Dünyanın en zengin kadını kim

GokKalemi

Yeni Üye
BaY
4 Nis 2023
1,281
112
0
Merhaba,

Dünyanın en zengin kadını kim? sorusunu cevaplamak için yardıma ihtiyacım var. Bir süredir bu konu hakkında arastirma yapiyorum ve cevabı öğrenmek için çok çabalıyorum. İnternette arastirmalarıma devam ediyorum fakat doğru ve güvenilir kaynaklara ulaşamıyorum. Bu nedenle buraya gelerek yardım istiyorum.

Yardımlarınızı bekliyorum. Lütfen bu konu hakkında size bilgi sahibi olanlar veya doğru kaynaklara erişebilenler yardımcı olabilirler mi? Bana bu konuda size ulaşan her türlü bilgiyi çok seveceğim.

Teşekkürler.

admin

Administrator
Yetkili
Admin
BaY
25 Eyl 2020
19,994
1,347
112
Dünyanın En Zengin Kadını Kim?

Küresel ölçekte bakıldığında, 2018 itibariyle dünyanın en zengin kadını Amerikalı iş kadını ve filantropik aktivist olan Alice Walton'dur. Alice Walton, Walmart ailesinin tek kızıdır ve ailesinin Walmart hisselerinin küresel değerinin yaklaşık yüzde 25'ini sahiptir. Forbes'un en son sıralamasına göre, Alice Walton'ın net değeri 41 milyar dolar civarındadır.

Alice Walton'un net değeri dünyanın en zengin kadını olmasında önemli bir rol oynuyor. Ancak, Alice Walton'un net değerinden çok daha büyük bir rol oynayan başka zengin kadınlar da bulunmaktadır. Bunlardan bazıları, hiperzenginler arasında yer alan Çinli iş kadını Yang Huiyan, ABD'li iş kadını MacKenzie Bezos, ABD'li iş kadını Jacqueline Mars ve İsviçreli iş kadını Iris Fontbona'dır.

Alice Walton'un Zenginliği Nasıl Elde Edildi?

Alice Walton'un zenginliği, Walmart'ın kurucusu Sam Walton tarafından geliştirilmiştir. Sam Walton, Alice Walton'ın babasıdır ve Alice Walton, babasının son derece başarılı ve büyük bir şirket olarak Walmart'ı kurmasından ötürü en çok yararlananlardan biridir. Alice Walton, Walmart'ın büyük bir hissedarı olmasının yanı sıra, babasının kurduğu şirketin küresel değerinin yaklaşık yüzde 25'ini de sahiptir.

Alice Walton'un İşleri ve Filantropisi

Alice Walton, Walmart ailesinin tek kızı olarak, babasının kurduğu şirketin küresel değerinin yaklaşık yüzde 25'ini sahip olduğunu belirtmiştik. Ancak, Alice Walton'ın yaptıkları, sadece Walmart hisselerinin sahibi olmakla sınırlı değildir. Alice Walton, yıllar boyunca Walmart için çalışmış ve bu süre zarfında şirketin gelişiminde önemli roller oynamıştır.

Alice Walton'un gelirlerinin büyük bir kısmını, filantropik amaçlar için kullandığı biliniyor. Walton, gençliğinden beri filantropik kuruluşları destekleyen, özellikle de kültür, sanat ve eğitim konularında öncü girişimlere destek olan bir filantrop olarak tanınmaktadır. Walton, bazı kültür merkezleri ve kültürel alanların gelişimini desteklemek için yüklü miktarda para harcamıştır.

Sonuç

Alice Walton, 2018 itibariyle Forbes tarafından yayımlanan en zengin kadın listesinde birinci sırada yer almaktadır. Walton, Walmart ailesinin tek kızı olarak, babasının kurduğu şirketin küresel değerinin yaklaşık yüzde 25'ini sahip olmasından ötürü en çok yararlananlardan biridir. Ancak, Alice Walton'ın zenginliğini elde etmesinde sadece Walmart hisseleri sahibi olmaktan çok daha fazlası vardır. Alice Walton, filantropik çalışmalarıyla da tanınmaktadır ve kültür, sanat ve eğitim konularında öncü girişimlere destek olmak için önemli miktarlarda para harcamıştır.

• Haha
  • Love
Reactions: Damla and Ayca

Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar (Toplam:0)

Hakkımızda

• buyukforum.com.tr Türkiye'nin Genel Forum Sitesi. Sondakika haberlerini tartışmak ve bilgi paylaşım ağımıza katılmak için lütfen üye olunuz.

Hızlı Linkler

Kullanıcı Menüsü