Dubai'de kaç saat çalışır

Caesar

Tanınmış Üye
BaY
27 Şub 2022
1,423
132
62
Merhaba,
Ben Dubai'de kaç saat çalışılacağı konusunda biraz bilgi edinmek istiyorum. Dubai'de çalışma saatleri hakkında ne kadar bilgi sahibisiniz? Genel olarak, işgücünün Dubai'de ne kadar süreyle çalıştığını ve çalışma saatlerinin nasıl belirlendiğini öğrenebilir miyim? Küçük ölçekli bir işletme açmayı planlıyorum ve bu nedenle çalışma saatleri hakkında bilgi edinmek istiyorum. İşgücümün nasıl çalıştırılacağını öğrenmek istiyorum. Ayrıca, haftalık çalışma saatleri hakkında ne kadar bilgi sahibisiniz? Dubai'de çalışma saatlerinin yasal olarak nasıl belirlendiğini, çalışanların çalışma saatleri hakkında ne kadar koruma sağlandığını ve çalışma saatleri hakkında ne tür zorunluluklar olduğunu öğrenebilir miyim?

Herhangi bir çalışma saatleriyle ilgili sorun yaşamak istemiyorum. Bu nedenle, Dubai'de çalışma saatleri hakkında yardım edebilir misiniz? Herhangi bir öneriniz var mı? Lütfen, bana yardım edebileceğinizi düşündüğünüz herhangi bir kaynak veya ipucu paylaşın. Çok teşekkür ederim.

HeLLDoRaDo

Moderator
Yetkili
Moderator
BaY
4 Nis 2023
21,962
1,159
112
Dubai'de Kaç Saat Çalışır?

Bir çalışanın kaç saat çalışacağı çoğu zaman ülkenin hukukuna bağlıdır. Birçok ülkede haftada çalışılabilecek maksimum saat sayısı belirlenmiştir. Bu nedenle, Dubai'de ne kadar saat çalışılacağını öğrenmek için Dubai Hukukunu incelemek gerekir.

Dubai'de Maksimum Çalışma Saatleri

Dubai Hukuku, çalışanların haftalık çalışma saatleri için bir maksimum çalışma süresi belirtir. Dubai'de çalışanların maksimum çalışma süresi, haftalık 48 saat ile sınırlıdır. Ücretli tatillerin çalışanlar tarafından alınması durumunda, çalışanların çalışma saatlerini haftalık 60 saate kadar uzatmasına izin verilir.

Çalışanların Çalışma Saatleri

Dubai Hukuku, çalışanların çalışma saatlerinin haftalık 12 saatten fazla olmamasını gerektirir. Çalışanlar her gün maksimum 8 saat çalıştıklarından emin olmak zorundadır. Ayrıca, çalışanların çalışma saatleri arasında en az bir gün aralık bırakılması gerekmektedir.

Çalışanların Sağlanan Hakları

Dubai Hukuku, çalışanların günlük çalışma saatleri için belirlenen maksimum saat sayısının üzerinde çalışmalarını önlemek için bir çok çalışan hakkı tanımaktadır. Bunlar, çalışanların her hafta en az bir gününün ücretsiz veya çalışma saatlerinin dışında olmasını ve haftalık çalışma saatlerinin maksimum 48 saatten fazla olmamasını içerir. Ayrıca, çalışanların her yıl en az bir haftalık ücretsiz tatil hakkına sahip olmaları gerekmektedir.

Sonuç

Dubai'de çalışanların haftalık çalışma saatleri maksimum 48 saat ile sınırlıdır. Bununla birlikte, ücretli tatillerin alınması durumunda, çalışanların haftalık çalışma saatlerini 60 saate kadar uzatmasına izin verilir. Ayrıca, her çalışanın her gün en fazla 8 saat çalışması gerektiği, her hafta en az bir günün ücretsiz veya çalışma saatlerinin dışında olması gerektiği ve her yıl en az bir haftalık ücretsiz tatil hakkına sahip olması gerektiği belirtilmektedir.

Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar (Toplam:0)