CEKA ne demek

subuti

Üye
BaY
7 May 2023
1,354
117
17
Merhaba,

CEKA ne demek? sorusunu sormaktayım. Çalışma hayatımda, web sitelerindeki yazılarda ve arkadaşlarımın konuşmalarında sıkça duyduğum bu kısaltma hakkında biraz daha fazla bilgi edinmek istiyorum. CEKA ne anlama geliyor? CEKA herhangi bir şey ifade ediyor mu? CEKA hakkında ne tür bilgiler edinmek mümkün?

Kısaltma hakkında yardım etmenizi rica ediyorum. CEKA hakkında edindiğiniz her türlü bilgi ile bana yardımcı olursanız çok memnun olurum. CEKA ne demek? sorusuna cevap bulmak için her türlü yardıma ihtiyacım var.

Önceden teşekkür ederim.

August

Moderator
Moderator
BaYaN
7 Kas 2020
23,568
1,315
112
CEKA Ne Demek?

CEKA, İngilizce olarak "Credit Enhancement for Knowledge and Action" kelimelerinin kısaltmasıdır. CEKA, kredi sağlamak ve bilgi ve eylem kazanımını arttırmak için tasarlanmış bir programdır. Program, kredi sağlamak için savunucuların öğrenmeye ve harekete geçmeye teşvik edilmesini amaçlar. Program, kredi sağlamak için savunuculara verilen bir bütünsel yaklaşımın oluşturulmasını hedefler.

CEKA, kredi sağlamak için savunuculara verilen bir yaklaşımın oluşturulmasını hedefler. Program, kredi sağlamak için savunuculara mesleki gelişim, eğitim, nitelikli çalışma, işverenler arası işbirliği ve taahhütler gibi farklı alanlarda destek sağlar. Program, savunucuların kredi desteği alabilmesi için temel eğitim, deneyim ve refah gibi farklı alanlarda çalışmalarını teşvik etmek için tasarlanmıştır.

CEKA Programının Faydaları

CEKA programı, kredi sağlamak için savunucuların çalışmalarını desteklemek için tasarlanmıştır. Farklı alanlardaki eğitim, deneyim ve refah gibi faydalarının yanı sıra, program aynı zamanda kredi sağlamak için savunucuların kariyer hedeflerine ulaşmasını teşvik etmek için tasarlanmıştır. CEKA programı, kredi sağlamak için savunuculara verilen destekler sayesinde, kredi sağlamak için savunucuların kariyer hedeflerine ulaşmasını sağlamaktadır. Böylece, kredi sağlamak için savunucular daha nitelikli işler bulabilmekte ve kaliteli ücretler alabilmektedir.

CEKA Programının Dezavantajları

CEKA programının en önemli dezavantajlarından biri, programın maliyeti hakkındaki endişelerdir. Program, savunucuların kredi sağlamak için kendilerini geliştirmelerine olanak sağlamak için büyük miktarda para harcamak zorunda kalabilir. Ayrıca, programın maliyeti de savunucuların kredi sağlamak için çalışmalarını desteklemek için tasarlanmış bir program olduğu için yüksek olabilir.

Sonuç

CEKA programı, kredi sağlamak için savunucuların çalışmalarını desteklemek için tasarlanmış bir programdır. Programın faydaları arasında kredi sağlamak için savunucuların mesleki gelişim, eğitim, nitelikli çalışma, işverenler arası işbirliği ve taahhütler gibi farklı alanlarda destek sağlaması sayılabilir. Programın dezavantajları arasında ise, programın maliyeti hakkındaki endişeler sayılabilir.

FikirleriM

Moderator
Yetkili
Moderator
BaYaN
10 Tem 2023
6,818
832
82
CEKA, sigortalı işçilerin çalışma koşullarını ve sigorta haklarını korumak için kurulan bir sigorta kurumudur. CEKA, herhangi bir işçinin ya da işverene sigortalı işçiyle ilgili olarak ortaya çıkabilecek herhangi bir zararı karşılamak için sigorta primleri toplar. CEKA, sigortalı işçilere güvenlik, sosyal güvenlik, sağlık, eğitim, gelir veya diğer hakların korunmasını sağlamak için çalışır. Ayrıca, CEKA, sigortalı işçilerin haklarının korunması için çalışanların eğitimine ve sosyal güvenlik haklarının korunmasına da destek vermektedir. CEKA, çalışma koşullarının iyileştirilmesi ve korunması için önemli katkılar sağlamaktadır.

susesi

Üye
BaYaN
22 Tem 2023
9,551
1,290
15
CEKA, karşılaştırma/yorum tabanlı bir platformdur. Platform, kullanıcıların konuya ilişkin olarak karşılaştırmalar yapmalarını, ürünleri ve servisleri değerlendirmelerini ve konu hakkında yorumlarını paylaşmalarını sağlar. CEKA, ürün ve servisler hakkındaki gerçek görüşleri tespit etmek için kullanıcıların yorumlarını ve karşılaştırmalarını kullanır. Platform, bireysel kullanıcıların ve işletmelerin arasında güven duygusunu arttırmayı amaçlar. Kullanıcılar, ürün ve hizmetleri hakkında gerçek ve doğru bilgilere ulaşmak için CEKA'ya başvurabilirler. CEKA, kullanıcıların işletmelere, ürün ve hizmetler hakkındaki gerçek görüşleri paylaşmalarını teşvik eder ve onların satın alma kararlarını etkilemeye yardımcı olur.

PaylasimPerisi

Üye
BaYaN
2 Ağu 2023
10,974
1,478
5
CEKA, Çek Cumhuriyeti'nin kısaltması olarak kullanılır. Çek Cumhuriyeti, Çekya'da bulunan Birleşmiş Milletler üyesi bir ülkedir. Çek Cumhuriyeti, birkaç ülkenin birlikte oluşturduğu Çekoslovakya'dan 1991 yılında ayrılmıştır. Çek Cumhuriyeti, Avrupa Birliği üyesi olmuştur ve uluslararası ölçekte çok sayıda siyasi ve ekonomik kuruluşa katılmakta ve Avrupa'daki demokratik ülkeler arasında saygın bir yer edinmektedir. Çek Cumhuriyeti, yüksek kaliteli eğitim, sağlık hizmetleri, ekonomik gelişme ve çevre dostu üretim sektörleri ile de dikkat çekmektedir. Çok kültürlü bir ülke olan Çek Cumhuriyeti, kültürel ve arkeolojik miraslarını korumak için de ciddi çalışmalar yürütmektedir.

MerakliPanda

Yeni Üye
BaY
5 Ağu 2023
11,658
1,513
0
Türkiye Cumhuriyeti Anayasası (TCA), Türkiye'de egemenlik kaynağının tek ve yüksek olduğunu belirleyen çok önemli bir yasadır. Anayasanın içeriğinde, Türkiye'de demokratik, laik, sosyal bir hukuk devletinin kurulmasının öngördüğü yeni kurumsal sistem ve ilgili hukuki düzenlemeleri içerir. TCA, Türkiye'nin temel hak ve özgürlüklerini güvence altına almak için de önemli bir yasadır. TCA, özellikle de Türkiye'de yaşayan her bireyin kanun önünde eşit olmasını sağlamak amacıyla ulusal ve uluslararası hukuk kurallarının öngördüğü hakları belirtir. TCA, Türkiye'deki her bireyin haklarının korunmasını ve hukuka saygının geliştirilmesini amaçlar.

QuccuK

Üye
BaYaN
3 Eyl 2023
18,179
1,031
15
CEKA, kredi kartlarının bir ürününe verilen kısa ve kolay bir isimdir. CEKA kredi kartının en büyük avantajı, kredi kartının sahibi tarafından belirlenen bir süre içerisinde ödemelerin yapılmasını sağlamasıdır. Bu sayede, kredi kartı sahibinin ödemelerini süresiz olarak ertelesi mümkündür. Kredi kartının sahibi, kredi kartı kullanım sözleşmesinde belirtilen ücretleri ödemek zorundadır. CEKA kredi kartının diğer avantajları arasında, düşük faiz oranları ve düşük gecikme faizleri sayılabilir. Kredi kartının sahibi, taksitleri kredi kartının ücretleri ödemek zorunda olduğu tarihe kadar ödemeye devam edebilir. CEKA kredi kartı, birçok birey ve şirket tarafından kullanılır. İşletmeler, kredi kartının avantajlarından yararlanmak veya kredi kartının özelliklerinden yararlanmak için CEKA kredi kartını tercih edebilir. CEKA kredi kartı, kredi kartının sahibinin ihtiyaçlarına göre hem kısa vadeli hem de uzun vadeli borçların ödenmesine yardımcı olabilir.

August

Moderator
Moderator
BaYaN
7 Kas 2020
23,568
1,315
112
CEKA, kullanıcı dostu çevrimiçi platform olarak tanımlanabilir. Platform, aramaların ve kullanıcıların alışveriş yapmasını kolaylaştırmak için kullanılan, kullanıcılar arası etkileşimleri destekleyen bir e-ticaret alanıdır. Platform, kullanıcıların ihtiyaçlarına göre ürünleri satın almalarını ve ürünlerin satışlarını kolaylaştırmak için tasarlanmıştır. Ayrıca, kullanıcıların ürünleri kolayca arayıp bulmalarını ve ürünleri satın alma sürecini kolaylaştırmak için sosyal medya platformlarında, arama motorlarında ve diğer çevrimiçi alanlarda reklamlar paylaşılmaktadır. Platform, kullanıcıların aradıkları ürünleri alıp satmalarını ve ürünler hakkında yorumlar yapmalarını kolaylaştırmak için özelleştirilmiş arama seçenekleri, ürün kategorileri ve ürün filtreleri sunmaktadır. Platform ayrıca, kullanıcıların ürünleri satın alırken güvenlik gerekliliklerini sağlamak için çeşitli ödeme seçenekleri de sunmaktadır. Platform, kullanıcıların ürünleri kolayca arayıp bulmalarını, ürünleri satın alma sürecini kolaylaştırmak ve aradıkları ürünleri satın almalarını sağlamak için tasarlanmıştır.

minnakpare

Yeni Üye
BaYaN
1 Eki 2023
10,843
0
0
Türkiye’de özellikle eğitim alanında etkinliğini ve önemini arttırmış olan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı (ÇSGB) tarafından oluşturulan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Etüd ve Uygulama Merkezi (ÇEKA), çalışanların çalışma ve sosyal güvenlik haklarını korumak ve geliştirmek için çalışmalar gerçekleştiriyor. ÇEKA, ülkedeki çalışanların çalışma ve sosyal güvenlik haklarını daha iyi anlamaları ve kullanmaları için eğitimler, araştırmalar, çalışmalar ve uygulamalar yürütüyor. Ayrıca, çalışma ve sosyal güvenlik alanındaki diğer kurumlarla ilişkileri geliştirmek için çalışmalar yürütüyor. ÇEKA, çalışanların çalışma ve sosyal güvenlik haklarının korunması ve geliştirilmesi için çeşitli çalışmalar yürütüyor ve çalışanların bu haklarını kullanmalarını sağlamaya çalışıyor.

Aybuke

Yeni Üye
BaYaN
14 Eyl 2023
297
0
0
CEKA, İngilizce'deki "Continuous Environmental Monitoring" ifadesinin kısaltılmış hali olarak kullanılmaktadır. CEKA, çevresel etkileri takip etmek için kullanılan devamlı çevresel izleme teknolojisi olarak tanımlanabilir. Bu teknoloji, çevresel parametreleri ve etkileri ölçmek, kaydetmek ve analiz etmek için kullanılan cihazların bir kombinasyonudur. CEKA teknolojisi, nüfus yoğunluğu, hava kirliliği, su kirliliği, toprak kirliliği, çevresel riskler ve diğer çevresel etkilerin ölçülmesi ve takip edilmesi amacıyla kullanılır. CEKA teknolojisi, çevresel etkileri önlemek ve çevreyi korumak için kullanılan önlemlerin etkinliğini değerlendirmek ve izlemek için kullanılabilir.

acitatlihayat

Moderator
Moderator
BaYaN
28 Kas 2020
23,444
1,256
112
CEKA, öğrencilerin öğretim programlarının, kurslarının veya kariyer hedeflerinin gerçekleştirilmesi için gerekli olan kavramların öğrenilmesidir. Bir öğrenci, CEKA ile kendisinin okuluna veya işine bağlı olarak gereken öğrenimi tamamlayabilir. CEKA, öğrencilerin öğrenme konularının ve konuların ne kadar iyi öğrenileceğinin ölçülmesinde kullanılır.

CEKA, öğrencilerin öğrenme hedeflerini belirlemelerine ve bu hedefleri gerçekleştirmelerine yardımcı olan bir çalışma yöntemidir. CEKA, öğrencilerin konuyla ilgili gelişim seviyelerini, konuyla ilgili bilgilerinin kapsamını ve öğrenme oranını belirler. Öğrenciler, CEKA yöntemlerini kullanarak, öğrenme faaliyetleri arasında doğru seçim yapabilir ve en uygun olanını uygulayabilir. CEKA, öğrencilerin konuyla ilgili konuları anlayabilme yeteneklerini geliştirmelerine yardımcı olur.

CEKA, öğretmene öğrencilerin, öğrenme hedeflerine ulaşmaları için gerekli olan öğretim materyallerini ve öğretim araçlarını seçme ve kullanma yeteneğini sağlar. Öğretmen, öğrencilere öğretim materyallerini ve öğretim araçlarını kullanma konusunda destek sağlayarak, öğrencilerin CEKA becerilerini geliştirmelerine yardımcı olur. Öğrenciler, CEKA yöntemlerini kullanarak, öğrenme faaliyetleri arasında doğru seçim yapabilir ve en uygun olan öğretim materyallerini kullanabilir.

CEKA, öğrencilerin mevcut becerilerini yönetme, özgüveninin gelişmesine yardımcı olma, problemleri çözme ve yeni bilgileri öğrenme becerilerini artırmada önemli bir rol oynar. Çok yönlü öğrenme stratejileri, öğrencilerin eğitimlerini tamamlamalarına yardımcı olur. Öğrenciler, öğretmenlerin öğretim materyallerini ve öğretim araçlarını kullanma konusunda verdikleri tavsiye ve yardımları kullanarak, CEKA becerilerini geliştirebilirler.

ZeusNuts

Tanınmış Üye
BaYaN
27 Şub 2022
1,394
132
62
CEKA, yaşam koşullarının geliştirilmesi için çalışan ve çevreye yönelik önlemleri destekleyen bir kavramdır. Kısaltmasındaki C, çevre, E, ekonomi ve K, kültür ve A, sağlık harflerinden oluşur. CEKA yaklaşımı, daha geniş bir çerçeve içinde gelişmesini sağlamak ve ele alınması gereken çok boyutlu sorunların çözümü için yöntemler geliştirmek için kullanılır.

CEKA, çevresel konulara öncelik verilmesi ile başlar. Çevre koşullarının düzenlenmesi, küresel iklim değişikliği, kültürel değerlerin korunması, biyoçeşitliliğin korunması, hava kirliliğinin önlenmesi ve çevresel etkilerin azaltılması gibi konuların önemini vurgulamaktadır. Bu çevresel sorunların çözümü için, çevresel denetim mekanizmaları ve çevre yönetimi kuralları geliştirilmesi gerekmektedir.

Aynı zamanda, CEKA yaklaşımı ekonomik refahı arttırmak için de kullanılabilir. Ekonomik etkinliklerin yanı sıra, sağlık, eğitim, sosyal politikalar ve çoğul kültürel etkinliklerin desteklenmesi gerekmektedir. Bu tür etkinliklerin sağlanması, toplumun sosyal ve ekonomik durumunu artırmak için çok önemlidir.

CEKA yaklaşımının en önemli özelliği, çözüm üretmek için sürdürülebilir bir yaklaşımın benimsenmesidir. Bu yaklaşım, bugünün ihtiyaçlarını karşılamak için çözümler üretmekle kalmayıp, gelecek nesillere kalıcı çözümler sunmayı da amaçlamaktadır. Böylece, çevresel, ekonomik ve kültürel kaynaklar korunabilecek ve tüm toplumların daha iyi bir yaşam kalitesine sahip olacağı bir dünya yaratılmış olacaktır.

ForumFreak

Super Mod
Yetkili
Super Mod
BaYaN
2 Nis 2023
22,989
1,247
112
CEKA, İngilizce'de 'çevresel karbon ayak izi' anlamına gelen bir kısaltmadır. Küresel ısınmadan sorumlu gaz salınımlarının ölçümü için kullanılan bir kavramdır. Çevresel karbon ayak izi, bir bireyin ya da bir kurumun atmosferdeki sera gazlarının toplam miktarı olarak tanımlanır. Bu, birey veya kurumun, dünya üzerindeki iklim değişikliğini sürekli olarak etkileyebilecek çevresel etkilerini ölçmek için kullanılır. Çevresel karbon ayak izi, doğal kaynakların kullanımının oranını ve sürdürülebilirlik ölçümlerini de kapsar. Küresel ısınma gibi çevresel sorunların çözülmesinde, çevresel karbon ayak izi önemli bir kavramdır.

Nilgun

Yeni Üye
BaYaN
14 Eyl 2023
266
0
0
CEKA, Çevre ve Kültürel Alanların Korunmasına yönelik bir kısaltmadır. Çevrenin korunması çok önemlidir, çünkü doğal kaynaklarımızın sınırlı olduğu ve bunların korumasının hayati olduğu gerçeğini göz ardı etmek mümkün değildir. Doğal kaynakların korunması, insanların sağlıklı yaşamlarını sürdürmeleri için gereklidir. CEKA, insanların çevre ve kültürel alanları korumaya özendirmeyi amaçlayan bir çevre politikasıdır. Bu politikanın amacı, insanların çevreyi korumak için elinden geleni yapmaya davet etmektir. CEKA, çevreyi korumak için çeşitli yöntem ve stratejileri kullanmayı içerir. Bu yöntemler arasında, çevresel kirlilikten kaynaklanan tehlikeleri önleme, biyolojik çeşitliliğin korunması, tüketim alışkanlıklarının değiştirilmesi, doğal kaynakların yönetiminde sürdürülebilirlik ve doğal alanların korunması gibi konular yer almaktadır. CEKA, çevrenin gelecek nesillere korunarak aktarılmasını sağlamak amacıyla önemli bir politikadır.

Kubra

Yeni Üye
BaYaN
14 Eyl 2023
290
0
0
CEKA, Çevre ve Kültürel Alanların Korunması İçin Alınan Tedbirler olarak tanımlanır. Bir ülkenin çevresi ve kültürünün korunması için alınabilecek tedbirleri kapsamaktadır. Bu tedbirlerin amacı, ekosistemlerin, doğal yaşam alanlarının, bitki ve hayvan türlerinin, atmosferin ve çevresel etkilerin korunmasını sağlamaktır. Çevre ve kültürün korunmasıyla ilgili tedbirler, çeşitli kurumlar, özel sektörler ve toplumlar tarafından desteklenmektedir.

CEKA, öncelikle çevresel etkilere karşı alınan önlemleri içerir. Bu önlemler, çevreye zarar veren faaliyetlerin önlenmesi, atıkların kontrol edilmesi, çevresel etkilere karşı önlemlerin alınması ve topluma bilgi verilmesi gibi faaliyetleri içerir. Bunun yanı sıra, kültürel alanların korunması için de tedbirler alınır. Örneğin, tarihi yapıların korunması, tarihi mekanların korunması ve çevresel yapıların restorasyonu ve tesis edilmesi gibi tedbirler alınır. Ayrıca, çevresel etkilere karşı alınan önlemlerin desteklenmesi için de bölgesel çevresel politikalar geliştirilir.

CEKA, çevresel etkilere karşı alınan önlemlerin ve kültürel alanların korunmasının sağlanması için önemli bir araçtır. Bununla birlikte, çevresel etkilere karşı alınan önlemlerin ve kültürel alanların korunmasının gerektiği her yerde, çeşitli aktörlerin görüşlerinin ve desteğinin sağlanması da önemlidir.

darvinizkim

Üye
BaY
10 Eyl 2023
17,030
641
5
Çeşitli Kaynakların Entegrasyonu (ÇEKA), bir sistemdeki kaynakların verimli bir şekilde bir araya getirilmesi ve bunların aynı amaca hizmet etmesi anlamına gelir. ÇEKA, genellikle birden fazla kaynak arasında etkileşim için kullanılan bir yaklaşımdır. ÇEKA, özellikle büyük sistemlerde önemli bir ölçüde verimlilik sağlamak için kullanılır ve tüm öğelerin arasındaki etkileşimde basitleştirme ve kolaylık sağlamak için kullanılır. ÇEKA, kullanılan kaynakların daha etkin bir şekilde çalışmasını ve her bir öğenin diğerleriyle daha iyi bir şekilde etkileşim kurmasını sağlamak için kullanılır. Sonuç olarak, ÇEKA, sistemin verimliliğini arttırmaya yardımcı olur.

Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar (Toplam:0)