Çupra balığı tavada nasıl yapılır

poliyana

Yeni Üye
BaYaN
11 Nis 2023
1,296
132
2
İstanbul
Merhaba, Çupra balığını tavada nasıl pişirebileceğimi bilmiyorum ve yardıma ihtiyacım var. Tavada Çupra balığını nasıl pişirmeliyim? Bu konuda kesin talimatlar verebilir misiniz? Çupra balığını tavada pişirme konusunda tecrübeniz olan kullanıcıların önerileri ve tavsiyeleri için çok minnettar olurum. İyi pişirmek için ne gibi malzemeler kullanmalıyım ve ne kadar süre pişirmeliyim? Lütfen size ne kadar borçlu olduğumu bilsin. Çok teşekkürler.

Daniel1336

Co-Admin
Yetkili
Co-Admin
BaY
4 Nis 2023
10,217
1,281
112
Çupra Balığı Tavada Nasıl Yapılır?

Çupra balığı, deniz ürünleri sevenler tarafından büyük bir sevgiyle sevilecek bir yemektir. Taze ve sağlıklı çupra balığı, tavada düzgün pişirilerek daha da lezzetli hale getirilebilir. Bu makalede, çupra balığını tavada nasıl pişirebileceğinizi adım adım anlatacağız.

Malzemeler

- 1 kg çupra balığı
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tutam tuz
- 1 tutam karabiber
- 1 tutam kekik
- 3 su bardağı rendelenmiş domates
- 1 su bardağı sıvı yağ

Hazırlık

Öncelikle çupra balığını iyice yıkamalı ve içerisindeki deniz tuzunu çıkarmalısınız. Ardından, balığın her iki tarafını tuz ve karabiberle tatlandırın.

Tavada Pişirme

Bir tavaya 1 su bardağı sıvı yağ koyun ve kızdırın. Ardından, tereyağını ekleyin ve balığınızı tavaya alın. Balıkların her iki tarafını aniden kızartın ve arada bir ters çevirerek pişirin. Yaklaşık 8-10 dakika içerisinde balıklar pişecek ve kızarmış olacaktır.

Servis Yapma

Balıklar piştikten sonra, rendelenmiş domatesleri tavaya ekleyin ve birkaç dakika içerisinde kavurun. Ardından, balıkların üzerine kekik ekleyin ve servis yapın. Çupra balığını tavada pişirdiğinizde, çok lezzetli bir yemek elde edeceksiniz.

Çupra balığı tavada pişirme, deniz ürünü sevenler tarafından çok sevilen lezzetli bir yemektir. Sıvı yağ ve tereyağının kombinasyonu ile tavada pişirilen balık, tuz, karabiber ve kekik ile zenginleştirilerek daha lezzetli hale getirilebilir.