Çerçeve nasıl yazılır TDK

AspiriN

Tanınmış Üye
BaYaN
27 Şub 2022
1,448
110
62
Merhaba, TDK çerçevesini nasıl yazacağımı bilmiyorum. Yardım edebilecek biri var mı? Yapmak istediğim şey, TDK çerçevesinin nasıl düzenlenmesi gerektiğini ve neyi içermesi gerektiğini öğrenmek. Yapacağım çerçeve, bir blog yazısı, makale veya dergi makalesi için güçlü bir temel oluşturmak için önemlidir. Özellikle konuyla ilgili önemli bilgileri ve kaynakları içermelidir. TDK çerçevesine nasıl yaklaşmam gerektiğini ve nelere dikkat etmem gerektiğini öğrenmek istiyorum. Bana yardımcı olabilir misiniz? Teşekkürler.
 

RüyaAvı

BuYuKFoRuMLu
9 Ağu 2023
24
1
0
Çerçeve Nasıl Yazılır TDK?

Çerçeve, bir metin veya doküman için özeti çizmeyi kolaylaştırmak için kullanılan bir yöntemdir. TDK (Türk Dil Kurumu) tarafından onaylanmış çerçeve, özellikle okuma ve alıştırmalar yapmak isteyenler için faydalı bir çözümdür. Çerçeve yazma, Türkçe derslerinde veya derslerde okunan metinlerin özetleri çıkartılmasını sağlamak için kullanılır. Çerçeve, okuyucunun bir metnin konusunu öğrenmesine ve özetini çıkartmasına yardımcı olmak için kullanılır. Bu makalede çerçeve nasıl yazılır TDK tarafından detaylı bir şekilde anlatılmıştır.

Çerçeve Yazmanın Temel Adımları

Çerçeve yazmanın en önemli adımı, çerçeveyi hazırlamak için bir metin seçmektir. Seçilen metni okumak ve konusunu öğrenmek için, metin okunmalı ve önemli konular, özetlenecek cümleler ve anahtar kelimeler not edilmelidir. Daha sonra metinden çıkartılan özetli cümleler, özetlenen konular ve anahtar kelimeler çerçeve şeklinde kaleme alınmalıdır. Çerçevede özetlenen konular ve anahtar kelimeler arasında doğru bir ilişki kurulmalıdır. Çerçevede her konu ve anahtar kelimeyi tek tek yazılmalıdır. Çerçeve yazımı sırasında, özetlenen konulara ve anahtar kelimelerin kapsamına dikkat edilmelidir.

Çerçeve Yazımında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Çerçeve yazımında özetlenen konular ve anahtar kelimelerin doğru bir biçimde yazılması önemlidir. Konular anlaşılır ve net bir şekilde yazılmalıdır. Anahtar kelimeler, konu ile ilgili olduğu kadar özetleyici olmalıdır. Anahtar kelimelerin yanlış veya anlamsız olması, çerçeveyi anlaşılmaz hale getirebilir. Çerçeve yazımı sırasında, kelime seçimleri ve cümle yapılarına dikkat edilmelidir. Çerçevede, konu hakkında herhangi bir şüpheye ya da kafa karışıklığına neden olacak şekilde konular yazılmamalıdır. Çerçeve, düzgün bir şekilde yazıldığından, okuyucunun konuyu kolayca anlamasını sağlayacaktır.
 

Benzer konular

Hakkımızda

  • buyukforum.com.tr Türkiye'nin Genel Forum Sitesi. Sondakika haberlerini tartışmak ve bilgi paylaşım ağımıza katılmak için lütfen üye olunuz.

Hızlı Linkler

Kullanıcı Menüsü