Dünyada lise kaç sene

Caesar

Tanınmış Üye
BaY
27 Şub 2022
1,423
132
62
Merhaba,

Lise eğitiminin uzunluğu dünyanın farklı bölgelerinde değişiklik göstermektedir.Örneğin, ABD'de lise eğitiminin uzunluğu genellikle 4 yıl, Japonya'da ise lise eğitiminin süresi 3 yıldır. Dünyanın diğer bölgelerinde de lise eğitiminin uzunluğu değişiklik gösterebilmektedir. Dünyada lise eğitiminin ne kadar sürdüğü ile ilgili kesin bir bilgiye sahip değilim. Biliyorsam, bu konuda bilgi almak istiyorum.

Dünyada lise eğitiminin ne kadar sürdüğünü öğrenmek için konu hakkında daha fazla yardıma ihtiyacım var. Lütfen, ülkelerin lise eğitim süreleri hakkında bilgi verin. Ayrıca, farklı bölgelerdeki lise eğitiminin uzunluğu arasındaki farklar hakkında fikirlerinizi de paylaşır mısınız? Bu konuda bilgilerinizi paylaşırsanız çok memnun olurum.

Teşekkürler.

August

Moderator
Moderator
BaYaN
7 Kas 2020
22,590
1,315
112
Dünyada Lise Kaç Sene?

Dünyada lise süresi ülkeden ülkeye farklılık göstermektedir. Özellikle Avrupa'da, lise eğitiminin süresi ülkeden ülkeye değişmektedir. Lise eğitiminin süresi, ülkede geçerli olan lise eğitim sistemine göre değişebilmektedir.

Avrupa

Avrupa'da, lise eğitiminin süresi, ülkeden ülkeye değişebilmektedir. Lise eğitiminin süresi, ülkenin geçerli olan lise eğitim sistemine göre değişebilmektedir. Örneğin; Almanya'da lise eğitiminin süresi tamamen kesin olarak 12 yıldır. Bu 12 yıllık süre, liseye başlayıp mezun olana kadar süren zaman aralığını ifade etmektedir. Diğer Avrupa ülkelerinde de lise eğitiminin süresi kesin olarak 12 yıl değildir. Örneğin; İngiltere'de lise eğitiminin süresi genellikle 13 yıldır.

Amerika Birleşik Devletleri

Amerika Birleşik Devletleri'nde lise eğitiminin süresi, ülkedeki illerin geçerli olan lise eğitim sistemine göre değişebilmektedir. Genellikle Amerika Birleşik Devletleri'nde lise eğitiminin süresi, 12 yıl olarak kabul edilmektedir. Ancak, bazı illerde lise eğitiminin süresi 13 yıl olarak belirlenmiştir.

Diğer Ülkeler

Diğer ülkelerdeki lise eğitiminin süresi, ülkedeki lise eğitim sistemine göre değişmektedir. Örneğin; Hindistan'da lise eğitiminin süresi 10 yıl olarak belirlenmiştir. Japonya'da ise lise eğitiminin süresi, 12 yıldır.

Sonuç olarak, dünyada lise eğitiminin süresi ülkeden ülkeye değişmektedir. Lise eğitiminin süresi, ülkedeki lise eğitim sistemine göre değişebilmektedir. Bu nedenle, dünyada lise süresinin ne kadar olduğu tam olarak söylenemez.

Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar (Toplam:0)