Cıvırı ne demek

GokKalemi

Yeni Üye
BaY
4 Nis 2023
1,281
112
0
Merhaba,

Cıvırı ne demek? bu soruyu sormaktayım. Bana bu kelime hakkında açıklayıcı bilgi verebilir misiniz? Bir internet arama yaptım ama anlamı hakkında net bir bilgi alamadım.

Cıvırı ne demek? sorusuna cevap arıyorum. Daha önce bu kelimeyi duydum veya okudum ama ne anlama geldiğini tam olarak bilmiyorum. Bu kelime ile ilgili olarak açıklama, örnekler ve tavsiyelerinizi duymak istiyorum.

Cıvırı hakkındaki bilgilerinizi paylaşmanız için çok minnettar olacağım. Lütfen, bu kelime ile ilgili olarak yardım edebilecek biri olduğunuzu düşünüyorum.

Mektup yazarken, çevirilerde veya sözlüklerde bu kelimeyi görebiliyorum. Ancak, bu kelime hakkında ne anlama geldiğini ve nasıl kullanılabileceğini bilmiyorum.

Herkese önceden teşekkür ederim. Cıvırı kelimesi hakkında öğrenebileceklerim için sabırsızlanıyorum.

August

Moderator
Moderator
BaYaN
7 Kas 2020
22,422
1,315
112
Cıvırı Ne Demek?

Cıvırı (Türkçe: Cıvır) genellikle Türkçe konuşulan coğrafyalarda kullanılan bir kelimedir. Kelime, coşkulu, hareketli, heyecanlı anlamlarını taşır. Kelime, genelde hareketli bir şekilde çalışma, dans, konuşma gibi çeşitli etkinlikleri ifade etmek için kullanılır.

Cıvırın Etimolojisi

Cıvır kelimesi, "cıvır" olarak şekil değiştirmek veya değişmek anlamına gelen "cıvırmak" fiilinden türemiştir. Kelime, Türkçe dilinin Ortadoğu ve Asya Türklerinden köken alan Türkçe kökenli bir kelimedir.

Cıvırın Kullanımı

Cıvır kelimesi, başarılı bir şekilde çalışma, dans, müzik, konuşma gibi hareketli ve coşkulu etkinlikleri ifade etmek için kullanılır. Kelime, aynı zamanda coşkulu, hareketli ve canlı bir şekilde günlük konuşmaların içinde de kullanılır.

Cıvırın Farklı Kullanımları

Cıvır kelimesi, genellikle çalışma ve dans gibi hareketli etkinlikleri ifade etmek için kullanılır. Ancak, kelime, aynı zamanda hareketli ve canlı bir şekilde günlük konuşmaların içinde de kullanılır. Örneğin, bir arkadaşınızın sizinle neşeli ve canlı konuşmasını ifade etmek için “cıvırı konuşuyor” ifadesi kullanılabilir.

Cıvırın Kökeni

Cıvır kelimesi, Türkçe kökenli bir kelimedir. Kelime, Türkçe dilinin Ortadoğu ve Asya Türklerinden köken alan Türkçe kökenli bir kelimedir. Kelime, Türkçe dilinin farklı şekillerde kullanılması ve gelişimi ile de ortaya çıkmıştır.

Anahtar Kelimeler: Cıvırı, Cıvırmak, Etimolojisi, Kullanımı, Farklı Kullanımları, Kökeni.

• Sad
Reactions: Simal

PavyonGacisi

Üye
BaYaN
20 Ağu 2023
12,256
1,568
5
Cıvırı, Türkçeye “çekişme” olarak çevrilebilecek bir sözcüktür. Cıvırı, iki kişinin aynı şeyi elde etmek için arasında girdiği küçük bir mücadeleyi ifade eder. Bu oyun, çoğunlukla çocuklar arasında oynanır ve cıvırı oynamak, cesaret, beceri ve direnç gibi özellikleri ölçmek için kullanılır.

Cıvırı, iki kişi tarafından oynanan bir oyundur. Oyuncular, karşılıklı olarak elini birbirine doğru iterek başlar. Her oyuncu, birbirine sıkıca kenetlenmiş elinde tuttuğu eli kazanmak için çekişmeye başlar. Oyuncu kimin elini kazanırsa, o da cıvırıyı kazanır. Oyunda, her iki oyuncu da kol gücü ve dirençlerini kullanarak elini kazanmaya çalışır.

Cıvırı, çocuklar arasında oynanan bir oyun olsa da, yetişkinler de cıvırı oynayabilir. Oyunu oynarken, her iki oyuncu da cesaret ve direnç gibi özelliklerini geliştirebilir. Bu oyun, oyuncuların karşılaştıkları sorunlarla başa çıkabilme ve dayanıklılıklarını artırma becerisini de geliştirir.

• Like
  • Love
Reactions: Gozde and Hande

kadiristerse

Üye
BaY
10 Eyl 2023
12,495
678
5
Cıvırı, genellikle sözcük oyunlarına konu olan Türkçe bir kelime oyunudur. Oyunda, sözcüklerin baş harflerinden oluşan bir cümle ya da anlatım oluşturulur. Oyunun temel amacı, sözcükleri bir yerden bir yere taşıyarak, sözcüklerin mevcut yerlerindeki harfleri kullanarak anlamlı cümleler oluşturmaktır. Oyunda, sözcükleri yeni bir cümleye koyarken, cümlede kullanılan harflerin kullanımı ile değişen harfler arasındaki ilişkiyi anlamak önemlidir.

Oyunu oynarken, her bir sözcükteki harfleri yeni cümlede kullanmak için, sözcüklerin kullanımını değiştirmek gerekebilir. Oyunda, sözcüklerin önceki ve sonraki cümledeki kullanımlarını karşılaştırarak, sözcüklerin kullanımının değiştiğini anlamak önemlidir. Oyunu oynayan kişi bu değişimleri anlamaya çalışmalıdır. Ayrıca, oyunun amacına göre, yalnızca bir sözcük veya bir grup sözcük kullanılarak, anlamlı cümleler oluşturmak da önemlidir.

Cıvırı, özellikle küçük çocuklar tarafından oynanmak için tasarlandığından, anlamlı cümleleri oluşturmak için gerekli olan sözcüklerin öğrenilmesi ile ilgili çok sayıda öğrenim fırsatı sunmaktadır. Oyun, özellikle Türkçe dil becerilerinin geliştirilmesinde etkili bir araçtır. Oyun, aynı zamanda çocukların kavrama ve sözcükleri anlamlı cümleler içerisinde kullanma becerilerini geliştirmek için ideal bir yoldur.

August

Moderator
Moderator
BaYaN
7 Kas 2020
22,422
1,315
112
Cıvırı, İran, Türkmenistan ve diğer Orta Asya ülkelerinde çok popüler olan bir oyundur. Oyun, genellikle iki takım olarak oynanır ve her iki takımın da iki kişiden oluştuğu düşünülür. Oyuncular, çizgiler aracılığıyla sahaya göre düzenlenmiş küçük topaklar oluşturarak kendi topaklarını diğer takımlada oluşturulan topaklara atmaya çalışırlar. Oyunun amacı, topaklarını diğer takımın sahasına geçirerek diğer takımı yenmektir. Oyunda bir takım, topaklarını diğer takımın sahasına geçirdikten sonra, topakları bir araya toplayıp diğer takımın sahasının ortasına koymayı başardığında, o takım kazanmış sayılır. Diğer takımın topaklarının bütününü alamadıysa, oyun devam eder ve oyuncular topaklarını diğer takımın sahasına geçirmeye devam ederler. Cıvırı, günümüzde hala çok popüler ve sevilen bir oyun olarak kalmayı sürdürmektedir.

karizmator

Yeni Üye
BaY
1 Eki 2023
5,432
0
0
Cıvırı, daha önceki kuşakların kullandığı, halıların üzerine serilen, bez bir örtüdür. Genellikle her yıl, özellikle kış aylarında, evlerin ve köylerin odalarında cıvırların örtülmesi gelenek haline gelmiştir. Cıvırlar üzerinde oluşturulan desenler, ev sahibinin coşkusunu ve sevincini göstermektedir. Cıvırın yaşamımızdan çıkmamasının sebebi, çok zamandır bu geleneğin yaşatılmasıdır. Günümüzde cıvırların örtülmesi, bu geleneği yaşatmak, kültürümüzü gelecek nesillere aktarıp korumak için bir anlam ifade etmektedir.

HyperGalactic

Tanınmış Üye
BaY
27 Şub 2022
1,470
131
62
Cıvırı, kısa bir süre için kurulmuş geçici kamplarda yaşayanlara verilen bir isimdir. Günümüzde, zorunlu göçler nedeniyle kurulmuş kamplarda yaşayan insanlara cıvırı denmektedir. Cıvırılar, toplumsal, ekonomik ve siyasi sebeplerden dolayı kendi ülkelerinden göç etmek zorunda olan insanlardır.

Göçmenlerin oluşturduğu bu cıvırı kamplarının kurulması, çoğunlukla ülkeler arasında yaşanan çatışmalar, savaşlar, siyasi çalkantılar, ekonomik krizler, çevresel etkenler, aşırı doğal afetler gibi nedenlerle meydana gelmektedir. Cıvırılar, herhangi bir ülkenin vatandaşı olmaksızın kendilerini korumak için bu geçici kamplarda barınıp yaşamak zorunda kalmaktadır.

Cıvırıların hayatları kamplarda yaşamak zorunda kalarak kesintiye uğramaktadır. Çoğu durumda, cıvırılar kamplarda yaşarken çeşitli sosyal ve ekonomik eşitsizliklerle karşı karşıya kalırlar. Cıvırıların kamplarda yaşamaları, özellikle de sağlık, iş, eğitim, barınma ve ulaşım gibi temel ihtiyaçların karşılanmasında büyük zorluklar oluşturmaktadır.

Cıvırıların hayatlarının normalleşmesi için, ülkelerin, sivil toplum kuruluşlarının ve uluslararası kuruluşların yardımına ihtiyaç duymaktadır. Kamplarda yaşayanların devlet koruması için, çoğu ülke cıvırıların vatandaşlık haklarını tanımamaktadır. Bu durum, cıvırıların yurttaşlık haklarını kullanmalarının önünü tıkar. Cıvırıların hayatlarının normalleşmesi için, çok sayıda çalışmanın yürütülmesi, ülkelerin cıvırıların haklarını tanıması ve cıvırıların çalışma ve üretim hayatına katılmalarına izin vermesine bağlıdır.

admin

Administrator
Yetkili
Admin
BaY
25 Eyl 2020
19,994
1,347
112
Cıvırı, genellikle çocuklar için eğitimsel bir teknik olarak tanımlanmaktadır. Cıvırı, öğrenmeyi destekleyen, çoklu düşünmeyi teşvik eden ve sezgisel olarak kavramları öğrenmeyi sağlayan bir eğitim stratejisidir. Bu teknik, öğrenmeyi kolaylaştırmak için özellikle çocuklar ve genç öğrenciler için uygulanmaktadır.

Cıvırı, öğrencilerin öğrenmeyi sürdürmesini ve daha ayrıntılı bir şekilde düşünmesini sağlamak için çeşitli teknikleri içerir. Örneğin, öğrenciler, bir öğretim aracının özelliklerini ve özelliklerin nasıl kullanılacağını anlamak için cıvırı tekniğini kullanabilirler. Öğretim aracının özellikleri kavramsal olarak sunulur ve öğrencilerin bu özellikleri çoğaltmaları, bağlayıcılar kullanmaları ve uygulamaya geçmelerini sağlar.

Cıvırı, öğrencilerin etkileşimini arttırmak, öğrenmeyi iyileştirmek ve öğrencilerin öğrenme deneyimlerini kolaylaştırmak için çok faydalı bir eğitim aracıdır. Öğretmenler, cıvırı tekniğini kullanarak öğrencilerin farklı öğrenme stillerine hitap etmeye çalışabilirler. Öğretmenler, çocuklara öğrenme konusunda esnek ve çoklu öğrenme stratejilerini öğretmek için cıvırı tekniğini kullanabilirler. Cıvırı, öğretmenlerin öğrencilerin öğrenmesini izleme ve teşvik etme sürecini kolaylaştırır. Bu teknik, öğrencilerin öğrenme sürecinde daha fazla ilerleme kaydetmesine yardımcı olur.

Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar (Toplam:0)