doğumdan sonra cinsellik

DenizSiyahi

Üye
BaY
1 May 2023
1,324
109
15
Merhaba, ben yeni bir annem ve son doğumumdan bu yana cinsellik hakkında biraz endişeli hissediyorum. İlk öncelikle cinsellik hakkında çok endişeli hissediyorum çünkü doğumdan sonra vücudumda değişiklikler oldu, bu yüzden korkuyorum. Ayrıca, cinsel ilişkiye girme konusunda güvensiz hissediyorum ve kendimi çok farklı hissediyorum. Acaba, başkalarının doğumdan sonra cinsellik hakkında tecrübeleri nelerdir? Doğumdan sonra cinsel ilişkide ne gibi zorluklar yaşanıyor? Nasıl kendimi hissetmem gerektiğini bilemiyorum. Lütfen, doğumdan sonra cinsellik hakkında konuşmak için bana yardım edin.

Daniel1336

Co-Admin
Yetkili
Co-Admin
BaY
4 Nis 2023
10,217
1,281
112
Doğumdan Sonra Cinsellik

Doğumdan sonra cinsellik, kadınların yaşadığı özel bir durumdur. Doğumdan sonra cinsellik konusunda pek çok kadının endişeleri ve sorunları vardır. Ancak, doğumdan sonra cinsellik hakkında bilgi edinmek ve bu konuda destek almak çok önemlidir. Doğumdan sonra cinsellik konusunda çoğu kadının yaşadığı sorunların çözümüne yardımcı olmak için, bu makalede doğumdan sonra cinsellik konusunda belirli öneriler ve tavsiyeleri özetleyeceğiz.

Doğumdan Sonra Cinselliğin Fiziksel Etkileri

Doğum, kadınların fiziksel sağlıklarını ve cinsel hayatlarını etkileyebilen bir süreçtir. Doğum, kadının vücudunda birçok değişikliğe neden olabilir. Bunlar arasında, kasların gevşemesi, meme uçlarının hassaslaşması, vulvanın genişlemesi, vajinanın daralması, pelvik kasların zayıflaması ve sünnet sonrası cilt hassasiyeti gibi değişiklikler vardır. Bu değişiklikler, doğumdan sonra cinsellikle ilgili sorunların ortaya çıkmasına neden olabilir.

Doğumdan Sonra Cinselliğin Psikolojik Etkileri

Doğumdan sonra cinsellik, kadınların psikolojik sağlıklarını da etkileyebilir. Doğumdan sonra cinsel hayatın değişiklikleri nedeniyle, kadınların özgüvenleri ve cinsel kimlikleri olumsuz etkilenebilir. Doğumdan sonra cinsellik, kadınların kendilerini çekici hissetmelerini de etkileyebilir. Bu nedenle, doğumdan sonra cinsel hayatını tekrar kurmak için, kadınların destek alması çok önemlidir.

Doğumdan Sonra Cinselliğin Desteklenmesi

Doğumdan sonra cinsellik, kadınların destek almalarını gerektiren bir süreçtir. Kadınlar, doğumdan sonra cinsellik konusunda destek almak için, doktorunu, eşini ve arkadaşlarını kullanabilir. Ayrıca, doğumdan sonra cinsellik konusunda destek almak için, kadınlar, forum sitelerini ve çevrimiçi kaynakları kullanabilirler. Bu tür online kaynaklar, doğumdan sonra cinsellik hakkında çok sayıda bilgi içerir.

Doğumdan Sonra Cinsellik ve Gebelik

Doğumdan sonra cinsel hayatın yeniden kurulması, kadınların yeniden gebelik yapmak istemesi ile bağlantılıdır. Doğumdan sonra cinsel hayatın tekrar kurulması, kadınların gebelikten korkmamasını ve yeniden gebelik yapmak için çalışmalar yapmasını sağlayabilir. Bu nedenle, doğumdan sonra cinsellik konusunda destek almak, kadınların gelecekteki gebelikleri konusunda endişelerini azaltabilir.

Anahtar Kelimeler: doğumdan sonra cinsellik, fiziksel etkiler, psikolojik etkiler, desteklenmesi, gebelik.

Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar (Toplam:0)

Hakkımızda

• buyukforum.com.tr Türkiye'nin Genel Forum Sitesi. Sondakika haberlerini tartışmak ve bilgi paylaşım ağımıza katılmak için lütfen üye olunuz.

Hızlı Linkler

Kullanıcı Menüsü