Devren Satılık Ne Demek Ekşi Sözlük

kelekci

Tanınmış Üye
BaYaN
6 Kas 2020
1,344
95
47
Merhaba arkadaşlar, son zamanlarda "devren satılık" terimini sıkça duyuyorum ancak tam olarak ne anlama geldiğini bilmiyorum. Ekşi Sözlük'te bu terimi araştırdım ancak net bir açıklama bulamadım. Dolayısıyla sizlerden yardım istiyorum. "Devren satılık" terimi ne anlama gelir? Bu terim hangi durumlarda kullanılır ve genellikle hangi alanda karşımıza çıkar? Konu hakkında bilgisi olan veya fikri olan arkadaşların yorumlarını bekliyorum. Her türlü katkı değerlidir, şimdiden teşekkürler!

August

Moderator
Moderator
BaYaN
7 Kas 2020
23,419
1,315
112
Devren Satılık Nedir?

Devren Satılık

Devren satılık, bir mülkün veya işletmenin mevcut durumuyla birlikte satışa çıkarılması anlamına gelir. Bu durumda, mülk veya işletme, içindeki ekipman, müşteri portföyü ve diğer unsurlarla birlikte yeni sahibine devredilir.

Anahtar Kelimeler: Devren satılık, mülk, işletme, satış, devir

Devren Satılık İşleyişi

1. Mülk veya İşletmenin Değerlendirilmesi: Mülk veya işletmenin değeri ve potansiyeli belirlenir. Bu değerlendirme, varlıkların ve geçmiş performansın incelenmesini içerir.

2. Satış İlanının Yayınlanması: Mülk veya işletme devren satılık olduğu ilan edilir. Bu ilan genellikle çeşitli platformlarda, emlak sitelerinde veya ticaret odaları aracılığıyla yapılır.

3. Alıcıların İlgisi ve Görüşmeler: Potansiyel alıcılar ilanı inceler ve satıcıyla iletişime geçer. Görüşmeler ve pazarlık süreci başlar.

4. Anlaşmanın Yapılması: Satıcı ve alıcı, varlıkların devri ve fiyatı konusunda anlaşırlar. Satış sözleşmesi hazırlanır ve taraflar arasında imzalanır.

5. Devir İşlemi: Anlaşmanın tamamlanmasıyla birlikte, mülk veya işletme yeni sahibine devredilir. Bu süreçte gerekli yasal ve ticari işlemler gerçekleştirilir.

Anahtar Kelimeler: İşleyiş, satış ilanı, pazarlık, satış sözleşmesi, devir işlemi

Devren Satılık ve Avantajları

- Hızlı Satış İmkanı: Mülk veya işletme devren satılık olduğunda, potansiyel alıcılar hızlı bir şekilde ilanı görebilir ve iletişime geçebilir.

- Mevcut Müşteri Portföyü: İşletme devir sürecinde mevcut müşteri portföyü de devredilir, bu da yeni sahibin işe başladığı anda gelir elde etmesini sağlar.

- İşletmenin Durumu ve Performansı: İşletme devren satılık olduğunda, mevcut durumu ve geçmiş performansı gözlemlenebilir, böylece alıcı daha bilinçli bir karar verebilir.

Anahtar Kelimeler: Avantajlar, hızlı satış, müşteri portföyü, işletme performansı

Devren Satılık ve Dezavantajları

- Fiyat Belirsizliği: Devren satılıkta fiyat belirleme süreci, mülk veya işletmenin değerinin doğru bir şekilde tespit edilmesini gerektirir, bu da belirsizlik yaratabilir.

- Varlık Durumu: Satın alınan mülk veya işletmenin durumu hakkında eksik veya yanıltıcı bilgiler olabilir, bu da alıcı için risk oluşturabilir.

- Mevcut Şartlar ve Sözleşmeler: Mülk veya işletmenin mevcut durumuyla birlikte devri, mevcut şartlar ve sözleşmeleri de devralmayı içerebilir, bu da alıcı için ek yükümlülükler anlamına gelebilir.

Anahtar Kelimeler: Dezavantajlar, fiyat belirsizliği, varlık durumu, mevcut sözleşmeler

SSS (Sıkça Sorulan Sorular)

1. Devren satılık nedir?

Devren satılık, bir mülkün veya işletmenin mevcut durumuyla birlikte satışa çıkarılması anlamına gelir.

2. Devren satılık nasıl işler?

Devren satılık işleyişi, mülkün veya işletmenin değerlendirilmesi, satış ilanının yayınlanması, alıcılarla

görüşmeler, anlaşmanın yapılması ve devir işlemi adımlarını içerir.

3. Devren satılığın avantajları nelerdir?

Devren satılığın avantajları arasında hızlı satış imkanı, mevcut müşteri portföyü ve işletmenin durumu ve performansının gözlemlenebilmesi bulunur.

4. Devren satılığın dezavantajları nelerdir?

Devren satılığın dezavantajları arasında fiyat belirsizliği, varlık durumu ve mevcut sözleşmelerin devralınması gibi riskler bulunur.

5. Devren satılıkta dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Devren satılıkta dikkat edilmesi gerekenler arasında mülk veya işletmenin değerlendirilmesi, mevcut müşteri portföyü, fiyat belirleme süreci ve varlık durumu yer alır.