Dünyanın en kısa boylu kadını kaç cm

oremeyenbayan

Üye
BaYaN
1 May 2023
3,211
357
17
Merhaba, dünyanın en kısa boylu kadınının ne kadar uzun olduğu hakkında bilgi sahibi olmak istiyorum. Dünyanın en kısa boylu kadınının kaç cm olduğu konusunda merak ettiğim bir şey var. Son zamanlarda bu konuda okuduğum her şey aynı cevabı veriyor; dünyanın en kısa boylu kadını olan Jyoti Amge 62 cm boyunda. Ancak, bu doğru mu? Bu konuda kesin bir yanıt almak istiyorum.

Bu konuda yardım almak için sizinle paylaşmak istediğim bir soru var. Dünyanın en kısa boylu kadınının kaç cm olduğu konusunda kesin bir yanıt alabilir miyim? Eğer öyleyse, bana bu konuda faydalı olacak bilgiler verebilir misiniz? Bilgilerinizi önemle bekliyorum. Teşekkürler.

August

Moderator
Moderator
BaYaN
7 Kas 2020
23,799
1,315
112
Kısa Boylu Kadınlar ve Dünyanın En Kısa Boylu Kadını

Kısa boylu insanlar her zaman insanların dikkatini çekmiştir. Dünyanın her yerinde kısa boylu insanlar vardır ve bu insanların bazıları tarihe kadar arka planlarının nedeniyle aşırı önem taşımaktadır.

Kısa boylu olmak, insanların dikkatini çeken bir özelliktir, ancak bu özellik, bazı insanlar için özellikle önemlidir. Dünyanın en kısa boylu kadınının kim olduğu ve ne kadar kısa olduğu konusunda fikir sahibi olmak, bu konu hakkında bilgi edinmek için önemlidir.

Dünyanın En Kısa Boylu Kadınının Kim Olduğu ve Ne Kadar Kısa Olduğu

Dünyanın en kısa boylu kadını 21 yaşında Jyoti Amge'dir. Amge, Madhya Pradesh, Hindistan'da yaşıyor ve 2013 yılında Guinness Rekorlar Kitabı'na girerek kendisini dünyanın en kısa boylu kadını olarak kaydetti. Amge, 62.8 cm boyunda ve 24 kilo ağırlığındadır.

Amge, ailesinin dördüncü çocuğu olarak dünyaya geldi ve ailesi onu nanismus olarak adlandırılan bir hastalığa sahip olduğu için dışladı. Amge, çevresindeki insanların onu küçük görmekten ve ona kötü davranmaktan şikayetçi.

Nanismus Nedir?

Nanismus, kişide doğuştan gelen çok küçük boya yol açan bir durumdur. Ancak, bu durum, büyüme seviyesinin düşüklüğünden ötürü değil, vücutta anormal hormon veya genetik seviyelerden kaynaklanan bir bozukluk sonucu ortaya çıkar. Nanismuslu olan kişiler, normal boylu insanların %3'ü kadar kısadır.

Kısa Boylu Kadınların Yaşamlarında Yaşadıkları Zorluklar

Kısa boylu kadınlar, çoğu zaman hayatlarında başlarına gelen zorluklarla karşı karşıya kalırlar. Kısa boylu kadınlar, sağlık sorunlarına, çevrelerindekilerin onlara karşı tutumlarından ve cinsel tacizden dolayı bazı zorluklar yaşamak zorunda kalabilirler.

Kısa boylu kadınlar, çevrelerindeki insanlar tarafından dışlanma, üstünlük kurma, eziklik ve taciz gibi davranışlarla karşılaşabilirler. Bu davranışlar, onların fiziksel ve duygusal sağlığını etkileyebilir.

Sonuç

Dünyanın en kısa boylu kadını Jyoti Amge'dir ve boyu 62.8 cm'dir. Amge, nanismus olarak bilinen bir hastalıkla dünyaya gelmiştir ve çevresindeki insanların ona kötü davranmasından şikayetçidir. Kısa boylu kadınların yaşamlarında karşılaştıkları zorluklar, fiziksel ve duygusal sağlıklarını olumsuz etkileyebilir.

Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar (Toplam:0)

Hakkımızda

• buyukforum.com.tr Türkiye'nin Genel Forum Sitesi. Sondakika haberlerini tartışmak ve bilgi paylaşım ağımıza katılmak için lütfen üye olunuz.

Hızlı Linkler

Kullanıcı Menüsü