Corten sac nedir

CATA

Tanınmış Üye
BaY
7 Kas 2020
1,406
126
62
Merhaba,

Corten sac nedir? hakkında bilgi sahibi olmak istiyorum. İnternette arama yaptım ama yeterli ayrıntılı bilgiye ulaşamadım. Corten sac hakkında ne kadar çok şey biliyorsanız, lütfen bilgilerinizi paylaşın. İnşaat alanında çok uzun yıllar çalışmış olanlar ya da uzmanlar olarak, konu hakkında farklı görüşlerinizi ve önerilerinizi paylaşabilir misiniz? Benim için çok değerli olacak. Bilgileriniz için çok teşekkür ederim.

August

Moderator
Moderator
BaYaN
7 Kas 2020
22,422
1,315
112
Corten Sac Nedir?

Corten sac, çelikten imal edilen, korozyon direnci yüksek bir malzemedir. Genel olarak, çelik sacların üzerinde oluşan korozyonu engellemek için kullanılır. Aynı zamanda, bu malzeme, yüksek derecede dayanıklılığa sahiptir ve aynı zamanda estetik bir görünüm sağlar. Corten saclar, yüksek derecede korozyona karşı korunmayı sağlamak için, kimyasal bir koruyucu tabakaya sahiptir.

Corten Sacın Özellikleri Nelerdir?

Corten sac, çelikten imal edilen, çok dayanıklı ve korozyon direnci yüksek bir malzemedir. Bu malzeme, korozyon direncini arttırmak için, özel olarak formüle edilmiş kimyasal koruyucu tabaka içerir. Bu koruyucu tabaka, çelik sacın üzerinde oluşan korozyonu önlemek için kullanılır. Aynı zamanda, bu malzeme, yüksek derecede dayanıklılığa sahiptir ve aynı zamanda estetik bir görünüm sağlar. Corten saclar, yüksek derecede korozyona karşı korunmayı sağlamak için, kimyasal bir koruyucu tabakaya sahiptir.

Corten Sacın Hangi Uygulamalarda Kullanılır?

Corten sac, korozyona karşı korunmayı arttırmak için, çeşitli uygulamalarda kullanılır. Genel olarak, hava koşullarına maruz kalan alanlardaki yapıların dış cephelerinde, bina çatılarında, köprülerde veya madencilik alanlarında kullanılır. Aynı zamanda, hava koşullarına maruz kalan alanlardaki bahçe kümesleri veya parkların dekorasyonu için de kullanılabilir.

Corten Sacların Fiyatları Nasıldır?

Corten saclar, malzemenin çeşidine ve kalitesine göre farklı fiyatlara satılır. Örneğin, bir çelik sacın fiyatı, 0.5 mm kalınlığında ve 1 metre kare alana denk gelen bir metreye yaklaşık 25-30 TL arasındadır. Aynı zamanda, Corten sacların fiyatları da, malzemenin çeşidine ve kalitesine göre değişebilir.

Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar (Toplam:0)