Çevik organizasyon ne demek

Zorro

Tanınmış Üye
BaY
27 Şub 2022
1,401
136
62
Merhaba!

Çevik Organizasyon nedir? Bu konu hakkında çok fazla bilgim yok ve merak ediyorum. Çevik Organizasyon hakkında konuşan ve bilgi sahibi olanlardan yardım istiyorum.

Çevik Organizasyon daha çok örgütlerin ve şirketlerin çalışma yöntemleri hakkında bir yaklaşım olarak kullanılıyor. Bu yaklaşım sürekli değişen ve daha fazla kısa süreli proje ve çalışmaların üretim sürecini kolaylaştırmayı amaçlıyor. Bir çevik organizasyon örgütü, çalışanlarının çok hızlı ve sistemli bir şekilde çalışmasını sağlamak için çeşitli önlemler alıyor. Bunun için daha fazla esneklik, daha kısa planlama süreleri ve daha anlık karar alma süreleri kullanılıyor.

Çevik Organizasyon hakkında detaylı bilgi almak istiyorum. Konu hakkında bilgi sahibi olan veya bu konuda fikir sahibi olan herkesin yardımını bekliyorum.

HeLLDoRaDo

Moderator
Yetkili
Moderator
BaY
4 Nis 2023
22,937
1,159
112
Çevik Organizasyon Nedir?

Çevik organizasyon, bir şirketin veya organizasyonun içindeki işlemleri daha verimli ve çabuk yönetmek için kullanılan bir sistemdir. Çevik organizasyonun amacı, yönetimin ve çalışanların efektif çalışmasını sağlamaktır. Çevik organizasyon, çalışanların daha verimli ve etkin bir şekilde çalışmalarını destekleyen bir prensipdir.

Çevik Organizasyonun Tarihçesi

Konsept, 1990'larda Japonlar tarafından ortaya atıldı ve daha sonra ABD ve diğer ülkeler tarafından benimsenerek gelişti. Japonya'da üretim süreçlerinin verimliliğinin artırılmasını hedefleyen “çevik üretim” olarak tanımlanan süreç, sonraki yıllarda küresel pazarlarda kullanılan bir sistem haline geldi.

Çevik Organizasyonun Avantajları

Çevik organizasyon, çalışanların daha verimli ve etkin çalışmalarını destekleyerek üretkenliği arttırmayı hedefler. Bu, daha iyi kararlar ve üretkenlik için zaman kazanımını sağlar. Çevik organizasyon ayrıca küçük işletmelerin büyük şirketler ile rekabet etmesini sağlayabilir, çünkü çevik organizasyon, işlemlerin daha kolay ve zamanında yönetilmesini sağlar.

Çevik Organizasyonun Dezavantajları

Çevik organizasyon, çalışanların çok yoğun çalışma ortamlarında çalışmasını gerektirebilir. Çalışanların çalışma koşullarının iyileştirilmesini desteklemek için, çevik organizasyonun uygulanmasının yanı sıra, çalışanların iyiye gözetilmesinin de sağlanması gerekir. Ayrıca, çevik organizasyon, bazı durumlarda iş güvencesini tehlikeye sokabilir.

Çevik Organizasyonun Sonuçları

Çevik organizasyon, küçük ve büyük işletmeler için oldukça faydalı olabilir. Çevik organizasyon, çalışanların verimliliğini arttırmak ve karlılığı artırmak için önemli bir araçtır. Yine de, çalışanların iyiye gözetilmesinin sağlanması ve çalışma ortamının iyileştirilmesi gerektiği unutulmamalıdır.

Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar (Toplam:0)