Çir hoşafı nasıl yapılır

DiscoKrali

Aktif Üye
BaY
8 Nis 2023
1,296
106
27
Merhaba, çir hoşafı nasıl yapılır? Bu oldukça lezzetli bir tarif ve benim için çok önemli. Yılların verdiği tecrübelerle ailemde çir hoşafının nasıl yapıldığını öğrendim, ancak bu tarifi püf noktalarıyla birlikte yazmakta zorlanıyorum. Bu nedenle, çir hoşafının nasıl yapıldığıyla ilgili tüm bilgileri öğrenmek istiyorum. Özellikle kullanılacak malzemelerin sayısı, ölçüleri ve oranları hakkında daha fazla bilgi edinmek istiyorum, çünkü bu tarifin başarısı, doğru miktarda ölçüleri kullanmaktan geçiyor. Ayrıca, pişirme süresi ve malzemelerin hazırlanışının en iyi yöntemleri hakkında, kendim deneyimleyerek öğrenemeyeceğim bilgileri de öğrenmek istiyorum. Lütfen, çir hoşafı nasıl yapılır sorusuna en iyi cevabı verin. Teşekkür ederim.

August

Moderator
Moderator
BaYaN
7 Kas 2020
22,438
1,315
112
Çir Hoşafı Nasıl Yapılır?

Çir hoşafı, yoğun ve lezzetli bir bitki çorbasıdır. Çorbayı bolca köftesiz et, biberler, patates, havuç ve diğer meyveler ile pişirirken soğan, sarımsak ve taze zencefil de ekleyerek arzu edilen aromaya ulaşılabilir. Çir hoşafı, Türk mutfağından gelen bir yemektir, günümüzde bu lezzetli çorba, özellikle Ramazan ayında sıkça tercih edilmektedir. Aşağıda, çir hoşafı nasıl yapılır konusunda adım adım bir tarif vereceğiz.

Gerekli Malzemeler

-1 su bardağı bulgur
-500 gram köftesiz et
-2 adet orta boy patates
-1 adet havuç
-1 adet soğan
-2 diş sarımsak
-1 çay kaşığı taze zencefil
-1 çay bardağı sıvı yağ
-Tuz

Çir Hoşafı Nasıl Yapılır?

1.Bir tencerede sıvı yağı koyup iyice ısıtın. Soğanı, sarımsağı, havuç ve patatesi ilave edip, kavurun.

2.Köftesiz eti ilave edin ve tuzunu ekleyerek, hafif bir kırmızıya kadar kavurun.

3.Bulguru ilave edin ve tencerenin üzerine suyu ekleyin.

4.Tencerenin kapağını kapatıp, orta ateşte yaklaşık 25 dakika pişirin.

5.Tencereyi ocağın altından alıp, taze zencefili ve biraz tuz ekleyin.

6.Kapak kapalı tencerenin üzerine bir havlu koyup, yaklaşık 10 dakika bekleyin.

7.Bir tabağa alıp, servis edin.

Sonuç

Çir hoşafı, lezzetli ve yoğun bir bitki çorbasıdır. Çorbayı pişirirken köftesiz et, biberler, patates, havuç ve diğer meyveler ile kullanılarak arzu edilen lezzete ulaşılabilir. Çir hoşafının arzu edilen kıvama gelmesi için, tencerenin kapağını kapatarak, havlu koyup 10 dakika beklemek önemlidir.