D tipi öğrenci vizesi kaç günde çıkar

Efsunlu35

Tanınmış Üye
BaYaN
3 Nis 2023
1,292
102
47
Merhaba,

D tipi öğrenci vizesi kaç günde çıkar? sorusunu sormak istiyorum. Amerika Birleşik Devletleri'ne öğrenci olarak gidiyorum ve vizenin ne kadar süre içerisinde çıkacağını öğrenmek istiyorum. Çok çalışmam ve bu sürecin biraz zaman alacağını biliyorum. Ancak öğrenciler için vize süresi nedir ve bu süre içerisinde ne gibi önlemler almam gerekir? Herhangi bir ücret ödemek zorunda mıyım? Lütfen bu konu hakkında herhangi bir bilgisi olan ya da benzer bir tecrübeniniz olan kişilerden yardım istiyorum. Çok önemli bir karar bu ve benim için çok önemli. Herhangi bir fikriniz varsa lütfen bana bildirin. Çok teşekkür ederim.

• Like
Reactions: Seren and Ummuhan

HeLLDoRaDo

Moderator
Yetkili
Moderator
BaY
4 Nis 2023
22,082
1,159
112
D Tipi Öğrenci Vizesi Kaç Günde Çıkar?

D tipi öğrenci vizesi, öğrencilerin ABD'deki üniversite veya okul programlarını tamamlamaları için ABD'ye giriş yapmaları için gereken geçerlilik süresi. D tipi vize başvurusu, ABD Ulusal Vize Merkezi tarafından işlenir ve çoğu durumda, vize başvurusu sonucunda öğrencinin alacağı vize süresi 45 güne kadardır. Yani, D tipi öğrenci vizesi, 45 günde çıkar.

Vize Başvurusu Nasıl Yapılır?

D tipi öğrenci vizesi başvurusu, ABD Ulusal Vize Merkezi tarafından işlenir. Öğrencilerin başvuru için formları doldurmaları ve ABD Ulusal Vize Merkezine gerekli belgeleri göndermeleri gerekiyor. Başvuru için gerekli belgeler arasında, öğrencinin doğum belgesi, vize başvuru ücreti, onaylanmış okul formu, öğrencinin pasaportu ve diğer gerekli belgeler bulunmaktadır.

Vize Süresinin Uzatılması

D tipi öğrenci vizesi, 45 güne kadar uzatılabilir. Ancak, bu uzatma, öğrencinin ABD'de okuma süresinin uzamasıyla doğru orantılı olarak uygulanır. Öğrencilerin vizesinin uzatılması için, öğrencilerin ABD Ulusal Vize Merkezi'ne başvurmaları ve başvurularının onaylanması gerekmektedir.

Güncel Vize Başvurusu Süreleri

Güncel vize başvuru süreleri, ABD Ulusal Vize Merkezi tarafından değişebilir. Öğrencilerin vize başvurularının incelenmesi için öğrencilere belirtilen süreden daha fazla süre gerekebilir. Bununla birlikte, çoğu durumda vize başvuruları, üç ila altı hafta içinde işlenir.

Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar (Toplam:0)