Çemirlemek ne demek TDK

kirpikuclari

Yeni Üye
BaYaN
4 Nis 2023
1,266
105
2
Merhaba,
Çemirlemek ne demek TDK sorusunu araştırmak için bu forum sitesine geldim. Çemirlemek kelimesinin anlamını Türk Dil Kurumu (TDK) sözlüğünde nasıl açıklanmıştır? Bu kelimeyle ilgili her türlü bilgiyi okuyucularımdan duymak istiyorum. Ayrıca çemirlemek konusunda örnekler veya uygulamalar da paylaşırsanız çok sevinirim. Çemirlemek kelimesiyle ilgili tüm tespitlerinizi ve fikirlerinizi çok önemli olacağını düşünüyorum.

Bunun için tüm forum kullanıcılarımın bana yardımcı olmalarını bekliyorum. Çemirlemek ne demek TDK sorusuyla ilgili tüm soru ve düşüncelerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.

Teşekkürler.

LeylaSes

BuYuKFoRuMLu
9 Ağu 2023
23
0
0
Çemirlemek Ne Demek TDK

Çemirlemek kelimesi Türk Dil Kurumu (TDK) tarafından tanımlanan bir kavramdır. Çemirlemek, saçlarının ters yöne taranması ile oluşan, farklı bir saç tarzıdır. Bu tarz saçın oluşması için, saçların önce taranarak ters yöne taranması gerekir. Bu sırada, saçların ön tarafından arkaya doğru taranarak yumuşak bir tarzda taranması gerekir.

Böylece saçlar çemirleme tarzına uygun bir şekilde taranır. Bu tarzda saçlar, arkaya doğru taranarak kıvrılmış ve ters yöne taranmış olarak görünür. Çemirlemek tarzı ile oluşturulan saçlar, göz alıcı bir görünüme sahiptir.

Çemirlemek Ne Anlama Geliyor?

Çemirlemek kelimesi, Türk Dil Kurumu tarafından 'saçların arkaya doğru taranarak ters yöne taranması' olarak tanımlanmaktadır. Çemirlemek kelimesinin kökeni, Eski Türkçe'de 'çemir' kelimesinden gelmektedir. Bu kelime, 'kırpma' anlamına gelmektedir.

Çemirlemek tarzı ile oluşan saçlar, aynı zamanda kırpma işlemi görmüştür. Kıvırılmış ve ters yöne taranmış saçlar, göz alıcı bir görünüme sahiptir. Bu tarz saçlar, genellikle daha çekici ve canlı görünür.

Çemirlemek Nasıl Yapılır?

Çemirlemek tarzının oluşturulması için, saçların önce taranması gerekir. Saçlar tarandıktan sonra, saçların ön tarafından arkaya doğru ters yöne taranması gerekir. Saçların taranması sırasında, saçların arka tarafından öne doğru taranması gerekir.

Bu işlem, tarama sırasında yavaş yavaş yapılmalıdır. Tarama işlemi tamamlandıktan sonra, saçların kalan kısımlarına şekil vermek için, tarama veya yumuşak bir fırça ile tarama işlemi tekrarlanmalıdır. Çemirlemek tarzının oluşması için, saçların kuruması beklenmelidir.