Cadı Adı Nedir?
Cadılar, kökleri binlerce yıl önceye dayanan antik bir inancın geleneklerini taşıyan büyücü ve büyü yapan insanlar olarak bilinirler. Cadılar, kaba tabirle, kökleri kadim inançları yansıtan insanlar olarak tanımlanır. Bu inançların, bazı kültürler tarafından kutsal olarak değerlendirildiği söylenir. Cadıların adı, kökenlerinden gelen veya kendilerini tanımlayan kültürlerin kendi dillerinden alınmıştır. Örneğin, İngilizce'de "witch" kelimesi, İskandinav mitolojisinden gelen "wicca" ya da Kültürel Sihir'in "magus" kelimesi gibi, çok uzun bir geçmişe sahip kelimelerdir. Cadıların diğer adları arasında "sorceress", "conjurer", "enchantress" ve "necromancer" da vardır.
Cadılık Nedir?
Cadılık, güçlerini kullanmak için kullandıkları kökleri kadim inançlara dayanan bir gelenektir. Cadılar, kendilerini güçlerinden, çeşitli büyülerden, doğaüstü varlıklardan ve mistik bilgiden gelen güçlerden besleyen insanlardır. Cadıların uyguladıkları pratikler arasında, kadim öğretileri araştırmak, ruhsal çalışmalar yapmak, doğa üstü varlıklarla iletişim kurmak, kendi içlerinden geçen enerjiyi yönlendirmek ve büyü yapmak sayılabilir.
Cadılık Tarihi
Cadılık, antik Mısır, Yunan, İran ve diğer medeniyetlerde o zamanların önemli bir bölümünü oluşturan bilimsel ve mistik çalışmaların bir parçası olarak kabul edilmektedir. Cadılık, antik çağlardan beri var olan bir inanç sistemi olarak kabul edilmektedir. Günümüzde, cadıların çoğu, antik inançların birikimini sürdüren ve geliştiren kültürlerin öğretilerine sadık kalarak yaşamlarını sürdürmektedirler.
Cadılık Bugün
Günümüzde, cadılık, çoğu insan tarafından bir inanç sistemi olarak algılanmaktadır. Cadılar, kendilerini geleneksel inançların öğretilerinden ve kendi kişisel çalışmalarından besleyen insanlardır. Cadılar, doğaüstü varlıklara, büyüye ve kadim öğretilere inanırlar ve bunları kullanarak kişisel gelişimlerini desteklerler.