Çaylı kek sosu nasıl yapılır

AltoClef

Yeni Üye
BaYaN
7 Nis 2023
1,314
84
2
Merhaba,

Çaylı kek sosu tarifini arıyorum. Bu tarifi nasıl yapacağımı bilmiyorum ve bir türlü çözüm bulamıyorum. İçindeki malzemeler nelerdir? Bu tarifi nasıl hazırlayacağımı öğrenmek istiyorum. Lütfen bu konuda bana yardım edin. Ne kadar teşekkür etsem azdır. Çaylı kek sosu için gerekli malzemeler nelerdir? Sosu ne kadar pişirmem gerekir? Kek sosunun nasıl saklanması gerekir? Bu tarifi nasıl kolayca hazırlayabilirim? Bu tarif için özel bir yöntem var mı? Lütfen benim için en kolay ve lezzetli tarifi paylaşın.

Teşekkürler.

acitatlihayat

Moderator
Moderator
BaYaN
28 Kas 2020
22,299
1,256
112
Çaylı Kek Sosu Nasıl Yapılır?

Çaylı kek sosu, kurabiye, muffin ve tart gibi birçok tatlıyı soslu ve lezzetli hale getirmek için kullanılan şerbet tarifi. Bu sos, çeşitli çaylar, şeker, limon suyu, yumurta akı ve tereyağından oluşur. Bu tarifin kullanımı çok kolaydır ve hazırlaması da çok hızlıdır. Üstelik bu sosu evde yapmak çok ucuzdur.

Malzemeler

- 2-3 çorba kaşığı çay
- 1-2 çorba kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı limon suyu
- 1 yumurta akı
- 2 yemek kaşığı tereyağı

Hazırlanışı

1. İlk olarak, çayı, şekeri ve limon suyunu küçük bir tencereye alın. Karıştırın ve orta ateşte kaynatın.

2. Kaynarken, yumurta akını bir kaseye alın.

3. Kaynamaya başlayınca, çaylı şerbeti kaseye dökün ve karıştırın.

4. Son olarak, tereyağını ekleyin ve karıştırın.

5. Sosu sıcak olarak tatlınıza servis edin.

Sonuç

Yukarıda anlatılan tarif çaylı kek sosu nasıl yapılır? sorusunun cevabıdır. Bu tarif, çay, şeker, limon suyu, yumurta akı ve tereyağından oluşan kolay ve ucuz bir sos tarifidir. Bu tarif, kurabiye, muffin ve tart gibi çeşitli tatlıları soslu ve lezzetli hale getirmek için kullanılan ideal bir tariftir.