Kişisel Gelişim ve Eğitim (KGE) olarak bilinen KGE nin açılımı, Kişisel Gelişim ve Eğitim olarak kısaltılmıştır. Kişisel gelişim ve eğitim, bireylerin kendi potansiyellerini gerçekleştirmelerine, başarılı olmalarına yardımcı olmak için tasarlanan eğitim sürecidir. KGE, kişisel gelişimin hedefleri ve ilkeleri doğrultusunda sürdürülen eğitimler ve faaliyetleri içerir.
KGE, kişinin kendini geliştirmesi amacıyla tasarlanmıştır. Kişisel gelişimin hedefleri, kişinin fiziksel, psikolojik, sosyal, ekonomik, kültürel ve insani gelişimine katkıda bulunmaktır. Kişisel gelişim, kişisel potansiyelin açığa çıkmasını ve onun kullanımını sağlamayı amaçlar.
KGE, kişisel gelişim ve eğitimin bir araya getirilmesiyle oluşan çok kapsamlı bir sürecin adıdır. Kişisel gelişimin amacı, kişinin yeteneklerini ve yeteneklerinin kullanımını geliştirmek, özgüven ve özsaygı geliştirmek, kişinin kendini tanımasını ve kendini kabul etmesini sağlamak, kişisel motivasyonu arttırmak, kişisel başarı ve başarılı olma kabiliyetlerinin geliştirilmesini sağlamaktır.
KGE, kişinin potansiyelini ortaya çıkarmak için kullanılan çeşitli stratejileri, yöntemleri ve teknikleri içerir. Kişisel gelişim ve eğitim sürecinde, öğrenciye duygusal destek, motivasyon, özgüven, problem çözme yeteneği, liderlik yeteneği, iletişim becerileri ve daha fazlası sağlanır.
KGE, kişisel gelişimin her alanında önemli bir çalışma alanıdır. Eğitimci, kişinin dönüşümünde, öğrenme sürecinde ve kişisel gelişimde önemli bir rol oynar. Eğitimci, kişisel gelişim ve eğitim sürecinde, öğrencinin öğrenme sürecini takip ederek, öğrenciye geri bildirim sağlamak, öğrencinin becerilerini ve yeteneklerini geliştirmek, öğrencinin kendini geliştirmek, özgüvenini ve motivasyonunu arttırmak ve öğrencinin başarılı olmasına yardımcı olmak gibi önemli görevler üstlenir. Eğitimci, öğrencinin kişisel gelişim ve eğitim sürecinde başarılı olmasına yardımcı olmak için stratejiler, teknikler ve yöntemler geliştirerek, öğrencinin kendini geliştirmesine yardımcı olur.