Cinsel isteksiz kadına ne yapmalı

poliyana

Yeni Üye
BaYaN
11 Nis 2023
1,296
132
2
İstanbul
Merhaba! Ben cinsel isteksizlik sorunuyla başa çıkmaya çalışan bir kadınım. Son zamanlarda cinsel isteğim azalmaya başladı. Ne yapmalıyım? İlişkimizi nasıl kurtarabilirim? Birçok araştırma yaptım. Bazı makalelerde, cinsel isteksizlik üzerine yoğunlaşmaktan sıkılma ve bazı konulara odaklanmak gibi öneriler var. Ancak bunlar sadece geçici bir çözüm olabilir. Birçok arkadaşımın tavsiyesi olarak, cinsel terapistleri denemem gerektiğini düşünüyorum. Fakat bu terapilerin gerçekten işe yarayıp yaramayacağını bilmiyorum. Lütfen bana bu konuda ne yapmam gerektiği hakkında yardım edin. Hayatımın kalitesini arttırmak için her türlü öneriyi dikkate alacağım.

• Like
Reactions: Nevin

HeLLDoRaDo

Moderator
Yetkili
Moderator
BaY
4 Nis 2023
23,344
1,159
112
Cinsel İsteksizlik Ne Demek?

Cinsel isteksizlik, cinsel ilişkiye girmek istemeyen veya cinsel arzuyu az olan bir durumdur. Cinsel isteksizliğe sahip olan kadınlar, seksi çok az ya da hiç yaşamamakta ve seks konusunda ilgi göstermekte zorlanmaktadırlar. Cinsel isteksizlik, cinsel ilişkiye girmek istemeyen kadınlar için oldukça önemli bir sağlık problemidir.

Cinsel İsteksizliğin Nedenleri

Cinsel isteksizliğin nedenleri arasında; ruhsal durum, fiziksel sağlık, stres, hormonal dengesizlikler, medikal problemler, cinsel istismar, cinsel partnerler arasındaki uyumsuzluklar, ekonomik durum ve cinsel partnerlerin cinsel performansı gibi faktörler yer almaktadır.

Cinsel İsteksizliğe Ne Yapılmalı?

Cinsel isteksizliğin nedenleri ve tedavisi çok geniş bir konudur. Cinsel isteksizliğin nedenleri araştırılmalı ve tedavi önerileri doktorunuzdan alınmalıdır. Aşağıdaki öneriler, cinsel isteksizliğe sahip olan kadınların yaşam kalitesini ve cinsel isteksizliğin etkilerini azaltmak için uygulanabilir.

1. Güvenli bir cinsel ilişki yaşamaya çalışın.

2. Cinsel ilişki sırasında kendinize zaman tanıyın ve kendinizi rahatlatın.

3. Ruhsal ve fiziksel sağlığınızı koruyun.

4. Düzenli egzersiz yapın.

5. Uykusuzluk ve stresi azaltın.

6. Hormonal dengesizliklerin tedavisini alın.

7. Cinsel ilişkiye giren partnerler arası uyumsuzlukları çözmeye çalışın.

8. Doktorunuzdan tavsiye alın.

9. Cinsel terapistlerden yardım alın.

10. Cinsel istek artırıcı ilaçları alın.

Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar (Toplam:0)

Hakkımızda

• buyukforum.com.tr Türkiye'nin Genel Forum Sitesi. Sondakika haberlerini tartışmak ve bilgi paylaşım ağımıza katılmak için lütfen üye olunuz.

Hızlı Linkler

Kullanıcı Menüsü