Depresyonda vücutta neler olur

Bazooka

Tanınmış Üye
BaY
27 Şub 2022
1,450
144
62
Merhaba,

Depresyonda vücutta neler olur? sorusunu sormak istiyorum. Çok kötü hissetmeye başladığımızda, vücudumuzda meydana gelen değişiklikleri ve belirtileri anlamak istiyorum. Depresyonun günlük yaşamımızı nasıl etkilediğini anlamak istiyorum. Bu konuda bana yardım edebilecek herkesin cevabını merak ediyorum.

HeLLDoRaDo

Moderator
Yetkili
Moderator
BaY
4 Nis 2023
21,978
1,159
112
Depresyonda Vücutta Neler Olur?

Depresyon, stresli yaşam tarzlarından, içsel ve dışsal etkenlere kadar birçok faktörden kaynaklanan bir durumdur. Depresyonun vücuda etkisi çeşitlidir ve her bireyin vücutta depresyon oluşturma şekli farklıdır. Depresyon vücuttaki fiziksel, ruhsal ve davranışsal değişimleri içerir. Depresyonun vücuda etkisi hakkında daha fazla bilgi vermek için, aşağıdaki alt başlıkları inceleyebilirsiniz.

Depresyonun Fiziksel Etkileri

Depresyonun fiziksel etkileri arasında; halsizlik, ağrılar, baş ağrıları, depresif bozukluklar, iştahsızlık, uyku bozuklukları, yorgunluk, cilt problemleri, sindirim problemleri, kas sertleşmesi, çarpıntı gibi belirtiler bulunmaktadır. Bunların yanı sıra, depresyonun vücutta fiziksel olarak gözlenen diğer etkileri arasında; kilo kaybı, kilo alımı, ciltte solgunluk, saç dökülmesi, tansiyon düşüklüğü, tansiyon yükselmesi, kalp hızında artış ve kalp çarpıntısı gibi belirtiler yer alır.

Depresyonun Ruhsal Etkileri

Depresyonun ruhsal etkileri, çoğu zaman hayata karşı kaygı, korku, ümitsizlik, öfke, öfke, suçluluk, çaresizlik, tepkisizlik, karamsarlık, endişe, öfke, nörolojik bozukluklar, konsantrasyon bozuklukları, hafıza kaybı gibi duyguların bulunduğu duygusal dalgalanmalarla ilişkilidir. Depresyonun bu duygusal etkileri, asıl depresyonun oluşmasına ve depresif bozuklukların ortaya çıkmasına neden olur.

Depresyonun Davranışsal Etkileri

Depresyonun davranışsal etkileri, depresif bozuklukların yanı sıra, kişinin davranışlarının değişmesine veya düşüncelerinin değişmesine neden olmaktadır. Bu davranışsal etkiler, kişinin kendini tehlikeye atmasına, hastalığının tedavisi için çaba sarf etmemesine, sosyal faaliyetlerden uzaklaşmasına, çalışma verimliliğinde azalmaya, kendini sık sık suçlamasına, uyku ve beslenme düzenini bozmasına neden olur.

Depresyon, vücutta fiziksel, ruhsal ve davranışsal etkileri olan bir durumdur. Özellikle vücudun fiziksel ve ruhsal bozukluklara karşı hassasiyetini arttırarak, kişinin hayatını etkileyebilir. Bu nedenle, depresyon tedavisi için bir hekim görüşmesine gitmeniz gerekir.

Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar (Toplam:0)