütünleşik eğitim, öğrencilerin kültürel, sosyal ve ekonomik arka planlarını göz önünde bulundurarak öğrencilere daha kapsamlı bir eğitim deneyimi sağlaması için tasarlanmıştır. Bütünleşik öğrenciler, öğrenimlerine bir anne-babanın desteğiyle başlar ve genellikle okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lise seviyelerinde eğitim alır. Bir bütünleşik öğrencinin öğrenimleri, okul müfredatı ve özel öğretim programlarıyla desteklenir. Bütünleşik öğrencilerin öğrenimleri, özellikle altıncı sınıftan itibaren, öğrencinin hedefleri, kapasitesi ve yönelimleri doğrultusunda özelleştirilmiş olabilir. Bu, öğrencinin özel yeteneklerini geliştirmesine ve ilerlemesine olanak tanır. Bütünleşik eğitim, öğrencilerin çoklu zeka ve bilişsel becerilerini geliştirerek, öğrencilerin daha yüksek seviyede başarıya ulaşmasını teşvik eden bir yaklaşımdır.

HeLLDoRaDo

Moderator
Yetkili
Moderator
BaY
4 Nis 2023
21,978
1,159
112
Bütünleşik öğrenci, okulun bir kısmının bir lise programında okuyan ve aynı zamanda bir üniversite programında da çalışan öğrenciler olarak tanımlanır. Bu öğrenciler, lise eğitimlerini hızlı bir şekilde tamamlayıp, üniversite eğitimlerini de aynı anda alırlar. Bütünleşik öğrenci programları, öğrencilerin zamanlarını daha etkin kullanmalarını sağlar ve öğrencilerin daha fazla ders alarak kendi üniversite diplomalarını daha hızlı almalarını sağlar. Bütünleşik öğrenciler, lise diploma ve üniversite diplomalarını aynı anda alabilecekleri için, öğrencilerin daha fazla zamanını daha etkin bir şekilde değerlendirmelerini sağlar.

balotelsiz

Üye
BaY
28 Eyl 2023
10,062
0
15
Antalya
Bütünleşik öğrenci, öğrencilerin okullarının öğretim programlarının çeşitli ünitelerini kapsayacak şekilde daha fazla okul çalışması yapmalarını sağlamak için geliştirilmiş bir yaklaşımdır. Bu yaklaşım, öğrencilerin daha fazla akademik ve sosyal becerileri geliştirmelerini ve okullarının amaçlarına ulaşmalarını sağlamak için birbirleriyle ilişkili çeşitli okul programlarının bir araya getirilmesini gerektirir.

Ilayda

Yeni Üye
BaYaN
14 Eyl 2023
299
0
0
Bütünleşik öğrenci, öğrenci olarak öğrencilerin bir okulda birden çok okul düzeyinde eğitim almalarını ifade eder. Buna örnek olarak, ortaokul ve lise düzeyindeki öğrencilerin ortaokul öğretmenleri ve lise öğretmenleri tarafından eş zamanlı olarak eğitim görmek gibi. Bütünleşik öğrenciler, kendilerini her iki seviyede de çok iyi yetiştirme şansına sahiptir. Böylelikle, öğrenciler, her iki seviyede de başarılı olmak için gerekli olan becerileri ve bilgileri edinme imkanına sahip olurlar. Bütünleşik öğrenciler, öğrenimlerinin herhangi bir seviyede zorlanmadan, daha iyi bir gelecek için kendilerini yetiştirebilirler.

poliyana

Yeni Üye
BaYaN
11 Nis 2023
1,296
132
2
İstanbul
Bütünleşik öğrenciler, okul sisteminde öğrencilerin, birden fazla eğitim seviyesinin öğrenimini aynı anda almalarını sağlayan öğrencilerdir. Bütünleşik eğitim, öğrencilerin üniversite düzeyinde eğitim alabilecekleri, ancak hala lise düzeyindeki öğrenmeyi takip edebilecekleri kademeli bir programdır. Bütünleşik eğitimin amacı, öğrencilerin iyi bir akademik kariyere sahip olmalarının yanı sıra, kendilerine ve diğerlerine karşı sorumluluk almayı öğrenmelerini sağlamaktır.

Bütünleşik eğitim, çoklu seviyeli bir yaklaşım ile öğrencilerin çeşitli öğrenme alanlarındaki başarılarını geliştirmeyi hedefler. Bu yaklaşım, öğrencilerin akademik kariyerlerinin desteklenmesi ve bireysel becerilerinin geliştirilmesini sağlar. Böylece öğrencilerin, okul öncesi, primerya, ortaokul, lise ve üniversite düzeyindeki eğitimlerini aynı anda almalarını sağlar.

Bütünleşik eğitim aynı zamanda öğrencilerin, sosyal ve duygusal gelişimlerini de destekler. Öğrenciler, okul öncesi, ortaokul ve lise düzeyindeki eğitimleri aynı anda alırken, sosyal ilişkileri, çalışma alışkanlıkları ve duygusal becerileri de geliştirirler. Bütünleşik eğitim, öğrencilerin akademik seviyelerini arttırmakla birlikte, sosyal ve duygusal becerilerini de geliştirmelerini sağlar.

Bütünleşik eğitim, öğrencilere kendileri için en uygun eğitim yöntemini seçme fırsatı sunar. Öğrenciler, lise düzeyindeki eğitimleri alırken, üniversite düzeyindeki eğitimleri de alabilir. Bu, öğrencilerin kendileri için en uygun eğitim yöntemlerini seçebilmelerini sağlar. Böylece bütünleşik eğitim, öğrencilerin akademik seviyelerini arttırırken, öğrencilerin kendileri için en uygun eğitimi seçme hakkına da sahip olmalarını sağlar.

BezBebek

Üye
BaYaN
16 Ağu 2023
10,789
483
5
Bütünleşik öğrenci, öğrencinin birden fazla ortak öğrenme programına katılmasını sağlayan öğrenme modudur. Buna göre öğrenciler, öğrenme seçimlerinden bağımsız olarak, kendi ihtiyaçlarına göre farklı okullarda veya programlarda çalışabilirler. Bütünleşik öğrenci, öğrencilerin güçlü özel becerilerini geliştirmenin yanı sıra, aynı zamanda farklı okullarda veya programlarda çeşitli konularda eğitim görebilmesini mümkün kılar. Buna ek olarak, öğrencilerin daha büyük okullarda deneyim kazanmasını, bilgi ve deneyimlerini arttırmalarını ve öğrenme ortamlarını daha genişletmelerini de sağlar. Bütünleşik öğrenme, öğrencilerin kariyer ve akademik hedeflerini gerçekleştirmesine yardımcı olurken, öğrencilerin daha geniş bir eğitim deneyimi elde etmesine de olanak tanımaktadır.

Busra

Yeni Üye
BaYaN
14 Eyl 2023
294
0
0
Bütünlesik Ögrenci Nedir?

Birinci adim, "Bütünlesik ögrenci" kavraminin anlamini açiklamaktir. Bütünlesik ögrenci terimi, geleneksel egitim modellerinden farkli bir yaklasimi temsil eder. Bu yaklasim, ögrencilerin sadece akademik bilgi edinmekle kalmayip ayni zamanda sosyal, duygusal ve pratik becerilerini gelistirmesini önemser. Bütünlesik bir ögrenci, sadece sinif içinde basarili olmakla kalmaz, ayni zamanda dis dünyayla etkilesimde bulunur, problem çözer, iletisim kurar ve yasam becerilerini gelistirir.

Ikinci adim, bütünlesik ögrenciligin özelliklerini anlatmaktir. Bütünlesik bir ögrenci, sadece ders kitaplarinda sunulan bilgilerle yetinmez. Bunun yerine, etkilesimli ögrenmeyi tesvik eder, ögrenmeyi deneyimler ve gerçek hayat uygulamalarini içerir. Sadece notlariyla degil, ayni zamanda sosyal becerileriyle de taninir. Empati, isbirligi ve liderlik gibi becerileri gelistirir. Ayrica, elestirel düsünme, problem çözme ve yaratici düsünme gibi önemli becerileri de ögrenir.

Üçüncü adim, bütünlesik ögrencinin avantajlarini tartismaktir. Bütünlesik bir ögrenci, sadece akademik basariya degil, ayni zamanda genel olarak basarili bir birey olmaya odaklanir. Sosyal ve duygusal becerilerini gelistirmesi, is ve kisisel iliskilerde daha basarili olmasina yardimci olur. Ayrica, pratik beceriler kazanarak gerçek dünyada daha iyi donanimli olur. Bütünlesik ögrencilik, sadece sinif içinde degil, hayatin her alaninda basarili olmak için gereken yetenekleri gelistirir.

Dördüncü adim, bütünlesik ögrencilik yaklasiminin nasil uygulanabilecegine dair ipuçlari sunmaktir. Bu yaklasimin uygulanmasi, okul müfredatinin yeniden düzenlenmesiyle baslar. Geleneksel derslerin yani sira, ögrencilere etkilesimli ögrenme firsatlari sunulmalidir. Proje tabanli ögrenme, saha çalismalari, stajlar ve gönüllülük gibi uygulamali aktiviteler, ögrencilerin pratik becerilerini gelistirmelerine yardimci olabilir. Ayrica, okulda sosyal ve duygusal destek hizmetleri saglanmalidir, böylece ögrencilerin duygusal zekalarini ve iliski becerilerini güçlendirebilirler.

Besinci adim, bütünlesik ögrencilik yaklasiminin yayginlastirilmasinin önemini vurgulamaktir. Egitim kurumlari, ögretmenler, veliler ve toplumun genelinde bu yaklasimin benimsenmesi ve desteklenmesi önemlidir. Egitim politikalari, müfredatlar ve okul yönetim sistemleri, bütünlesik ögrencilik ilkelerini destekleyecek sekilde düzenlenmelidir. Ayrica, toplumda farkindalik yaratilmali ve bütünlesik ögrenciligin önemi vurgulanmalidir.

Altinci adim, bütünlesik ögrenciligin gelecekteki etkilerini degerlendirmektir. Bütünlesik ögrencilik yaklasiminin benimsenmesiyle, gelecegin isgücüne daha iyi hazirlanmis bireyler yetistirilebilir. Bu bireyler, sadece akademik bilgiye degil, ayni zamanda pratik becerilere ve sosyal becerilere de sahip olacaklardir. Bu da is dünyasinda daha yetenekli ve rekabetçi bir isgücünün olusmasina katki saglayabilir.

Sonuç ve SSS

Sonuç olarak, bütünlesik ögrencilik, sadece akademik bilgiye odaklanmayan, ayni zamanda sosyal, duygusal ve pratik becerileri de gelistiren bir yaklasimi temsil eder. Bu yaklasimin benimsenmesiyle, ögrenciler daha dengeli ve basarili bireyler haline gelirler. Bütünlesik ögrencilik, gelecegin isgücüne daha iyi hazirlanmis bireyler yetistirmenin anahtari olabilir.

Sikça Sorulan Sorular:

Bütünlesik ögrencilik, geleneksel egitimden nasil farklidir?
Bütünlesik ögrencilik, sadece akademik bilgiye degil, ayni zamanda sosyal, duygusal ve pratik becerilere de odaklanirken, geleneksel egitim daha çok akademik basariya odaklanir.

Bütünlesik ögrencilik yaklasimi nasil uygulanabilir?
Bütünlesik ögrencilik yaklasimi, okul müfredatinin yeniden düzenlenmesi, etkilesimli ögrenme firsatlarinin sunulmasi ve sosyal-duygusal destek hizmetlerinin saglanmasi gibi yöntemlerle

ForumFreak

Super Mod
Yetkili
Super Mod
BaYaN
2 Nis 2023
21,847
1,247
112
Bütünleşik öğrenci, öğrencilerin bütünleşik bir eğitim almalarını sağlayan öğrenciler olarak tanımlanır. Bütünleşik eğitim, öğrencilerin öğrenmeyi destekleyen alanlar arasındaki farklı alanların bir araya getirilmesini ve öğrencilerin çoklu zeka becerilerini geliştirmelerini sağlar. Örneğin; öğrencilerin hem duyuşsal, hem de entelektüel becerilerini geliştirmelerine yardımcı olan kültürel, bilimsel, sanatsal veya teknolojik alanların birlikte kullanılmasına göre.

Bütünleşik öğrenciler, farklı alanlarda daha iyi anlaşma ve öğrenme becerilerine sahip olurlar. Ayrıca, öğrencilerin farklı alanlardaki öğrenme ve öğretim yöntemlerini daha etkili kullanma becerilerini geliştirmeye de yardımcı olurlar. Örneğin; öğrencilerin deneyimlerini ve farklı konuları öğrenme süreçlerini birleştirme, çoklu zeka teorisi gibi konuları kullanma, öğrencilerin öğrendiklerini kullanma ve konuşma gibi becerilerini geliştirmelerini sağlamaya yardımcı olabilir.

Bütünleşik öğrencilerin, eğitim kurumlarında öğrenmeyi destekleyen ve öğrencilerin çoğu zaman çoklu zeka becerilerini geliştirmelerini sağlayan, çok yönlü bir eğitim almalarını sağlamak için çok önemlidir. Eğitimcilerin bu öğrencilerin öğrenme süreçlerini anlaması ve öğrencilerin bütünleşik bir eğitim almalarını teşvik etmesi gerekmektedir. Bunun için, öğretmenlerin kapsamlı eğitim modellerine sahip olmaları ve öğrencilerin farklı alanlar arasındaki bağlantıları anlamaları gerekir. Böylece, öğrencilerin çoklu zekâ becerilerini geliştirmelerine ve çok-disiplinli bir eğitim almalarına destek olmuş olacaklardır.

Duygu

Yeni Üye
BaYaN
14 Eyl 2023
284
0
0
Bütünleşik öğrenci, bir okulun öğrencilerinin bir araya gelmesini ve eşit olarak öğrenmeyi teşvik etmek için geliştirilen bir yaklaşım olarak tanımlanabilir. Bu yaklaşım, öğrencilerin önceden belirlenmiş konuların çoğu üzerinde çalışmalarını ve öğrenmelerini desteklemek için tasarlanmıştır. Aynı zamanda, öğrenciler arasındaki farklılıkların karşılanmasına yardımcı olmak için farklı öğrenme alanlarına odaklanılır. Öğrencilerin kendi seviyelerinde öğrenmeyi desteklemeleri için, öğretmenlerin öğrencilerin öğrenme süreçlerini teşvik etmeleri ve öğrenme süreçlerini değerlendirmeleri önemlidir. Böylece, öğrenme süreci öğrencilerin başarılarının arttırılmasına yardımcı olur. Bütünleşik öğrenme, öğrencilerin öğrenme süreçlerini kolaylaştırmak için öğretmenlerin kullanabileceği bir yaklaşımdır.

Elvan

Yeni Üye
BaYaN
14 Eyl 2023
300
0
0
Bütünleşik öğrenci, bir okul sistemi içindeki öğrencileri tanımlayan bir terimdir. Bütünleşik öğrenciler, birden fazla okulda eğitim almanın yollarını arayan öğrencilerdir. Bütünleşik öğrencilere başvurmak, hem okulunuzda hem de diğer okullarda eğitim almak isteyen öğrencilere imkan sağlayabilir. Bütünleşik öğrenci, diğer okullarda zorunlu olarak alınması gereken dersleri okulunuzda almak için kullanılan bir tanımlamadır. Bütünleşik öğrenciler, okulunuzun ve diğer okulların izin verdiği kadar dersleri alabilir ve bunları okulunuzda kredi olarak kullanabilir.

Bütünleşik öğrenci konusu, çoğu zaman belli bir yaş grubu için uygulanır. Bazı okullar, öğrencilere lise veya üniversite derslerini okuldan önce almalarına izin verir. Bu, öğrencilerin lise veya üniversite derslerini erken yaşlarda almalarını sağlar. Diğer okullar ise, öğrencilerin belli bir yaşa kadar okulda veya özel kurslarda ders almalarını isteyebilir. Bütünleşik öğrenci konusu, öğrencilerin okuldan önce eğitim almalarını sağlayan önemli bir planlamadır. Bütünleşik öğrenci, öğrencilerin belli bir yaşa kadar okulda veya özel kurslarda ders almalarını sağlayabilir. Ayrıca, bütünleşik öğrenci, öğrencilerin üniversiteye geçiş sınavına yönelik önceden hazırlık yapmalarını da sağlayabilir.

LegendSword

Moderator
Moderator
BaYaN
23 Mar 2024
1,767
0
0
Bütünleşik öğrenci, eğitim sürecinde sadece akademik başarıya değil, aynı zamanda sosyal, duygusal ve kişisel gelişimlerine de önem veren bir anlayışı ifade eder. Bütünleşik bir öğrenci, derslerdeki başarısının yanı sıra, sosyal ilişkilerini güçlendirir, duygusal dengeyi korur ve kişisel yeteneklerini geliştirir. Bu yaklaşım, öğrencinin tüm yönleriyle dengeli bir şekilde gelişimini destekler ve onu bireysel olarak daha sağlam bir temelde yetiştirir. Böylece, bütünleşik öğrenciler, sadece sınıf içinde değil, aynı zamanda toplumda da başarılı ve etkili bireyler olarak yetişirler.

Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar (Toplam:0)