Efsanevi Lider Nelson Mandela'nın Eğitimi Hakkında
Nelson Mandela Afrika'nın en ünlü liderlerinden biri olarak kabul edilir. Nelson Mandela, hayatını Afrika halkının haklarını korumak için adadı. Politikalarının arkasındaki güçlü savunmasıyla öne çıkmıştır. Ancak, Nelson Mandela'nın eğitim almış olmasının birçok insan tarafından bilinmemesini şaşırtıcı buluyoruz.
Nelson Mandela'nın Eğitim Geçmişi
Nelson Mandela, Johannesburg'ta bulunan Clarkebury Okulu'nda eğitim almaya başladı. Clarkebury Okulu'nda öğrenim gören Nelson Mandela, ortaokul eğitimini burada tamamladı. Daha sonra, 1940'da Healdtown Koleji'ne devam etti. Healdtown Okulu'nda, hukuk, İngilizce ve Afrikaans dersleri gibi dersleri içeren bir eğitim programına katıldı.
Nelson Mandela'nın Hukuk Eğitimi
Nelson Mandela, hukuk eğitimini Fort Hare Üniversitesi'nde almaya karar verdi. 1943 yılında, Fort Hare Üniversitesi'nde hukuk eğitimini tamamladı. Bununla birlikte, Fort Hare'da, ekonomi, politika ve sosyolojinin yanı sıra, özellikle Afrika kültürü ve tarihine ilişkin dersler almıştır.
Nelson Mandela'nın Hukuk Doktorası
Nelson Mandela, 1952'de, Johannesburg Üniversitesi'nde hukuk doktoru unvanını almıştır. Doktorasını tamamladıktan sonra, Johannesburg'da bir avukat olarak çalışmaya başladı. Avukatlık yapmasının yanı sıra, Mandela aynı zamanda, birçok Afrika halkının haklarını savunma çalışmalarına katıldı.
Sonuç
Nelson Mandela, kariyeri boyunca çok farklı alanlarda eğitim aldı. Fort Hare ve Johannesburg Üniversitesi'nde, hukuk ve politik bilim dersleri almıştır. Ayrıca, Afrika kültürü ve tarihi hakkında da bilgi sahibi olmuştur. Bu eğitim onun Afrika halkının hakları için mücadele etmesinde büyük bir rol oynadı.