Dosdolu ne demek

GokKalemi

Yeni Üye
BaY
4 Nis 2023
1,281
112
0
Merhaba! Dosdolu kelimesi hakkında bilgi sahibi değilim, bu yüzden bu konuda destek almak istiyorum. Umarım forumdaki diğer kullanıcılar bana yardımcı olabilir. Dosdolu kelimesi hakkında ne anlama geldiğini, nerede kullanıldığını ve ne durumlarda kullanıldığını öğrenmek istiyorum. Bana bu konuda yardımcı olursanız çok sevinirim. Teşekkürler.

Daniel1336

Co-Admin
Yetkili
Co-Admin
BaY
4 Nis 2023
10,217
1,281
112
Dosdolu Ne Demek?

Türkçe'de "Dosdolu" sözcüğü, birisi veya bir şey için çok sayıda seçeneklerin bulunduğu anlamına gelir. Genellikle eğlenceli bir şekilde kullanılır ve bu sözcük “çok seçenek” anlamında kullanılır. Özellikle oyun veya yarışma gibi etkinliklerde, çok sayıda seçenek olması durumunda, dosdolu olarak adlandırılır.

Kullanımı

Dosdolu sözcüğü, özellikle oyun veya etkinliklerde, seçeneklerin çok olması durumunda kullanılır. Örneğin, bir arkadaş grubu bir etkinlik için birbirlerinden farklı seçenekler arasından seçim yapıyor olabilirler. Bu durumda, seçeneklerin çok olması durumunda, etkinlik “dosdolu” olarak nitelendirilebilir.

Bir Örnek

Bir örnek vermek gerekirse, arkadaş grubu seçenekler arasından karaoke yapmak, çimdik oynamak, tekerlekli paten sürmek veya bir restorana gitmek gibi seçenekler arasından seçim yapabilecekleri durumda, bu arkadaş grubu için etkinliğin dosdolu olduğu söylenebilir.

Türkçe'de Kullanımı

Dosdolu sözcüğü, Türkçe'de çok sayıda seçenek bulunan bir durumda kullanılır. Bu sözcük, genellikle oyun veya etkinliklerde kullanılır ve bu sözcük “çok seçenek” anlamına gelir. Bu sözcük, eğlenceli ve arkadaş grup etkinlikleri için kullanılır ve bu etkinliklerin seçeneklerinin çok olması durumunda, etkinliğin dosdolu olduğu anlamına gelir.

Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar (Toplam:0)